Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2016 12:23 - Чудеса, които потресоха Дамаск и Саудитска Арабия 2004-2005 г. logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2998 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 19.03.2016 00:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Света Богородица възкресила в Сирия нарязан на парчета мюсулманин. Декември 2004 г. мюсулманин от Саудитска Арабия се появил по телевизията и радиото, и разказал потресаваща история, как оживял и от тогава променил целия си живот. Това било публикувано във вестници и списания по цяла Саудитска Арабия, Палестина и очевидно в съседните области, както и на арабски език в интернет страница.

image

 

Пресвятая Богородица


Мъжът мюсулманин, година след като се оженил за богато, момиче - мюсулманка, се оказало, че тя е безплодна. Минавали години, но младата двойка нямала деца. Те обиколили много лекари в Саудитска Арабия, но без никакъв резултат. Родителите говорели на младия човек да си вземе втора жена и да не оставя първата, понеже законът им позволява да имат до четири жени.

Той дотолкова бил уморен от продължителните вълнения, че накрая взел решение да тръгнат на пътешествие с жена си, и да се поразсеят в съседната Сирия, та ако може да забравят за своя проблем.

В Сирия, и по-точно, в Дамаск, младоженците взели под наем кола с шофьор - екскурзовод, на когото предложили да посетят всичките светски забележителности в Сирия. Шофьорът забелязал скръбта в лицата на младоженците, които возел, и набрал смелост да ги попита, защо не са радостни и защо за нищо не го питат, и ако трябва и самият той да спре да приказва, ако не им харесва екскурзията и пътешествията, по които ги водел? И те му разказали тайната си, че са обезпокоени от бездетност.

Шофьорът мюсулманин им казал, че тук в Сирия, православните християни имат манастир на Божията майка наричан “Сейнтанаги“, т.е. - Владичица Дева, в който прибягват да се молят пред чудотворната икона на Пресветата Дева, за да заченат дете. В манастира им дават от фитила на кандилото, пред чудотворната икона, и Света Мария отвръща на Християните, според намеренията и вярата им.

Арабинът и жена му от Саудитска Арабия, казали незабавно да тръгнат натам, към Сейнтанагия «Християнската Богородица», и ако се изпълни желанието им, те ще дадат на шофьора 20.000 долара, и 80.000 на манастира.

Пристигнали в светата обител, изпълнили напътствията на монасите и връщайки се към дома си, жената заченала. Родило им се прекрасно момченце, здраво и много красиво. Чудото на нашата Богородица се случило в мюсулманско семейство.


И още щом се родило детето, мъжът от Саудитска Арабия решил да се разплати, в благодарност, на тези, които са им помогнали. Той позвънил на шофьора – водач, казал му, че тръгва за Дамаск и го помолил да го чака на летището. Но хитрият и зъл шофьор казал на двама свои приятели, да тръгнат с него към летището, да посрещнат богаташа, да го убият и да вземат всичките му пари които носи.

Така и станало. Шофьорът срещнал богаташа на летището, а той от радост, казал, че ще даде и на приятелите му по 10 000 долара. Но те, вместо да го закарат в манастира, го закарали в пустинно място, заклали го и го нарязали на части, като в началото му отрязали главата, ръцете и краката. Те били страстно заслепени в престъплението си и вместо да изхвърлят убития на местопрестъплението, го хвърлили в багажника на колата. Те му взели всичките пари, свалили от ръката му много скъп часовник и тръгнали към друго пустинно място, за да изхвърлят там убития.


Излезли на главния път, но им се развалила колата и те останали на сред пътя. Моторът на колата бил изгаснал и те слезли да видят какво се е случило. Друг шофьор ги видял и спрял да им предложи помощ, но те се уплашили да не разбере за страшното им престъпление, и казали че не се нуждаят от помощ.

Преминаващият шофьор, след като си тръгнал, видял че от багажника им тече кръв, и понеже групата му се видяла превъзбудена, и те че най-вероятно скриват нещо, решил да се обади на полицията, да проверят какво се е случило, понеже поведението им било подозрително. На полицаите им провървяло да ги намерят веднага, само след 5 минути, край един пътен знак. Полицаите видяли кръвта на пътя и веднага поискали да им отворят багажника на колата. Треперейки от страх, шофьорът убиец отворил багажника, и от него излязъл убитият. Той бил жив и напълно здрав. Разбира се, че бил целият в кръв, но където бил разрязван, кръвта му се била съсирила, на тънки ивици. И той веднага казал: «...млада жена ми каза, че е Пресвета Богородица, че съм умрял и че последните шевове, тук на гърлото ми, - тя ги зашила, след като преди това зашила цялото ми тяло».

Злият убиец, таксиметровият шофьор и приятелите му изгубили ума си. Те не вярвали на очите си и се побъркали. Те викали като бесни: «Ние го убихме, нарязахме го и му отрязахме главата, как е още жив? Кой си ти? Ти не си човек!»

 

Полицаите им сложили белезници и ги откарали в затворническата лудница. После откарали пострадалия в болница в Дамаск. Медицинските експерти, полицаите и други лица, с подписите си засвидетелствали великото и явно чудо. Шевовете били и си останали видими. Те били свежо зашити, а „възкръсналият“ арабин заявявал и публично изповядвал, че «Пресветата Дева го зашила и възкресила със силата на нейния Син». Той заявил, че иска да приеме християнско кръщение.

Сирийските медии публикували случая, който преминал като ехо сред народа. Изцеленият и възкръснал млад човек от Саудитска Арабия повикал по телефона всичките си близки и се върнал в Сирия. Отишъл в манастира и се отблагодарил на Божията майка Синтанагия, с молитви и славословия. И вместо 80 000 долара, които искал да даде в началото, като пожертвование на Богородица, решил да пожертва на манастира 800 000 долара, заради себе си и своето семейство. Днес той непрестанно разказва за това потресаващо чудо, и винаги казва: «когато бях мюсулманин, с мен се случи това, и заявява, че сега вече не е мюсулманин, нито той самият, нито семейството му».

Това чудо развълнува арабските мюсулмански страни и целия Близък Изток, и предизвика в Средна Азия вълнение и страшно удивление. Толкова, че от страна на мюсулманските религиозни лидери били разгледани всякакви аргументи, за да се предотврати и избегне масово преминаване на мюсулмани в Православната Църква на живия Хрисос.

«Жив е Господ Бог наш, Богът на силите!»


 

Пише Божигробският монах Игнатий,
игумен на светата обител “Пастирчетата от Бетсахур“ – близо до Йерусалим




Перевод с греческого языка «Αλλεπάλληλα θαύματα συγκλόνισαν το περασμένο Δεκέμβριο τη Δαμασκό και τη Σαουδική Αραβία».
Πηγή (Источник): ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2005)
http://www.orthodoxia.gr/


 

Превод от руски, Григор Симов, от:

 

http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_14054/




Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28319624
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031