Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2016 21:23 - В частна болница в София убиват за пари! България
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2331 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В частна болница в столицата поставят несъществуващи тежки диагнози на пациенти и режат здрави органи, за да източват Здравната каса, разкри ексклузивно разследване на Диляна Гайтанджиева по ТВ7.

Ужасяващ репортаж от медицински комплекс “Доверие” в столицата, направен от ТВ7, разкри десетки случаи на скъпоструващи операции, при които се режат здрави органи, за да се вземат пари за тях от Здравната каса.

Някои от пострадалите пациенти остават инвалиди за цял живот, а други умират,

стана ясно от скандалното разследване на Диляна Гайтанджиева в предаването „Жега“.

„Това е морга, тук хората влизат и не излизат!“, „Това не може да е хирург, той е касапин“, “Просто съм половин човек, не знам какви органи има в мен и какви няма“, „Съществува мафия в бели престилки“

„Все едно сме били в концлагер и са правили опити с нас.“

„Гледат пациента като машина за пари“ – това са само част от шокиращите констатации на пациенти на клиника, която парадоксално носи името „Доверие“.

Разследването изкарва на бял свят непоносимата истина: частни болници в България печелят милиони с цената на човешкия живот.

А ето и конкретните случаи:

Анелия Христова получава подарък от сина си – операция за намаляване на телесното тегло. Жената попада на д-р Ивайло Цветков хирург, който в рекламния клип на болницата обещава бързо и лесно отслабване. А след „безопасната“ операцията Анелия наистина отслабва –

хирургът я оставил без стомах.

„Минах през ада и продължавам да съм в ада, тъй като приемам и изхвърлям храна. Ходя по 60 пъти на ден в тоалетната”, казва жената пред камерата на ТВ7. Отговор за това защо жената остава без стомах няма и досега.

Десет месеца жената е била с отворен корем.

Оцелява само благодарение на силата на духа си и жаждата за живот. В момента няма стомах и след всяко ядене тича до тоалетната – по около 60 пъти на ден, разказа потърпевшата пациентка от Сливен.

Сред пострадалите е и 15-годишно момиче, чиято майка разкрива, че уж детето й трябвало да бъде оперирано заради доброкачествено образувание на гърдата – всъщност, изобщо недоказано, но девойката минала под ножа.

Десислава Златанова пък никога няма да стане майка.

След операция за отслабване и на нея й липсва част от тялото: отстранена е едната стена на стомаха. Заради „дефектите“ дори се наложило да абортира впоследствие по съвет на лекари.

image image

До осакатяването й се стига, след като младата жена тегли кредит, за да се оперира в „Доверие“.

“Имах висящи буци от себе си след операцията. После ми се появиха кървящи рани. Усложненията след бяха кошмарни”, разкрива младата Десислава.

И ако мислите, че ужасът спира дотук – поемете дълбоко въздух.

След четири операции на корема в частната клиника умира млада жена, майка на две деца, едва 34-годишна.

След първата операция коремът на Гергана е оставен отворен. Днес майка й плаче и се кълне, че хирургът, д-р Цветанов е убиец.

В болница „Доверие“ умира и млад мъж – Георги Дянков. Диагнозата е полиорганна недостатъчност – същата, от която във въпросната болница, отново след поредица операции издъхна преди месец Дим Дуков.

Приятели на коафьора също преди дни се усъмниха в изрядността на поне четири коремни операции, които му направиха в частната болница. „Той беше жилав, не беше болнав, не се е чуло да страда от някакво заболяване. Не се чу и сериозна диагноза”, каза Руслана Попова в предаването „Гореща точка” на ТВ7.

В случая на другия пациент – Георги Дянков, няколко месеца преди смъртта си мъжът се подлага на познатата до смърт операция за отслабване. Поставят му силиконов пръстен, който спира достъпа на храна до организма. Брат му твърди, че Георги се стопил пред очите му. Мъжът, преди тежал 120 кг, издъхва неузнаваемо стопен на хирургическата маса, при поредната операция.

Семейството завежда дело срещу доктора-касапин, но то е спряно.

Ставайки свидетел на ужасите в клиниката, д-р Любомир Иванов я напуска и изпраща сигнали до здравното министерство, НЗОК, прокуратурата. Директорът на болница “Доверие” Петър Керемидчиев и хирургът Ивайло Цветков са обвинени, че за периода – 2007-2009 г. са получили пари от НЗОК в изключително големи размери.

Проверката показва объркана документация, фалшифицирани диагнози и нереално лечение.

Жертвите на клиниката са категорични: подписите под епикризите не са техни.

Установено е, че д-р Ивайло Цветков получава по 340 лв. за операция на жлъчката и по 20% за всеки отчетен случай по клинична пътека.

Така за четири години хипократецът прибира близо 300 000 лв.

Ръководството на болница “Доверие” отказва коментар на разследващия екип на ТВ7.

Нашият девиз е: “ДОВЕРЕТЕ НИ ВАШЕТО ЗДРАВЕ!” – хвалят се иначе на сайта на клиниката.

Източник: BNews.bg

Публикувано на 05.03.2016 в
България




Гласувай:
7



1. kvg55 - Отдавна съм чувал за тази практика ...
06.03.2016 20:53
Отдавна съм чувал за тази практика на болницата "Доверие".
цитирай
2. stariatb - Ужасно, даже като слух!
06.03.2016 21:11
И не се разследва! И не се огласява! Прилича на ужасна истина, която се прикрива, макар че става достояние на обществото от законна медия. Е? Какво да слушаме за здравеопазване и здравни реформи. не се ли натрапва съмнението за планувано изтребление на гражданите, известно на властите?..
цитирай
3. lidislidis - Kaто филм на ужасите ...
06.03.2016 21:45
Какво ли не прави лакомията за пари! Печалбари убийци под прикритие на лекари!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28363077
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930