Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2016 16:41 - Писмо до Цезар за Иисуса, от Публий Лентул, предшественика на Понтия Пилата
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3050 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 01.01.2016 18:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В Рим, в една от библиотеките е намерен неоспоримо правдив ръкопис, с голяма историческа ценност. Това е писмо, писано от Публий Лентул, управител на Юдея /преди Понтия Пилата/, до владетеля на Рим, Цезар. В него се съобщава за Иисуса Христа.

Писмото е на латински и е написано в годините, когато Иисус започнал да учи народа.


 

image

Печат



"Управителят на Юдея Публий Лентул, до римския император Цезар.

Чувах, о Цезаре, че си искал да знаеш за добродетелния мъж, наречен Иисус Христос, на когото народът гледа, като на пророк и като на Бог, и за когото учениците Му казват, че е Син Божий, Син на Създателя на Небето и Земята. И наистина, Цезаре, ежедневно чувам чудни работи за този мъж. Накратко казано: Той заповядва на мъртвите да станат и излекува болни. Той е среден на ръст, на вид е добър и благороден, което се отразява и на лицето му, понеже като го види човек, без да иска, чувства, че трябва да го обича и почита. Косите му, до ушите са с цвета на зрели орехи, а надолу до плещите, блестят с светло-кафяв цвят; по срерата са разделени на път, според обичая на назаряните. Челото Му е гладко, а лицето чисто, без бръчки. Брадата Му, накъдрена и разделена по средата, също не е дълга и е с цвета на косите. Погледът му е строг и има силата на слънчев лъч, и никой няма сили да гледа продължително в очите Му.

Когато упреква, Той поражда страх, но веднага щом укори някого, Самият Той плаче. И макар да е много строг, Той е много добър и мил. Казват, че никога не са го виждали да се смее, но неколко пъти са го виждали да плаче. Ръцете Му са много красиви, одухотворени и изразителни. Цялата му реч намират за приятна и привлекателна. Рядко Го виждат сред хора, но щом се появи, Той взиза сред тях смирено. Неговата сдържаност и осанка са много благородни. Той е красов. При това, майка Му е най-красивата жена, каквато някога са виждали в окръга.

Ако искаш да го видиш, о Цезаре, както веднъж ми писа, извести ме, и още сега ще ти Го изпратя.

Макар че никога не е учил, Той владее пълнотата на Знанията; Той ходи бос и с непокрита глава. Мнозина му се присмиват, когато Го видят отдалече. Но щом са близо, треперят пред Него и едновременно Му се възхищават.

Казват, че в тази област, никога досега не са виждали такъв човек. Евреите уверяват, че никога не е било чувано такова учение, каквото е Неговото. Мнозина сред тях говорят, че Той е Бог, а други казват, че е твой враг, о Цезаре!

Тези евреи злоумишленици, безусловно ме обременяват. Казват също, че Той никога не е предизвиквал безредици и вълнения, но винаги се стараел да успокои всички.

Във всеки случай съм готов, о Цезаре, да изпълня всяка твоя заповед, която ми дадеш, във връзка с Него."

Йерусалим, 7 индикт, 11 месец

Публий Лентул, управител на Юдея.


 

 

image

Образът на Христа, реконструкция от торинската плащеница


 


 

http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_13502




Гласувай:
5



1. danailvdimitrov - за това писмо се смята че е апокриф
01.01.2016 22:10
описанието рабира се е много точно и живо, макар че мисля по това време Иисус са наричали Назорей а не Христос, и император на Рим е Октавиан Август а не Цезар (освен ако това не е титлата).

Във всеки случай напълно съвпада с описанието в Евангелието на Господ.
За съжаление много артефакти остават скрити във Ватиканската библиотека и те са недостъпни за нас.

Остава ни Божието слово което е пътеводната ни звезда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28381855
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930