Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2015 19:24 - Скритата същност на марксизма и комунизма
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 6318 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

За да разберем хода на историята след болшевишката революция 1917 г. трябва да знаем, какъв всъщност е създаденият от Карл Маркс марксизъм, защото много тайни на това учение още не са разкрити. По времето на комунизма, марксизмът се преподаваше във всички вуз-ове, и по старото поколение има представа за него, но главните му цели са малко по-различни от това, което знаем.

Ще се позова на работата на проф. Ентъни Сатън (може да се намери в интернет), който много години работил в архива на Държания департамент на САЩ, с много разсекретени документи от онова време. Неговите изводи са потвърдени с многобройни документални свидетелства.

Първо, марксизмът е теория, създадена по поръчка на „англосаксонския и германския” (еврейски!) финансов елит. Карикатурата от корицата на книгата, на талантливия художник и писател Робърт Майнър, издадена още 1911 г. много точно изобразява главната същност на марксизма. На нея е нарисуван брадатият, сияещ Карл Маркс, стоящ на Уол-стрийт с книгата  «Социализмът» под мишница, и приемащ поздравленията на финансовите светила: Дж. П. Морган и партньора му Джордж У. Перкинс, самодоволния Джон Д. Рокфелер, Джона Д. Райан от «Нешънъл Сити Бенк» и на втори план — Теди Рузвелта, известен със знаменитите си зъби. А Уол-стрийт  е украсена с червени знамена. Ликуващата тълпа и летящите във въздуха шапки намекват, че Карл Маркс е бил доста популярен сред финансистите в Ню йорк.

Сътрудничеството на Карл Маркс с банкерите от Уол-стрийт започнало много отдавна, още от написването на «Манифеста на Коммунистическата партия» 1848 г. Може да се каже, че той е бил нает за изпълняване на точно определена задача — създаването на самото марксистко учение, което е било нужно именно на финансовия (еврейски) елит. Но финансирането на Карл Маркс било тайно, за да се скрият истинските цели на това учение. Посредник или свързващо звено между банкерите от Уол-стрийт и Карл Маркс бил луизианският пират Жан Лафит - агент и шпионин на американските банкери. Ето извадка от дневника му: «Никой не знаеше истинските причини за моето пребиваване в Европа. Аз открих сметка в парижка банка, за финансиране на двама млади мъже, - господата Маркс и Енгелс. На тях трябваше да се помогне за осъществяване на революцията на работниците в целия свят. Те сега работят над нея».

Но финансирането на рабоата на К. Маркс идвало и от  ”други” източници, в т.ч. и от Германските банкери. Което говори, че финансовите елити на Германия, Франция, Англия и САЩ, вече отдавна са свързани помежду си, и че това е техен общ проект. И това, което виждаме сега в Украйна, също потвърждава свързаността им. А знаем също и че, знаменитият вестник «Искра» се е издавал в Европа, а чак после се е пренасял по различни пътища в Русия, за да подготвя революцията там.

И сега възниква въпроса: каква е била главната цел на този проект? Нека видим изложените в Манифеста на Комунистическата партия, цели. Ето ги неговите 10 основни точки:

1. Отнемане на земеделската собственост...
2. Висок прогресивен данък.
3. Отменяне правото за наследяване.
4. Конфискация на имуществата на всички емигранти и метежници.
5. Централизация на даването на кредити в ръцете на държавата, посредством (еврейската)  национална (или „народна”) банка с държавен капитал и с изключителен монопол.
6. Централизация на целия транспорт в ръцето на държавата.
7. Увеличаване на държавните фабрики и средствата за производство...
8. Еднаква задължаителност на труда за всички, и създаване на промишлена (трудова) армия, особено в землделието.
9. Обединение на земледелието с промишлеността и съдействие за постепенно отстраняване на различията между градовете и селата (т.е. превръщане на селяните в безимотни и безправни работници - ратаи)
10. Обществено, безплатно възпитание (т.е. задължително атеистично идоктриниране) на всички деца... Съединяване на възпитанието с материалното производство (създаване роби на труда – т.е. роби на евреите юдомасони - комунисти) и т.н.».

И в СССР всичко това беше изпълнено.

И къде виждате тук интересите на обикновения народ? Няма ги, защото същността е в друго. За финансовия (юдомасонски) елит, главна заплаха е ниската и средна класа собственици, т.е. тези, които Маркс е нарекъл ”буржоазия” и ”капиталисти”. Но нали и самият капиталист също се труди и плаща данъци, за разлика от управляващия финансов елит, който не произвежда нищо, но постепенно овладява /и вече владее и притежава/ всичко.

И точно за унищожаването на тази ниска и средна класа собственици, е била нужна революцията, а работническата класа е само инструмент за постигане на тази цел.

Така че, марксизмът е средство за заздравяване властта на елита. Марксизмът не си поставя за цел да облекчи страданията на бедните или да способства за прогреса на човечеството.


Но това не е единствената цел. Ето още една извадка от дневника на Лафит: «...Аз изкрено помагам на тези двама млади мъже. Надявам се че плановете им ще се превърнат в цялостна доктрина, която ще съкруши основите на световните (монархически) династии и ще ги предаде за изяждане на низшите маси. И аз се моля за това».

Т.е. марксизмът е инструмент за разрушаване и унищожаване на световните династии, а съвсем не за някакво съзидание.

Но има и още по-глобална цел  — победа на една световна революция, т.е. установяване на единна, почти абсолютна власт над цялата земя, мечтата на много велики завоеватели (а всъщност, това е хилядолетната мечта на световното юдомасонско еврейство, защото ”многото велики завоеватели, до един, са евреи или са еврейски марионетки!!).

И както (би трябвало да) знаем, именно Троцки, представителят на банкерите, най-последователно е осъществявал този глобален проект.

А дали са се отказали днес световните финансови елити от този проект за световно господство? Както виждаме — не. И събитията в Украйна (и навсякъде), го подтвърждават.


Виктор Шелест,
Центральное информационное агентство Новороссии
Novorus.info

 

http://novorus.info/news/analytics/37204-voyna-na-ukraine-chast-11.html#sel=33:1,35:1
 

Првод, с добавки в червено, Григор Симов




Гласувай:
5



1. 1997 - Не коментирам възгледите на едно лице за марксизма
01.07.2015 21:07
Смятам, че марксизмът даде обяснение за света, което и сега е от значение, поради което се изучава в университетите стремящи се към истината.
Маркс си е Маркс, обаче практиката за постигане на по- справедливо общество е СВОБОДНА. Тя не е ДОГМА, може да бъде реализирана както в съветски, китайски, северокорейски, югославски и шведски варианти. Това, което очакват нарочените за задкулисни кукловоди НЕ МОЖЕ да се случи. Стремежът към справедливост има реални измерения и избирателите ги усещат сетивно.
цитирай
2. django - Справедливост може да има само ако ...
02.07.2015 13:37
Справедливост може да има само ако се прилага божия закон. Човешкото право не струва. За да има справедливост трябва да има независимост. А независимост може да има човек който има частна собственост. Имот и земя и те са неприкосновени според Бог. Който иска да ги отнеме е тиранин и богоборник, който не обича божият порядък.
цитирай
3. 1997 - Кой санкционира спазването на божия закон?
02.07.2015 14:19
django написа:
Справедливост може да има само ако се прилага божия закон.

Какво е мнението Ви за инквизицията, кладата на Джордано Бруно, фереджетата и свещените крави? Кой Божи закон е най- справедлив... а нима имаме право да обсъждаме божиите закони? Какво бихте отговорил на тези, които твърдят, че грехът на българина е отказът му от Тангра и избиването на българските първенци в името на Иисус?
цитирай
4. jelezov - Текстът на постинга е еталон за н...
07.07.2015 00:39
Текстът на постинга е еталон за най-примитивната критика на комунизма и марксизма, предназначена за полуграмотни люде като django. А антисемитизмът на Григор е патология.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313281
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031