Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2016 20:25 - В Гръция имигранти се греят на огън от икони и настояват да не звънят камбаните. Атина, 25 март 2016 г. pravoslavie.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2664 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Митрополит Амвросий направи спешно обръщение за ситуацията в Гръция, съобщава AgionOros.ru.

«Всеки изминат ден става все по-очевидно, че «имигрантите», «бежанци» или «нелегални» са завоеватели на Гръция.

А политическата система ги приема, защитава ги и им създава благоприятни условия! И никой за нищо не се безпокои...

image

Един от министрите от управляващата партия СИРИЗА оня ден каза откровенна глупост: «С помощта на имигрантите ще се реши демографския проблем в Гръция» /Същото, каквото каза и в България една известна „българска“ политичка - еврейка!?/. Както виждаме, Правителството защитава завоевателите на страната ни.

А междувременно, завоевателите-преселници вече започнаха разрушителното си дело.

Те свалят икони от стените на храмовете и параклисите, и ги хвърлят в огньове, за да се греят.

От митрополит Серафим в пристанището на Пирея те поискали да свали православния си кръст.

В град Кавала нелегалните имигранти-мюсулмани свалили от стените на училището иконата на Света Богородица и настоявали да не звънят камбаните!...

Вчера в Евкарпия, Солунски окръг, мюсулмани раздавали брошури на гръцки, със следното съдържание: «Гръци, повярвайте на думите на пророка Мухамед, за да се спасите. Войната дойде във вашата страна. Кръвта на неверните ще се лее като река. Подпис: Воини на Аллаха».

По държавната Гръцка телевизия вече пускат новини на арабски!

Събуждайте се! Съвземете се от летаргическия сън!

Вижте, какво се случва около вас! Гръция загива!

Ние умираме бавно. Загива православната ни и национална идентичност! Нима искате да се предадете без бой? Замислете се!»

25 март 2016 г.

 

http://www.pravoslavie.ru/91835.html

 

 

В тази връзка вижте и

ИЗВЪНРЕДНО ОБРЪЩЕНИЕ НА СВ. СИНОД НА БПЦ-БП ПО ПОВОД КРИЗАТА С БЕЖАНЦИТЕ, от 25 септември 2015 г.


 

Българска Патриаршия

ВЪЗЛЮБЕНИ БРАТЯ И СЕСТРИ,

Многократно през последните месеци в публичното пространство се поставя въпросът каква е позицията на Българската православна църква по отношение на т.нар. „бежански проблем". Както обикновено, Църквата ни бива обвинявана в пасивност. Пасивност като позиция и пасивност като действие. Нека се знае, че в хилядолетния опит на Православната църква не се предвижда вземането на прибързани решения, продиктувани от моментни ситуации. Нито пък вземането на решения под влиянието на популистки съображения и с намерение да се угоди на някакво мнение, което се приема в дадения момент за меродавно. По своя характер Православната църква е длъжна да мисли с категориите на Свещеното Писание, Божиите заповеди, така също и с категориите на историята, което означава да промисля позициите и решенията си с оглед на последствията от дадени събития и как те биха се отразили дългосрочно на православния народ, на паството ни, което Господ Иисус Христос е поверил на нашите грижи. Това се отнася особено за ситуации като тази с бежанската криза. Ситуация, която по своя характер, освен моментните въпроси на материалното обгрижване и материалната солидарност с прииждащите тук хора, поставя въпроси за стабилността и съществуването на Българската държава, по принцип. Както и въпроса за това в какъв духовен контекст, в каква духовна среда, ще пребивава православният български народ, ако този поток продължи до степен, в която да бъде разместен съществуващият етнически баланс на територията на нашето Отечество България, която Бог е определил православният наш народ да обитава. През последните месеци сме свидетели на вълна от прииждащи от разорените от война страни на Близкия изток и Северна Африка и търсещи прибежище в европейските държави хора. Вълна, която придобива всички белези на нашествие.

Нека няма никакво съмнение за това, че Православната църква изпитва състрадание и призовава към солидарност с всички тези хора, които вече са попаднали сред нас и действително, а не мнимо, се нуждаят от грижа и материална подкрепа според възможностите ни. Но нека е също така ясно, че Православната църква е категорично против войната, която е причина за това човешко нещастие. Църквата винаги изследва причините за нещастието и призовава към отстраняването на причините. Битката с последствията, ако не бъдат отстранени причините за явлението, е обречена. Ние помагаме и ще помагаме с каквото можем на бежанците, които вече са попаднали в нашето Отечество, и не ги делим по вяра и народност, но считаме, че нашето правителство в никакъв случай не трябва да допуска в страната ни повече бежанци. За тези, които вече са тук, е редно като православни християни и като общество да се погрижим доколкото можем и ни стигат оскъдните ресурси, но повече не. Който е създал повода за този проблем, той да го преодолее, не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като Държава.

Изхождайки от това виждане, Българската православна църква призовава българското правителство, ако то е правителство на християнска държава, на всички форуми и във всички международни организации, в които то участва, да постави най-остро и категорично въпроса за незабавно прекратяване на войните в Близкия изток и Северна Африка и за отстраняването на причините, довели до масовото прокуждане на милиони хора от родните им земи. Прекратяването на войните е първото и задължително условие за решаване на проблема и това прекратяване на войната следва да е първи дълг на всяко правителство, което иска да покаже човеколюбие и съблюдаване на европейските принципи на хуманността.

На второ място, искаме най-категорично нашето правителство да постави въпроса дали е налице религиозно прочистване на тези територии от християнството и как това се вписва в повелите за междуетническа и междурелигиозна толерантност. Искаме нашето правителство да постави пред международните организации въпроса как е гарантирана междурелигиозната толерантност в Египет, Сирия, Ирак и т.н. и какви мерки ще вземе световната демократична общност за гарантиране спазването на този принцип в тези страни.

Считаме, че българското правителство трябва да концентрира външнополитическите си ресурси, както казахме, за спиране на войните, а не само да проявява солидарност с последствията от тяхното безкрайно продължаване. И второ, да има грижата и да обърне внимание, че е добре бежанците, които евентуално бъдат приети по квота и за които Българската православна църква изразява готовност да помогне в полагането на грижи, да са такива, които биха се чувствали добре сред нас. И за които грижата, полагана за тях именно от една православна християнска общност, не би представлявала морален или друг проблем. Защото, ако те биха имали проблем да приемат подкрепа от християнска общност, то това ще означава, че християнската общност в бъдеще би имала по-голям проблем, отколкото в момента подозираме.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СВ. СИНОД

† НЕОФИТ

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

ЧЛЕНОВЕ:

† ВРАЧАНСКИ МИТРОПОЛИТ КАЛИНИК

† СЛИВЕНСКИ МИТРОПОЛИТ ЙОАНИКИЙ

† ВИДИНСКИ МИТРОПОЛИТ ДОМЕТИАН

† НА САЩ, КАНАДА И АВСТРАЛИЯ МИТРОПОЛИТ ЙОСИФ

† ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ МИТРОПОЛИТ ГРИГОРИЙ

† ПЛЕВЕНСКИ МИТРОПОЛИТ ИГНАТИЙ

† СТАРОЗАГОРСКИ МИТРОПОЛИТ ГАЛАКТИОН

† ЛОВЧАНСКИ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ

† ПЛОВДИВСКИ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ

† ДОРОСТОЛСКИ МИТРОПОЛИТ АМВРОСИЙ

† ЗАПАДНО- И СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИ МИТРОПОЛИТ АНТОНИЙ

† ВАРНЕНСКИ И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКИ МИТРОПОЛИТ ЙОАН

† НЕВРОКОПСКИ МИТРОПОЛИТ СЕРАФИМ

† РУСЕНСКИ МИТРОПОЛИТ НАУМ
Гласувай:
41. samvoin - И веднага се разбра, че са сирийц...
05.04.2016 16:33
И веднага се разбра, че са сирийци?!...
Отсъства всякаква логика...
Защо тогава, не са арестувани и изправени на съд, като се знае кои са и са видени?
Всека чифутска, турска, шиптърска, соросова или наркоманско - неоанархистка, либерастка, комунистическа или друга провокация или "изцепка", требва да я припишем на сирийците, че е по-удобно да не кажем, че страните ни "приливат" от дегенерати, сатанисти и безбожници - скрити или явни, вече десетилетия?!...
цитирай
2. samvoin - Удобно "извинение". . .
05.04.2016 16:34
Удобно "извинение"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15607071
Постинги: 3945
Коментари: 6953
Гласове: 7963
Архив
Календар
«  Май, 2022  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031