Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2016 23:00 - Римският Папа и руският Патриарх Кирил с измама водят народите към Единната Световна религия на антихриста.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4233 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 22.02.2016 17:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Дойде истинското Време Разделно!

Патриарх Кирил и Вселенският Патриарх Вартоломей унищожават Православието, и заедно с Римския папа, подготвят обединяването на всички земни религии, които заедно ще образуват единната дяволска църква на антихриста.

От Шамбези, през Хавана, към насрочения вече осми /вълчи/ всеправославен събор, на който, според пророчествата, ще присъства и самият юдейски “месия“ - човекът на греха – антихрист!
 

image
"С целувка ли предаваш Господа свой?"



Следва кратка извадка от писмо на мирянина Сергий Костевич, до Московския Патриарх Кирил


Последните събития в Руската Православна Църква, ме принудиха, господин патриарх, като православен християнин, да дигна глас в защита на Православието. Не се обръщам към Вас с патриаршеската ви титла, с която гордо и по право са се именували вашите предшественици, защото не ми позволява хростиянската съвест. Вие подгазихте вашите предшественици, при срещата си с еретика и лжепророка на антихриста, Римския папа.

Разбира се, вашите деяния трябваше да бъдат разобличени, първо, от нашите епископи, но всички те, за съжаление, страхливо се изпокриха, давайки вид, че нищо не се е случило. Страх ме е да допусна, че те споделят вашата позиция. Мълчат монашестващите и свещениците, с малки изключения, но даже всички да „замлъкнат“, «камъните ще викнат» (Лк.19.40).

Тази среща е не само плесница, но и храчка в лицето на всеки православен човек, - тя е удар в самото сърце и в душата на всеки врващ в Русия. Подобно на крадец или убиец, който нанася удар с нож в гърба ни. Вие разпалихте пожар в умовете и сърцата на хората, и спокойно наблюдавате, дали ще прегори и затихне, или ще трябва да се гаси.
По места, за съжаление, от служителите на Църквата се създава своеобразен информационен вакуум, когато хората чакат с надежда пастирите, а те мълчат. Но, според думите на свети Григорий Богослов: «С мълчание се предава Бог»...

Аз и много, много други, до скоро ви оправдавах, знаейки че всички ние не сме безгрешни, но сега вече съвестта не ми позволява. Какво има да търсим при латинския папа, след като много наши светци са вдигали глас пртив него? Или ще кажете да забравим, да изтрием от паметта си и от Църквата, имената на патриарх Фотий, на свети Марк Ефески, на Григорий Палама, на преподобния Максим Изповедник, на свети Игнатий Брянчанинов, на праведния Йоан Кронщадски, на свети Серафим (Соболев), който вече е прославен?
Защо да ровим в католическото бунище, и какво сме видели от тях?... Нали и самия апостол Йоан Богослов ни предупреждава да се пазим от еретиците: «Всеки, престъпващ учението Христово и не пребиваващ в него, няма Бога; а пребиваващият в учението Христово, има и Отца и Сина. Който идва при вас и не носи това учение, не го приемайте в дома си и не го приветствайте. Защото приветстващият го, участва в злите му дела»(2Йн.1.9-11).

Мисля, че вие не по-зле от мене знаете тези думи, нали все пак не сте селски пастир, а патриарх. Но Вашите целувки с папата Франциск напълно противоречат на учението на апостола на любовта. Не такава братска любов е проповядвал апостол Йоан, но самият той се е гнусял от еретиците, като от чума. Да, аз пропуснах, че ние вече не наричаме еретиците, еретици, понеже около нас е екуменизмът. Но поне покажете на православния народ плодовете от Вашата екуменическа дейност и от «свидетелстването на истината».

Покажете на народа тълпи от разкаяли се от заблуждението си католици и кардинали, защото 50 години екуменическа дейност е солиден срок, и би трябвало да има поне някакви «плодове». Но за съжаление, плодът от така наречената ви «дейност» е само червеят на ерестта, който прояжда дървото на Православието, а от там не е далече и до червея геенски.

Католиците не са ни братя, и никога не са били. И могат да ни станат братя, само чрез покаяние, колкото и приятно да звучат Вашите, с папата, «красиви слова». Още повече, че в завещанието на основоположника на руското монашество, преподобния Теодоси Киево-Печерски, четем: «Към верата латинска не се приобщавайте, към обичаите им не се придържайте, от причастията им бягайте и всяко учение техно избягвайте, и от нравите им се гнусете». И по-нататък той добавя: «Пазете се чада мои, от кривоверците и от разговори с тях, защото земята ни се напълни с такива…

Кратка извадка от
logoslovo.ru/forum/all_1/topic_13893/

Превод, Григор Симов


image
«папа» Франциск – предтеча на антихриста!

 




Гласувай:
5



1. danailvdimitrov - мълчанието сред православните в Русия по това събитие , за мен , е смразяващо кръвта
20.02.2016 23:36
Такава липса на реакция, на това пагубно отстъпление на патриарха на цяла Русия не води до нищо добро.

Само един мирянин!!!
цитирай
2. zlika - Иска ви се,
21.02.2016 06:04
насрани окултисти!
цитирай
3. katara - точно така ...да копираме Истината..поздрав ,колега!
21.02.2016 13:15
«Към верата латинска не се приобщавайте, към обичаите им не се придържайте, от причастията им бягайте и всяко учение техно избягвайте, и от нравите им се гнусете». И по-нататък той добавя: «Пазете се чада мои, от кривоверците и от разговори с тях, защото земята ни се напълни с такива…
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312794
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031