Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2016 21:32 - Двоен стандарт или кой не иска мир в Украйна Автор: vencivaleri1951
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2014 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди два дни държавният секретар на САЩ господин Кери императивно поиска незабавното освобождаване на обвинената в съучастие в убийство Надежда Савченко, и свърза това освобождение с Минското споразумение. На пръстите на едната ръка се броят държавите /България за съжаление е сред тях/, които биха реагирали на подобен шантаж и Русия определено не е сред тези страни. Питаме се тогава, какво цели държавният секретар с този почти ултиматум?  И наистина ли САЩ са загрижени до такава степен за обвиняемата Савченко, че залагат на карта едно толкова крехко и трудно достигнато примирие, каквото имаме след споразумението в Минск, още повече, че Щатите не са страна по това споразумение. Мълчанието /на агнетата/ на Германия и Франция, след изказването на Кери, недвусмислено ни говори за липса на всякакъв суверенитет на двете страни и ни посочва къде се взимат решенията на ЕС.

Явно, решението е сраженията да се възобновят. И /решението/ е взето  в "Метрополията" без да питат Париж и Берлин.

Джон Кери освен държавен секретар е и ветеран от войната във Виетнам. Нещо повече, в политиката той влезе именно с ореола на герой от тази Война. Тоест той е наясно в какво е обвинена Надежда Савченко и, че с подобно обвинение в неговата страна, Савченко би язаплашвало смъртно наказание. Защо тогава е това бързане? Защо е този почти ултимативен тон във  финала на процеса? Освобождаване или лека присъда е целта на американския дипломат номер едно, и ако е така защо с действията си Кери рискува да "втвърди" решението на съда? Ако този процес се наблюдава на Запад главно от политици, то в Русия процесът е сред най коментираните в обществото.

Няма как отговорен съдия да освободи
обвиняем, помагал за убийството на мирни граждани, сред които и двама руски журналисти, неглижирайки деянията му.

Нека припомним за какво е обвинението:

Надежда Савченко е обвинена в това, че корегира стрелбата на украински военни, по журналисти правещи репортаж и излъчващи на живо военните действия на украински подразделения в Донбас. Тоест госпожа Савченко участва съзнателно и активно в избиването на мирни граждани. Доколкото Савченко е и офицер, то подобни действия навсякъде се окачествяват като военни престъпления. Това, че в последствие Савченко е призната за герой /за какво? Впрочем там и Бандера е национален герой!?/ и е избрана за депута, не прави от криминалното и деяние политическо мъченичество.

Събраните и представени доказателства в съда /свидетелски показания и засечени по радиото указания на Савченко за корекция на стрелбата/ безспорно доказват вината й, и от там правят предвидимо решението на съда.  Каквото и да е това решение, едно е

ясно, -опасност за живота на Савченко няма. /Не не би било така, ако
госпожата офицер, бе съдена от американски съд/.  В хода на преговорите в Минск, Русия показа, че е готова на сериозни компромиси в името на мира. Припомнете си само какъв пердах изядоха укаинските формирования в Донбас, и само реакциата на Москва спря опълчението и доброволните  руски формирования, да изтикат украинските подразделения далеч на Запад, с което да "дигнат" в неподчинение и други райони в т.н. НовоРусия. Тази реакция на Москва бе посрещната почти враждебно в Донбас, заговори се за предателство и подвеждане от страна на РФ, и единствено силният авторитет на руският президент, и някои "резки" действия /срещу свои/ на Донбаското ръководство, задържаха /поне засега/  появилото се силно недоволство. Отменени бяха дори насрочени местни избори. Не буди и съмнение, че  Савченко в името на мира, след евентуална присъда, най-вероятно ще бъде депортирана да " излежи" тази присъда в Украйна.. Впрочем истината е, че Русия спаси живота на Савченко,
изисквайки я от Опълчението в Донбас. Никой не си прави илюзии каква щеше да е съдбата на тази пишман льотчица, при евентуална липса на интерес от странанб на руските съдебни органи. В Донбас има венновременни съд и прокуратура и със Савченко щеше да бъде процедирано по силата на военните закони, по време нан война. Днес никой /освен близките и/ нямаше да знае за нея.

Тези мои съждениа не се ли знаят от държавния секретар? Знаят се и още как.

Истината е, че за Америка е неприемливо войната в Украйна да свърши, а има вероятност това да се случи. И то е защото на Европа и "писна" да хвърля на вятъра пари в Украйна които потъват "кой знае къде" без никаква полза /и за Европа и за Украйна/. На европейските граждани им "дойде до гуша" да пълнят сметките на корумпираните украински политици и чиновници, а положението на украинския народ да се влошава непрекъснато.

Украинското политическо представителство /кабинетът и президнетът/ предизвикват все повече недоволство сред украинския народ и ситуацията там е пред" Майданна"

Санкциите срещу Русия заради измислената и вина за сваления Боинг, засегнаха РФ, но ответната реакция не по малко засегна и Запада. Като капак дойде и бежанската вълна.

С две думи, - вместо Бетовен /Одата на радоста/ в Европа звучи повече Вагнер /Пръстенът на нибелунгите/ и това няма как да харесва на Европейските политици.

И Оланд и Меркел "притискат" украинците да се придържат към Минското споразумение, като откровено заплашиха Порошенко, че ще спрат помоща си ако продължи да протака законодателните действия предвидени в споразумението.

Ако в Донбас споразумението беше посрещнато с ръмжене, то привеждането му в действие ще е финал за украинските управници, и за някои от тях, няма да е административен и политически, а житейски. И ето го Кери се притича на помощ. Поставя почти ултиматум на Русия, знаейки предварително, че няма как да се случат исканията му.

Тоест изработва алиби за украинското ръководство да не изпълни минските договорености.

Ще бъдем отново свидетели на истерични реакции на НПОта, "честни" журналисти и възмутени блогъри... за нелегитимен съд /Легитимно е само Гуантанамо/, за съдебен произвол, за тиранина Путин... Ще има и спонтанен протест на "красивите, богатите и образованите". Гети ще "кълне" от чардака на недовършената /още / къща, Пискова ще обвинява в азиатщина /къде ще се мери Азия с китно български село/ тези, които смятат че мястото на Савченко е в затвора, защото е убийца, а Славчо с безплатната си омраза в мерена реч ще ни прати да му дишаме прахта /от книгите му!?/


Ще завърша с това, че прочетох днес военния ни проектозакон. Защо го вмъквам в постинг който няма нищо общо с този закон. Няма, но само на пръв поглед. Припомнете си само безпомощната украинска войска през двете последни години. Как опълченци и доброволни формирования мачкаха украинската армия - армия на 50 милионна държава. Сега умножете това по 10 и ще разберете състоянието на нашата армия. 

Този проектозакон фактически довършва  започнатата от 90-та година ликвидация на армията ни. Започнахме с числеността, продължихме с ликвидирането на ракетните дивизиони, ликвидирахме авиацията /и танковете/, сега на практика обявяваме фалита.

Правиме го в момент когато светът се въоръжава. Ние законодателно казваме , че отбраната на държавата е доброволен акт на всеки. С действията си преди това се отказахме от модерно въоръжение, с финансовите рамки на МО направихменвоенната професия  непрестижна, а от там качествения състав на армията ни - съмнителен. Ще припомня само, че някои военни училища преди промените имаха по висок бал от повечето ВУЗове в България. Днес пращаме войската да се занимава с бежанци и да строи ограда. Има нагласа да и делигираме задължение да се бори с битовата престъпност по селата!? И това се прави умишлено. Обществото се занимава с всевъзможни глупости: сексуалния живот на чалга звезди, изцепките на премиера ни, корумпирани и набедени като такива магистрати и прокурори,  Висша лига на антифутбола ни... Дига се шум за излишни неща, а се мълчи за съдбоносни решения и действия. Всички видяхме как бяхме вкупом подлъгани с външната проверка на КТБ.

Проверката бе направена от фирма създадена за това и "откраднала" името на известен уважаван и компетентен одитор. Всяко правителство във всяка "бяла" държава би паднало за подобно мошеничество на минутата, но ние
 ще се занимаваме с Радан Кънев . Ще обсъждаме и законопроектът против корупция на Кунева!?  Какъв законопроект, какви пет лева. Източени бяха милиарди и фалирана сериозна /за България/ Банка. След това се назначи комисия /свои хора/ с чуждо "лице".

Борисов ни "заплашва", че щели да се появят компромати срещу него. Пак какви компромати, какви 5 лева, като истината е по страшна от всякаква измислица.

И пак ща повторя, че не излизам от темата.

България върви стриктно по стъпките на Украйна, и нека всеки разбира това което казвам, както иска



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28359765
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930