Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2016 19:27 - Урок по патриотизъм насред Страсбург Автор: mikolaj
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3643 Коментари: 5 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Да, днес ме е срам, че съм българин. Срам ме е...  Заради това, че наш политик не може, не е способен да каже това, което премиерът на Полша заяви пред Европа... Завиждам на поляците, че имат подобен манталитет. 

Вчера в Европейския парламент се състоя дебат относно предполагаеми нарушения на разделението на властта в Полша. Дебатът като цяло бе скучен, лишен от остри реплики, с отделни изключения. Присъстващата Беата Шидло отговаряше на въпросите на Гай Ферховщад (АЛДЕ) относно промените в Конституционния трибунал в Полша.

На няколко пъти Шидло заяви, че се чувства европейка и уважава всички европейски държави.НО тя добави (перифразирам):

"МОЛЯ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ДА УВАЖАВАТЕ И НАС. НИЕ СМЕ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА,КОЯТО ДЪЛГО СЕ БОРЕШЕ ЗА СВОБОДАТА СИ. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ Я ОТНЕМЕ. ТЯ Е НАЙ-ЦЕННОТО, КОЕТО ИМАМЕ".

В един момент Шидло изрече:"АЗ СЪМ ЕВРОПЕЙКА И СЕ ЧУВСТВАМ КАТО ЕВРОПЕЙКА. НО ПРЕДИ ВСИЧКО СЪМ ПОЛЯКИНЯ И СЕ ГОРДЕЯ С ТОВА". 

image

Отзивите за речта на Шидло бяха изключително добри, убедителността й бе призната дори от опозицията (ПО). Трябва да добавя, че не харесвам нейната партия, но думите й ме накараха да почувствам възхищение, ченякой от бедната Източна Европа може дакаже нещо подобно. При това пред Европа, а не "у дома". 

Защо никога досега не съм чувалнашите политици да изговарят нещо подобно? Идва Клинтън и всчки му се кланят. Идва Буш и всички коленичат. Идва Путин и веят руския флаг. Идва Виктория Нюланд- нито дума за падане на визите за САЩ. Всъщото време премиерът ни си прави селфита пред Белия дом и заедно с Меркел. И как да искаме да ни уважават???


Затова и нашата държава ще изчезне след 30, 40 години, а Полша все още ще съществува. Докато в същото време продължаваме да се делим на про- и анти-.

Това беше моят личен урок по патриотизъм- вече знам, че да кажеш "Аз съм горд с народа си" не е нещо лошо.


Между другото,случи се още нещо любопитно- полският евродепутат Корвин-Мике заяви, че "Картаген трябва да бъде унищожен", визирайки ЕС. 




Гласувай:
2



1. dimat - Нещата са много прости!
20.01.2016 20:45
Поляците са НАРОД и си издигат УПРАВЛЯВАЩИ!

Ние сме овце и си "издигаме"(назначават ни),овчари!Простичко и ясно!
цитирай
2. nikikm - СТАВА ВЪПРОС ЗА СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ,БЪЛГАРИНО!
20.01.2016 21:30
Тогава защо се срамуваш,че си българин?!Защо чакаш някой да ти покаже достойна позиция,че да се сетиш,че и наште политмафиоти, трябва да са не,а длъжни,на подобно благородство и родолюбиви постъпки? Изначално ти липсва нещо приятелю,иначе не би се колебал, съмнявал и взирал в чуждото,оплодено всъщност от нас в цивилизационно отношение!Историята ни..търси и все нещо ще намериш,цялата и канава е БЪЛГАРСКА! СТАВА ВЪПРОС ЗА СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ,БЪЛГАРИНО!
цитирай
3. nikikm - пОНЕЖЕ СИ ОФЦА,
20.01.2016 21:42
dimat написа:
Поляците са НАРОД и си издигат УПРАВЛЯВАЩИ!

Ние сме овце и си "издигаме"(назначават ни),овчари!Простичко и ясно!


Не прави и от българите оФце! Не са! Знаеш ли какво е да дадеш на ОФ ца,власт? В смисъл на копроментирана,властолюбива,нереализирана,пълна с комплекси ОФ ЦА,? Това вече се игра под чужда свирка!
цитирай
4. dimat - #3:Аз пиша за това,което виждам!
21.01.2016 09:34
Виждам,какво правят сега и поляците и българите и съм чел нещо за полската и за българската история.

Колкото и да има изкривявания,поне основните събития,подкрепени с числа,около тяхното проявление,говорят много.Стига човек да има смелостта пред себе си да ги види и признае.

Иначе,всеки е свободен да се самозалъгва по минали велики събития и да не вижда жалката ни реалност, В КОЯТО,ИСКАМЕ,ИЛИ,НЕ,НАРОДЪТ Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА СЪДБАТА СИ,колкото и да му се иска на този народ друг да му е виновен.

Виновни му са политиците,а той е този,който с десетилетия се оставя да бъде лъган,мамен,ограбван и през цялото това време да се занимава с хленч и чакане някой "да го оправи",сякаш му е било малко това "оправяне".

Е,да продължава "да чака" и продължава да се топи.Остава му още малко,но не се виждат никакви признаци за промяна...а "топенето" си продължава и обедняването,също.

Ами,според мен,това се вижда,а иначе всеки е способен(все още) да си изгражда илюзии,каквито пожелае.
цитирай
5. nikikm - Ти,
21.01.2016 22:52
сигурно не си виждал 150 кила мъж,да ляга от грип!? Болен бе,някой го е заразил! И некви си нищожни бактерии,дето не се виждат,глей ко правят с 200,150 де,кг.мъж!
Сега от таз тъпотия,дето я пиша,ако извлечеш полза, начи си с коефициент доста по-голям от моя -та мисъл!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28319051
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031