Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2015 14:16 - Историята на падението на Православната Църква. logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2236 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"И даде му се да воюва срещу светиите, и да ги победи, и му беше дадена власт над всякое колено и народ и език и племе".

 

Преди публикуването за липсващата половина от православното учение, направих малка екскурзия в историята, как на злия гений на ционизма се е удало да разбие на пух и прах православното царство.

Има два глобални проекта: проектът на Бога, за спасяване на човечеството и изграждане на вселенско Христово Царство, и проектът на дявола за гибел на човечеството, чрез построяване на всемирно царство на антихриста. За реализирането на инферналните (дяволски) планове, пречи църквата и затова тя е подложена на постоянни атаки. Стремят се да я унищожат, и отвътре, посредством ересите, и от вън, чрез физическо въздействие и превземане. В продължние на около 15 столетия, на нас ни се е удавало да се браним и да пазим чистотата на Православната вяра. Но, примерно, от края на 15-ти век, тактиката на врага претърпяла съществени изменения. По същество, бил разработен стратегически план за действие, разчетен за неколко века напред. Планът включвал – подробно описание на принципите на устройството, на правослваната цивилизация и принципите за демонтирането й. Този план е изложен в известното произведение на Люис Кирил „Алиса в огледалния свят“. Ако се знае с точност, как е построено заданието, тогава не е трудно да се разработи инструкция за демонтажа на това здание, в обратен ред, до разбиването му на съставните му елементи, до последната тухла. Планът с принципите на устройството на Мирозданието бил откраднат от православна църква, от правослваното символно богословие. А планът за демонтажа, вече е въпрос на техника, и там самите ционски мъдреци са преценили, кое, как да се прави. По този начин традиционното светоустройство се разрушавало научно и съзнателно, а не в следствие на някакви си измислени исторически закономерности, които след това изсмукали от пръстите си, същите тези масони, и ги втълпили на измаменото човечество. И антихристиянският ред в света бил натрапван също така научно. В основата му лежи символно-окултната концепция на огледалния (дяволски) свят, която е своеобразна матрица. И това е кабалистияният фундамент на Новия Световен Ред.

После, върху тази конструкция била инсталирана операционната система, известна като “Протоколите на ционските мъдреци“, и след това вече зареждали различните програми на модернистките цивилизационни проекти, като - капитализъм, комунизъм, фашизъм, либерализъм. Религия, наука, култура, изкуство, образование, - всичко това били записано в окултната система на зад-огледалието. Затова съвременният човек, фактически от самото му детство, се ражда сляп и съзнанието му принадлежи на Матрицата.

И за да се измъкне от тези лисичи дупки, изходът е само един: да се обърне направо към Бога, което и беше направено с нашия изследователски проект.

Ето така е била и осъществена най-грандиозната афера във вселената. И това започнало с открадването на символното богословие.

Въоръжили се с кристално ясните принципи на устройството на света и знанията за законите на битието и на човешкото общество, юдеите, чрез мрежите на тайните общества, оплели елитите на християнските народи с ръцете на самите християни, и започнали методичко, крачка след крачка, десетилетие, след десетилетие, век след век, - да реализират дяволския си план, за унищожаване на православното царство. От края на 15-ти век, руската цивилизация започнала да се подлага на масирани атаки. Те се етоварвали, вълна след вълна, фактически, безспирно. Ерестта на „жидовстващите“, никоновските реформи, реформите на Петър Първи, реформите на Екатерина Втора, епохата на просвещението и всичките останали последващи модернистки учения, - всички те са звена от една верига, чиято задача се заключвала в това, да отклонят ръководството на църквата от истинския път, да помрачат главите на архиереите и лукаво да им натрапят лъжливи представи, така че целият кораб на православната цивилизация, юдеите насочвали със собствените си ръце, по лъжовен път, водещ към катастрофа и към унищожение на православния свят, което всъщност се е и случило.

На първо място, острието на разрушителната енергия било насочено към унищожаване на символното богословие. И заради това се палели библиотеки и се вършели безкрайни пренаписвания на богослужебните книги. Символното богословие е наука за символната евхаристия, за причастие на ума към Божествения разум, за виждане и слушане на Светия Дух. И тази наука е била центърът на целия църковен живот. Тази наука е била центърът на проповедите. Тази наука е отваряла вратите към Небесното Царство, установявала е мистична връзка с царството на Христа, позволявала е да се говори с Бога, на разбираем език. Затова ционистите, на първо място ударили по евхаристическата премъдрост, която и е Премъдростта Божия.

През епохата на просвещението, от православната наука били изхвърлени всичките знания за символиката, всичките богослужебни книги, и цялата догматика били пренаписани, и редактирани. Останали незасегнати само външните форми на обрядите. По този начин, към края на 19-ти век, официалната църква вече била сляпа и глуха. Това не значи, че благодатта напълно е напуснала църквата. Светци има във всички времена и при всяк власт, но благодатта е многостранната сила на Бога. Църквата се лишила от тази благодат, която позволявала, цялата вселена да бъде събирана в едно цяло. Тази благодат, която правела човека царствен свещеник. Това е благодатта на вселенската власт, благодатта на управлението над светите народи на земята. За да владее църквата света, за да се събира вселената под властта на световния (мирски) събор, трябва да имате особен жезъл, железен, който и е символът на Божията Премъдрост. А Божията Премъдрост е живата премъдрост за възходящата сила на Евхаристията. Когато при литургията чуем гласа - „Премудрост Прости“, това значи да стоим (прямо) „с лиц към свещеника“, това значи, че в дадения момент става дума за възходящата евхаристична енергия. Такъв жезъл има Патриархът, и той е символът на Божията власт, която е дадена на земната Църква. Патриархът има жезъл, но той сега не го ползва, защото силата на Божията власт се привежда в действие посредством Божията Премъдрост. И ако няма знания за Божията Премъдрост, тогава жезълът е само атрибут, полагащ се, според устава. Жезъл има, а власт няма. И къде да води народа, Светият Синод не знае, защото няма очи и уши. Официалната църква не вижда пътищата на Божията Воля. Затова Църквата сега стои на място и не с развива, не се движи на никъде, и сама по себе си е духовно слаба и сговорчива. Не се конфронтира с княза на този свят, страх я е да настъпва змията и да върви сама срещу вълчата глутница. И се изпокрили. Цялата тази беда се е случила още в края на 19-ти век. Именно тогава Църквата престанала да разбира собствените си евхаристически тайнства. Затова системата за връзка с Бога се скъсала, и целият православен свят се понесъл по нанадолнището. И в крайна сметка, ослепелите архиереи завели нашия народ в кървавата революционна касапница. И все още свещеноначалието не си е направило никакви изводи. Църквата и до сега не умее да се ползва от евхаристичната премъдрост, и всичките свещеници си остават заложници на синодалната система. И тази система, създадена от ционистите, за саморазрушаване на православната цивилизация, продължава да работо с пълна мощност. Продължава да ослепява, заглушава и отрязва великия руски народ от смисъла на битието на Светата Русия. Да го отрязва от Бога – Слово, букално със сърп и да удря с чук в самото сърце руската цивилизация, в самата точка, от където се заражда цялото руско православно битие. И тази начална точка е Евхаристията.

 

http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_12952/

 

Превод, Григор Симов




Гласувай:
0



1. nedovolen - 1
16.10.2015 21:22
Разбирам, че не е уместно да правя коментар подобен. Надявам се автора да ме извини, нямам друг избор.
След броени дни са две години от гибелта на Ангел - ЕЛТИМИР - 25.10.2015. Той не е погинал, само е с други параметри. Който се сеща, да го почете, ако мисли, че заслужава. Господ да го прости и той на нас.

И предполагам, че би написал положителен коментар към горния постинг.
цитирай
2. grigorsimov - Коментарът ти не е неуместен
16.10.2015 23:31
Бог да прости Ангел Грънчаров - Елтимир, от Ботевград!
Прощавай и ти Ангеле!
цитирай
3. zaw12929 - Шокирана съм от тва, че сте се вързали на дявола
23.10.2015 06:57
Тази статия, написана от посочения адрес е част от плана за унижаване и унищожаване на Православието: "светият Синод не знае, защото няма очи и уши. Официалната църква не вижда пътищата на Божията Воля. Затова Църквата сега стои на място и не с развива, не се движи на никъде, и сама по себе си е духовно слаба и сговорчива"
Тази оценка е подла. Как да се развива и движи църквата- давате ли си сметка: Развиват се хората с Божията подкрепа, поискана с молитва.
Онова време насаждало атеизмът и днешните непрекъснати атаки към църквата пречат на хората да намерят пътя към храма.
Да се твърди, че е духовно слаба е грях- непростим. Не разпространявайте подли клевети. Църквата е духът Божи и не си давате сметка какво и защо го правите. С кого е сговорчива я пояснете?! Мен са ме наказвали за ходене на църква, а за не ходене, за отблъскване хората от храма Бог ще накаже всеки , даже и тези, които заради такива хули не намират нужда от религия.
цитирай
4. haidut - Въпрос към Григор, макар и извън ...
05.11.2015 22:22
Въпрос към Григор , макар и извън темата.
Какво мислиш за хайдутството ? Как го оценяваш ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314981
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031