Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2016 19:42 - 20-годишни мръвки, прани в химикали заляха хипермаркетите! Вижте с какво ни трови ЕС
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2813 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Потресаващо разкритие направиха работници от голям софийски  хипермаркет. Как шефовете им ги карат всеки ден да взимат дълбоко замразено, 20-годишно свинско месо, да го накисват  във вода и буквално да го перат с някакви химикали, които и те не знаят какво съдържат. След тази зловеща преработка, го нарязват  и го слагат на  витрините за продажба.

По този начин се лъжат клиентите, че е прясно, слага му се етикет охладено и то придобива вид на току що нарязано от заклано предния ден животно. В същото време обаче преди това е стояло в огромни хладилници, 2 десетилетия замразено като камък. След „прането“, то се нарежда на щанда и се прибягва до още един трик – специално осветление. Така мръвката добива апетитен розов вид и даже дипломирани готвачи не могат да я различат от истински прясната.

Много хора, като се приберат вкъщи, виждат огромни тъмни петна по месото, които не са забелязали в магазина заради осветлението, но вече е късно да върнат покупката, или просто нямат време да се връщат обратно и да правят рекламации.

Според същите работници, ако до два дни изпраното свинско не се продаде, то започва да придобива дъх на развалено. Тогава се превръща в кайма, от която спешно се правят вакуумирани или готови кюфтета и кебапчета, или се маринова, слагат му се различни подправки или билки, които да убият гнусната миризма и отново се предлага за продажба с етикет – „овкусено“.

Каймата винаги се прави от най-залежалата животинска стока и често й се слагат подправки, за да не мирише.

image

image

Работниците твърдят, че никой не може да направи проверка в маркетите и да установи със сигурност кое месо колко време е било замразено преди да бъде внесено в България. Голяма част от мръвките са вносен боклук, а родните производители продават по малките магазинчета и пазарите.

Най-страшна обаче е далаверата с телешкото месо, което се купува за бебета, или за болни. Работилите в хипермаркетите твърдят, че то съвсем не е прясно и не е родно. Внася се от Бразилия или Аржентина.
Още там то се изкушава в машини и се отнемат всичките му сокове. У нас пристига като сушено, защото митото е много по-малко.

Тук, на място, се слага в перални, които са напълнени със солена вода и някакъв химикал. Върти се близо два часа, докато си върне формата и цвета и се поставя на витрината – отново с надпис – „охладено“.

Ако видите как се случва всичко това, никога няма да хапнете охладено телешко, твърдят младежите, станали свидетели на магическите трикове. Те съветват болни и майки на малки деца да купуват месо с кост и то от квартални магазинчета. Така има някакъв шанс да не попаднат на боклуци.

Всъщност май досега не сме ставали свидетели на РИОКОЗ или друга контролна проверка в чуждите вериги у нас.

Те си продават каквото искат, правят си каквото искат, а наивният българин купува ли, купува… При това на по-високи цени, защото го мързи да обикаля пазарите.

Публикувано на 29.02.2016   в България

 

източник: skandalno.net

 




Гласувай:
10



1. 1997 - Те, момчетата са си анонимни
05.03.2016 20:38
Нека кажат в коя верига е тази гадост, иначе оставам с впечатление, че играят по нервите на хората за да ни направят податливи на влияние.
цитирай
2. olivie - 1997, няма "вече" такава верига, има нов посланик - "тотален дезинформатор" - хибриден воин
06.03.2016 11:27
Пък РИОКОЗ няма вече от 5 години!!!..... има БАБХ и мръсни продажни боклуци, като автора недомасленик.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15664998
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031