Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2015 23:56 - САТАНИНСКИЯТ ШЕДЬОВЪР – ВАВИЛОН, СЕ ЗАВРЪЩА! Журнал Воанерге, Света Гора
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2800 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.11.2015 10:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не на всеки дух вярвайте, но изпитвайте, от Бога ли е. (Йоан 4:1)

Сатана замислил изтънчен, чудовищен, стратегически план, и с него се стреми да заблуди и измами всичките земни жители. Това е планът за създаване на Нова Световна Все-религия.

Има ли такава религия? Да, несъмнено има. И тя се разпространява по цялата планета, като взривът от гигантска ядрена (духовна) бомба. Сатанинското и излъчване и радиоактивните и последствия, тровят умовете и сърцата на стотици милиони хора. Мозъкът и нервният център на този чудовищен октопод се намира в сградата на ООН, в Ню Йорк. Началото на осъществяването на този план било положено 1922 г. От Алис Бейли, автор на книгата “Екстернализация на йерархията“. Информацията съдържаща се в тази книга й била предадена от някакъв “Тибетец“ - неин духовен учител (А според Светото Писание, духовните учители са демони. - Първо послание до Томотей 4:1).

Издателството, отпечатало книгата, първоначално се наричало “Lucifer Trust”, т.е – Тръстът на Луцифер, но после, по разбираеми причини, било преименувано на “Lucis Trust”. Тази книга, всъщност, е основата на Новата Световна Все-религия – Ню-Ейдж.

Некои от заглавията на Ню-Ейдж (Новата Ера) са:

“Планетарна инициатива за планетарно гражданство“ и планът “Новата ера на Водолея“.

Главният принцип на този светоглед е следният: “Човекът, по природа е божествен и резултатът от развитието му ще е – пълно обожествяване. Чрез инкарнацията той ще живее вечно и никога няма да умре. Любовта към самия себе си превъзхожда по сила, всяка друга любов. Поклонение на Майката Земя (Гея) и нейното обожествяване“.

Главните задачи са: „установяване на Световно Правителство, на нова Световна Все-религия; заличаване името на Исуса Христа и на цялото християнство на земята, и възцаряване на световния трон, на нов Христос – новия Аватар“.

Колко влиятелна е тази религия? Ню Ейдж залива Америка, като огнен вихър. Допитване до общественото мнение показа, че 60 милиона човека се занимават със спиритизъм (общуване с духовен на умрели), 40 милиона вярват в реинкарнацията, 50 милиона се занимават с йога и трансцедентна медитация (индуистка практика), 60 милиона се оказали в световния мисловен капан на астрологията. Естествено, че тези цифри донякъде се припокриват, една – друга.

Но предизвиква огромно безпокойство факта, че толкова голяма и мощна нация, като САЩ, се отвръща от Иисуса Христа и се обръща към бога на Ню Ейдж (Новата Ера).

Религията на Новата Ера произлиза от много древни времена...

 

КАРТИНА ПЪРВА

 

Как падна от небето ти Денице, сине на зората! Разби се на земята, потъпквайки народите. А казваше в сърцето си: Ще се въздигна на небето, и по-високо от звездите Божии ще въздигна престола си, и седейки на планината, на край севера, ще се въздигна над висините облачни, и ще съм подобен на всевишния. Но бе низвергнат в ада и в дълбините на преизподнята. (Исая, 14:12 – 15)

 

В тези откъси от Светото Писание се казва, че Деница (Зорницата) е бил най-красивият от всичките сътворени, когато и да е било, Архангели, и бил самото съвършенството на мъдростта и красотата. Некои тълкователи на Библията считат, че Деница е ръководел небесните ангелски хорове и пазел вратата пред Трона на Троичния Бог. Но веднъж в сърцето му се зародило беззаконие, и си казал: “Ще стана подобен на Всевишния и ще съм като Бога“.

Деница е бил първият велик мислител, на всички времена, - първият, който направил свой образ, за самия себе си, въздигнал самоуважението си и започнал да обича себе си. Светото Писание казва, че той увлякъл след себе си една трета от красивите и безгрешни, небесни ангели, със същата тази ужасна лъжа: “Следвайте ме и ще ви поведа към обожествяване“. Деница (Синът на Зората) бил инициаторът на първия голям метеж против Божия трон. Но метежът бил съкрушен. Главният заговорник и последователите му били изгонени завинаги.

“Синът на Зората“ Деница стигнал до там, че станал Дявол или Сатана – началник (княз) на този свят. А ангелите, които го последвали /безгрешните същества, на които била дадена власт над самите себе си, за да имат свободен избор/, се превърнали в демони.

 

КАРТИНА ВТОРА

 

В най-прекрасната райска градина – Едем, живеели първият мъж и първата жена – Адам и Ева. Бог им дал възможност за свободен избор, като на ангели небесни.

Живяли те сщастливо, до оня ден, когато извършили грях, като нарушили заповедтта на Създателя, и вкусили забранения плод. Деницата, смъртният враг на Бога, с устата на змията, задавал на нашите праотци – Адам и Ева, лукавия въпрос, казвайки им двойната лъжа:

Наистина ли е казал Бог: “Не яжте от никое дърво в рая? Не, няма да умрете, но Бог знае, че в деня, когато вкусите от него, ще ви се отворят очите и ще станете като богове, знаещи добро и зло“. (Битие 3:2, 4-5)

Праотците ни се поддали на съблазънта и яли от забранения плод. Посредством тази лъжа, цялото човечество взело участие в големия метеж, против Създателя.

 

КАРТИНА ТРЕТА

 

Преминаваме през цялата човешка история и стигаме до лукавите последни дни на световното преставление. Светото Писание ни описва, какво е съдено да се случи в тези паметни, епически дни, малко преди възвръщането на Иисуса Христа.

А колкото за Пришествието на Господа нашего Иисуса Христа, и нашето събиране пред Него, моля ви братя, да се не поколебаете тъй скоро в мислите си, нито да дохождате в ужас, било чрез дух, било чрез слово, или чрез послание, като че ли от нас изпратено, че уж настъпва Христовият ден.

Никой да ви не прилъсти, по никой начин; защото оня ден не ще настъпи, докле първом не дойде отстъплението и се не открие човекът на грха, синът на погибелта, който се противи и се превъзнася над всичко, що се нарича Бог, или светиня, за да седне като бог в Божия храм, показвайки себе си, че е бог.

Не помните ли, че още като бях при вас, ви говорех това?

И сега знаете онова, що го задържа да се открие той в свое време.

Тайната на беззаконието вече действува, само че няма да бъде извършена, докле се не отдърпне оня, който я задържа сега, -

тогава и ще се открие беззаконникът, когото Господ Иисус ще убие с дъха на устата Си, и чрез блясъка на Своето пришествие ще изтреби тогова, чието явяване, по действие на сатаната, е с всяка сила и с полчби и с лъжливи чудеса,

и с всяко нвправедно престъпление, ония, които загиват, задето не са приели любовта на истината, за свое спасение.

И затова Бог ще им прати действие на заблуда, за да повярват на лъжата, та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали в истината, а са обикнали направдата“. (2-ро послание до Солуняни, 2:1- 3, 9-12)

 

ГОЛЯМАТА ЛЪЖА

 

Лъжата, която въвела в заблуждение една трета от ангелите небесни, лъжата, която измамила праотците наши, - е съвсем същата лъжа, която Сатаната придължава да използва и в нашите последни дни, за да измами цялото човечество, с изключение на тези, чиито имена са записани в Книгата на Живота, на Агнеца, принесен в жертва за спасението на всички хора.

Това е ужасна лъжа, прелъстила милиарди ангелски същества. Това е лъжа, която, посредством първородния грях, подтикна цялото човечество към голям метеж против Троичния Бог. Същата тази лъжа използва Деница и в последните дни, за да измами милиарди жители на земята.

Религията Нова Епоха никак не е нова. Тя ни поднася най-старата лъжа, от всичките съществуващи видове лъжи. Това е лъжата, че човекът е божествен, че по природата си, човек е бог и че след редица реинкарнации той може да стане божество и да живее вечно.

Това учение е квинтесенцията на религията на Новата Ера. Ще ви ошашави целият този лабиринт от лъжи, мошеничества и увъртания, на които тя учи.

 

ДРЕВНИЯТ ВАВИЛОН - “ВРЪЩАНЕ В БЪДЕЩЕТО“

 

След това дойде един от седемте Ангели, които имаха седемте чаши, и говори с мене, като ми каза: дойди, ще ти покажа осъждането на голямата блудница, която седи над многото води; с нея блудстваха земните царе, и с виното на блудството ѝ се опиваха жителите на земята.

И ме отнесе духом в пустинята; и видях една жена да седи на червен звяр, който беше пълен с богохулни имена и имаше седем глави и десет рога.

А жената беше облечена в багреница и червено, украсена със злато, драгоценни камъни и бисери; в ръката си държеше златна чаша, пълна с гнусотии и нечистота от блудството ѝ; и на челото ѝ бе написано името: тайна, Вавилон великий, майка на блудниците и на земните гнусотии. (Откровение от Йоана 17:1-5)

 

Преди четири хиляди години, веднага след потопа на Ной, Светото писание описва в “Битие“ (10:9) Нимрод, като „силен ловец пред Господа“ (еврейската дума “пред“ означава “против“ Бога). Нимрод бил силна личност и е първият човек в историята, олицетворяващ императорската власт на земята. Оръдие на Деницата. Той е построил красивия град Вавилон, на равнината Сенаар, на брега н реката Ефрат. Той станал първият свърх-диктатор в света. Жената на Нимрод била една сред най-красивите жени в света, но се отличавала с развратност и чувственост. Името ѝ е Семирамида. Жителите на древния Вавилон, отхвърлили Създателя и повярвали в лъжовното учение на хуманизма, т.е. - сваляне на Бога от престола и обожествяване на човека. Те се занимавали с астрология и се кланяли на слънцето, луната и звездите. Но главно се покланяли на Земята и на своята богиня – майка, считайки, че тя е живо, дишащо същество. Нейното сатанинско число в древния Вавилон било 666. В древния Вавилон се кланяли също и на слънчевия бог Деница. Градът се покланял на Сатаната, чувствеността, изкуството на черната магия и апокрифите.

Държавна религия било поклонението на императора богочовек Нимрод и на бога-слънце Деница.

Религията им се разпространила, като ракови метастази, и сред всичките други народи по света - Египет, Индия и даже Израел, където започнали да се покланят на Ваал.

Духовната зараза покрила цялата земя. Те възприели голямата лъжа на лукавата Змия Едемска. Хората повярвали, че са божествени същества и че посредством реинкарнацията ще успеят да живеят вечно. В Светото Писание е казано, че тази сатанинска религия ще се появи отново в последните дни, не много, преди Второто Пришествие на Иисуса Христа, а също е казано и, че древната вавилонска религия ще служи за образец, на религията, която ще бъде натрапена на цялото човечество, в последните дни.

 

СВЕТЪТ ЩЕ БЪДЕ ОБЕДИНЕН

 

Следователно, ако сега можехме да си представим Вавилон от преди 4000 години, ще видим умаления макет на новата световна религия, преди Второто Пришествие на Господа Бога Иисуса Христа.

Писателят Александър Брукс в книгата си “Духовната фалшификация“ написана след систематични изследвания, ни осведомява, че вавилонският монарх бил център на апокрифните вярвания, които се разпространявали сред народа, от жреците – идолопоклонници. Нимрод бил считан за божествено същество, полубог или император-бог. Той създал огромна , монолитна, религиозно-политическа система. В глава 11 на Битие, добре се описва строителството на вавилонската кула. “На цялата земя имаше един език и един говор...

И рече Господ: Ето, един народ са, и имат един език, а какво са почнали да правят; и няма да се откажат от онова, което са намислили да правят;“ (Битие 11:1-6)

 

И това удивително прилича на онова, което се случва сега, след като са минали 4 хилядолетия. В епохата на високите технологии, политици и религиозни лидери от цялата земя, пак призовават всички народи, да се откажат от националния си суверенитет и да се обединят, за да създадат единен Нов Световен Ред. Лозунгът, който се чува отвсякъде е - „една планета, един народ“.

По същия начин постъпват и сегашните религиозни лидери на земята. Те отчаяно призовават последователите на всички религии на света, да се откажат от “остарелите догми“ на миналото и да се обединят в една световна всерелигия, за да се сформира нова Световна Църква и нова световна религия.

Кръгът се затваря! Историята се повтаря. Главните лозунги на Новата Ера са: “Единство на многообразието“, “Мисли планетарно, действай локално“. Фактически това е същият лозунг, като на строителите на древната вавилонска кула.

 

ЕДНА ПЛАНЕТА – ЕДИН НАРОД

 

Доктор Курт Кох е професор, на когото се наложило да преподава в 100 университета, в 65 страни, разположени на 5 континента. Той бил специалист по новия световен ред, окултизма и парапсихологията. Кох писал, че по негови оценки, под надзора на ООН, настъпващият нов световен ред ще успее да подведе всичко, под един знаменател. Системата ще има еднинна валута, единна държава с централизирано финансиране, единна данъчна система, един език, една политическа система, единна световна съдебна система, един държавен лидер и една държавна религия. Всеки гражданин ще има зарегистриран номер, без който няма да може да купува, ни да продава. Ще има единна световна църква. И всеки, който откаже да участва в тази световна система, няма да има право на съществуване, и няма да може да оцелее.

 

ВАВИЛОН ИДВА В ЧИКАГО 1993 ГОДИНА

 

1893 г. Представители от всички църкви по света, се срещнали в Чикаго, Илинойс, за да разгледат заедно въпроса, - как да се обединят и да създадат единна световна религия.

След едно столетие, 1993 г. от 28 август, до 6 септември, сто

и тридесет представители, от толкова религии, включително, най-влиятелните и афторитетни религии, се срещнали пак в Световния Парламент на Религиите.

Те се срещнали пак в Чикаго, за да завършат последните детайли на грандиозния си план, по обединение на всичките религии, в единна религия, т.е. основаване на Единна Световна Религия.

Далай Ламата, който счита себе си за богочовек, също присъствал. Джоан Кемпбъл – феминистка, директор на Марксисткия национален съвет на църквите в САЩ, също била там. Представители на Луцис Тръст, т.е. най-главната организация в Ню Ейдж (Новата Ера), също бил там. Първосвещеникът на Вуду, групите Wicka, също и маговете били там. Присъствали и високопоставени масони, заклинатели на змии, друиди, покланящи се на Сатана и Заратустра. Будистите Зен също изпратили свой представител. Световният Съвет на Църквите и могъщата римо-католическа църква били представени на най-високо ниво. Църквата на адвентистите от седмия ден и либералните баптисти, също имали свои представители. Всички те се събрали заедно, за да отпразнуват “единство на разнообразието“. В атмоферата на всеобща еуфория, доминирал лозунгът: „Всичките страни ще станем едно единно цяло“. Чарл Колсън от организацията “Мисионери в затвора“, въпреки призивите на евангелските пастори, дошли, по лична покана, за да получат почетната награда “Джон Темпълтън“, а също и “тридесет сребърника“ (1 000 000 долара) за предателството си. Почетната процедура по награждаването била проведена в параклиса на Рокфелер, под председателството на католическия кардинал Джозеф Бернандино – адепт на източните религии. Доктор Робърт Милър, бивш помощник на Генералния секретар на ООН, също бил там.

Както е известно, доктор Милър е един от най-влиятелните поддържници на Новата Ера, в целия свят. Освен него, там присъствало още едно лице, неотдавна получило наградата “Джон Темпълтън“. Това бил Били Греъм, най-влиятелният евангелски лидер в САЩ. Майкъл Уорнър, председател на Американския Съюз на Хуманистите, също бил там. Той многозначително подчертал: “Този Парламент на Религиите би могъл да прокара пътя за новата епоха на хуманизма. Световният хуманизъм означава – сваляне на Бога и обожествяване на човека“.

На 5-ти септември 1993 г. била подписана Декларация за нова световна етика, призоваваща към “сливане на всички религии на земята и за създаване на единна религия“. Всичките тези невиждани до сега събития, задкулисно се направлявали от най-зловредния гений на планетата – Деница /Сатана/, върховният мошеник на всички времена, бащата на лъжата – дявола.

Но там бил и още Някой, когото не били поканили на този Световен парламент на религиите в света, и това е любимият наш Спасител Иисус Христос, агнецът от Голготата. Спасителят на света не бил желан гост, на такъв конгрес, нито стотиците милиони хора, обичащи Го и увенчали Го, за Свой Господ.

Това което видяхме в Чикаго, не беше нищо друго, а възраждане на сатанинската вавилонска световна всерелигия, стигаща с корените си, право до идолопоклонническата религия на Вавилон, Египет и Рим. Това бясно многоцветно празненство било финансирано, главно, от международния банкер Дейвид Рокфелер, един от членовете на управата, на Луцис Тръст, който е основната организация в религията Нова Ера, с главен център в ООН.

Това събитие положи началото на реализирането, на седемгодишния план, на Новата Ера, който бил разработен първо от Римския клуб, играещ ключова роля, и управляван от Илюминатите, чиято цел е, посвещаване на цялото човечество в религията на Новата Ера, т.е. възраждането на мистичния Вавилон!

 

 

Списание ВОАНЕРГЕС

брой 2, стр. 49

 

Света Гора – Атон

Манастирът Есфигмено

 

Превод (от руското електронно издание), Григор Симов




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311777
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031