Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2016 20:15 - С ЕВРОПА ИЛИ С ХРИСТА? Знайте: Европа е смърт, Христос е живот. buditeli.info
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2804 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 24.01.2016 20:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

С кого искате да бъдете: с Европа или с Христа? С живота или със смъртта?

Най-гъстият мрак е там, където е сияела най-ярката светлина, но изведнъж е угаснала. Когато на площада, където светят стотици светила и нощта си съперничи с ясния ден, внезапно изгаснат светлините, тогава над него се спуска такъв мрак, какъвто няма и в мрачните цигански колиби.
image
Ах, братя мои, сега ние повдигнахме чела и отворихме очи и видяхме точно такъв площад. И той сияеше така, сякаш си съперничеше със слънчевите небеса. Но угаснаха всичките му светлини и когато погледнахме от балканските височини, видяхме долина без светлина, мрачна като къртичина дупка под земята. На картата на света това място носи името Европа, а поради народите, които я населяват, се именува безбожество и немилост.

Какво е това Европа? Похот и ум. И двете - човешки. Човешка похот и човешки ум. Едното и другото се олицетворяват от римския папа и Лутер.

Следователно какво е Европа? Папата и Лутер. Крайно задоволяване на човешката похот и крайно задоволяване на човешкия ум.

Европейският папа олицетворява човешката похот за власт, европейският Лутер – човешката дързост да обяснява всичко със собствения си ум. Папата като властелин на света и ученият като властелин на света. Ето я Европа в нейната същност - битийно и исторически. Едното хвърля човечеството в огън, а другото го хвърля във вода. А двете заедно откъсват човека от Бога. Едното значи отричане на вярата, а другото - отричане Църквата на Христа.

Така вече няколко века злият дух господства в тялото на Европа. Кой може да изгони този зъл дух от нея? Никой, освен Онзи, Който със златни букви е вписан в историята на човешкия род като единствения Изгонител на демоните от хората. Досещате ли се за Кого говоря? Говоря за Господа Иисуса Христа, Месията и Спасител на света, от Дева роден, от евреите убит, от Бога възкресен, от вековете утвърден, от небесата оправдан, от ангели прославен, от светиите удостоверен, от праотците ни изповядан.

Докато Европа се държеше о Христа, като о Слънцето на Правдата, и о Неговите апостоли, мъченици, светители, и безбройни угодници и праведници, дотогава тя беше като площад, озаряван от стотици и хиляди светила, малки и големи. Но когато човешката похот и човешкият ум връхлетяха върху Христа като два страшни урагана, всичките й светила угаснаха пред очите на хората и мрак се спусна над площада и стана тъмно като в къртичини тунели.

Поради човешка похот всеки народ и всеки човек търсят власт, и сласт, и слава, подражавайки на римския папа. Поради човешкия ум всеки народ и всеки човек намират, че са по-умни от всички и повече от всички заслужават земните блага.

Как няма да има тогава войни между народи и хора?

Как няма да има лудост и беснуване сред тях?

Как няма да има болести, и суша, и наводнения, и язви, и туберкулоза, и революции, и войни,... и войни?

Всичко това е нормално, както е нормално гной да изтича от инфектирана рана, и отвратителна смрад да се разнася от насъбрана нечистота.


Папизмът си служи с политика, защото само така може да се добере до властта. Лутеранството си служи с философия и наука, защото мисли, че така ще завладее умовете. Така похотта се разбунтува срещу ума, а умът - срещу похотта. Това е нова Вавилонска кула, това е Европа.

Но в наше време израсна ново европейско поколение, което отхвърли папата и Лутер, и венча похотта и ума, от чийто съюз се роди атеизмът. Сега никой не крие похотта, нито пък хвали ума. Днес човешката похот и човешкият ум са венчани и е сключен един брак, който нито е католически, нито е лутерански, а явно и открито сатанински.

Днешна Европа вече не е нито папска, нито лутеранска. Нито едното, нито другото. Тя съвсем се е сраснала със земята и не желае да се изкачи на небето нито чрез индулгенциите на непогрешимия папа, нито по лествицата на протестантския ум.

Европа въобще се отказва от всичко, което е извън този свят. Иска да остане тук. Иска гробът й да бъде тук, където е и люлката й. Не ще и да знае за други светове. Не чувства небесния озон. Не вижда на сън ангели и светии. Не иска да слуша за Богородица. Развратът я е утвърдил в омраза към целомъдрието. Целият площад е потънал в мрак. Угаснали са всичките му светила.

Ах, какъв ужасен мрак! Брат пронизва с меч сърцето на брата си, вземайки го за враг. Баща се отрича от сина и синът – от бащата. По-скоро вълкът за вълка е верен приятел, отколкото човек за човек.

Ах, братя мои, нима не виждате това? Нима не изпитахте на гърба си мрака и злодеянията на антихристиянска Европа?

С кого искате да бъдете: с Европа или с Христа?

С живота или със смъртта?

Задайте си този въпрос. Просветете се. Решете.

Смърт или живот. Тези двете предложи някога Моисей на своя народ.

И ние ви предлагаме същото.

Знайте: Европа е смърт, Христос е живот.

Изберете живота, за да живеете во веки. Амин.



http://buditeli.info/index.php/component/content/article/25-nachalo/1381-s-evropa-ili-s-hrista.html




Гласувай:
1



1. kunkata - С кого искате да бъдете: с Европа или ...
24.01.2016 20:17
С кого искате да бъдете: с Европа или с Христа? С живота или със смъртта?

Е, наистина вече, това е въпросът!
цитирай
2. dartanjan - Моля ви да прочетете биографията на ...
24.01.2016 21:11
Моля ви да прочетете биографията на Мартин Лутер за да не стават такива недоразумения като в тази статия. Той и някой други християнски духовници предизивикват реформацията в Европа и отхвърлят небиблейските догми на римокатолическата църква. Не знам защо в тази статия този велик човек олицетворява само ума, след като Лутер е божи човек. Прави впечатление че не следвате напълно Божиет слово. Четете Библията, защото това е изворът на истината, а не какво казват някой представители на православието, защото не съм забелязал да са активни будители на народа. Тревожно е че православието днес е пълно с езически символи, а мнозинството от неговите духовни представители са пас по стар комунистически обичай, и не може да се усети загриженост за съдбата на народа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315841
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031