Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2016 21:04 - Кой е разстрелвал «небесната стотня» на Майдана в Киев? novorus.info
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1593 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 06.01.2016 09:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Много неща казаха, много мислиха, но в края на крайщата, така и не бе даден окончателен отговор на този въпрос.
Сега с това дело се заели учени аналитици от Университета в Отава, в т.ч. и специалистът от украински произход Иван Качановский. И ето че изследването стигнало до извода, че загиналите от «небесната стотня» са починали от преднамерени изстрели на участници в евромайдана, т.е. от самите птротестиращи.
image
Изданието Германски икономические новости превежда за своите читатели, изследването, и заявява: «Разследването на Университета в Отава, след преценка на хиляди документи, стигнало до извода, че куршумите, убили протестиращите на майдана, записани в т.н. «Небесна стотня» са дошли, не само от страната на правителствените отряди, но и от самите участници в майдана».

«Убийството на почти 50 протестиращи на майдана, на 20-ти февруари 2014 г. стана преломен момент в украинската политика и в конфликта между Русия и Запада», — пише изданието.

– «Трактовката, която беше пусната в обръщение от новата власт (взела властта с насилствен преврат) в медиите е, че масовото убийство било извършено от снайперисти и спецназа на полицията, по заповед на Янукович. И това представяне на събитията беше, практически повсеместно прието от западните правителства, от медиите и от мнозина учени.

Разследването на украинското правителства, обвиняващо членовете на спецподразделенията на Беркут, като отговорни за инцидента, не представи никакви доказателства, в подкрепа на това твърдение, освен видео, с кадри от падането на протестиращите.

Така въпросът, от коя страна е била организирана снайперската стрелба, и до сега стои открит».

Изследователите от Отава, анализирали хиляди улики от общодостъпни източници: видео и фотографии, новини от интернет и социалните медии, а също и записаните радиоразговори на снайперистите, на Службите за сигурност и вътрешните войски, свидетелства на очевидци, на политици, и балистични експертизи.

 

Изследователи стигнали до извода /за което се и говори в публикувания официален анализ/, че убийството на голяма част от протестиращите, на 20 февруари, е било организирано от самите членове (организатори) на майдана.

«Новите власти на Украйна, — пише изданието, — обещаха на украинския народ и на канцлера на Германия, Ангела Меркел, официално разследване на масовото убийство. Но до днес няма даже и намеци за каквото и да е придвижване в разследването».



Денис Горобец

http://novorus.info/news/policy/43930-kto-zhe-rasstrelival-nebesnuyu-sotnyu.html

 

Превод, Григор Симов

..... Междувременно, новото украинско ръководство заличи всички възможни следи, които биха дали някаква ясното или насока за разследването. Така например, бяха отрязани дърветата от площада, по дупките от куршуми в които, можеше с точност да се докаже, не само от коя посока, но и точно от коя сграда са стреляли неизвестните и до сега снайперисти. Макар че, от вътрешни и знаещи хора отдавна е ясно /не само от дупките в дънерите на дърветата/, че стрелбата е водена от сграда, която по това време е била вече окупирана от протестиращите, и те от доста време се разполагали в нея.




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28347213
Постинги: 4297
Коментари: 7556
Гласове: 8246
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930