Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2016 17:27 - Илко Семерджиев: Честита ви полицейска държава! Автор: hadzapi
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2196 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Москов лъже най-безскрупулно, че пациентите ще оторизират плащането с пръст в реално време. Москов лъже, че така работят банките. Москов лъже, че структурата на пръста ще бъде превърната в уникален цифров код (с трите дяволски шестици), който щял да бъде "квазинепробиваем". Няма нужда един такъв код да се пробива - достатъчно е да се знаят цифрите на кода, а добрите биометрични контролери помнят последните преминали през тях до 500 000 кода. Измамата (за който ще я практикува) става супер лесна.

Москов лъже, че няма да събира пръстови отпечатъци - софтуера в НЗОК е затова - да сравнява пръстовият ви отпечатък с цифровия код и така да ви "автентификира", когато някъде си слагате пръста.

Москов излъга, когато декларира, че всеки здравноосигурен българин ще разполага с медицинската си база данни (в електронна здравна карта) - истината е, че с тази база данни ще разполага НЗОК, а вие ще разполагате само с пръста си, който така или иначе си е ваш, но както и досега няма да носи здравна информация.

Москов не казва, че пръстовият ви отпечатък и цифров код ще бъдат обединени с други бази данни от НАП, Търговския регистър, ГРАО, нотариалните регистри, съдебните регистри, регистрите на МВР и, че всичко това ще бъде под управлението на Държавна агенция за електронно управление (готви се закон за въвеждането й).

Москов не казва, че подобни бази данни за 7 млн. българи са досиета каквито и ДС не са имали като обхват и пълнота.

Москов не казва, че хакването на такъв информационен ресурс поставя под пълна зависимост всеки българин и националната сигурност.

Москов не казва, че прави тоталитарна държава, която ще бъде БИГ БРАДЪР за всеки от раждането му до смъртта.

Москов прикрива, че така ще постави под зависимост от властта всеки, когото властта нарочи - ако щете дори с едно заболяване, което не бихте желали да бъде публично достояние.

Москов скрива, че по този начин унищожава лекарската тайна и частния живот на отделния човек и свързаните с него корпорации.

Москов вероятно не се и досеща, че други държави ще проявят жив интерес към подобни бази данни. Да не говорим за мутри, престъпници, изнудвачи и прочие.

Москов дава изборен инструмент за вечна власт на безскрупулни политици.

Сега разбрахте ли защо Москов още е министър на здравеопазването? Всички са против него, но има един, който ще го държи докато не ви вземе отпечатъците и докато не централизира досиетата ви.

А приказките за пациентите, реформи и прочие бла-бла са за наивници.

Е, честито, всичко това вече ви се случва - с вашите пари, търпение, покорство и нежелание да се защитите. И докато си мислите, че ще ви подмине или че някой друг ще ви свърши работата, и ще ви предпази от властовия произвол, Москов вече си изпълнява зловещото предназначение.

д-р Илко Семерджиев





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315857
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031