Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2016 01:05 - НАШАТА ВЯРА И ЛИЧНИТЕ КАРТИ! Непоклатими Становища на Църквата на Истинските Гръцки Православни Християни
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1908 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.05.2016 00:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Верни чада на Православната Църква,
Преди почти хиляда и деветстотин години Богословът Евангелист Йоан, в неговото Откровение /единствената пророческа книга в Новия Завет/ описва възцаряването на Беззаконника Антихрист, в последните дни, когато ще започне - гонение на Православието, отстъпничество от вярата, зверства срещу хората и накрая, Антихристово владичество над целия свят.

Тогава мерзостта на запустението ще бъде поставена на святото място (Мат.24,15), което не е нищо друго, а е упадъкът на православието, вследствие появата на ересите. Тогава Антихрист ще подпечатва последователите си със своя печат, който ще е 666, с което ще заличава Христовия печат /светото Кръщение и светото Миропомазване/ на правослваните. Тогава, които откажат да им поставят печата на звяра на дясната им ръка или на челото, няма да могат, нито да купуват, нито да продават, освен ония, които имат печата с името на звяра или числото му. (Откр.13,19) И както е казал Господ: Защото през онези дни ще има такава скръб, каквато досега не е имало от начало на създанието, що е създал Бог, и няма да бъде.

И наистина, Нашето време е времето на Антихриста. Няма значение, че той все още не се е появил. Това е епохата на Антихриста, защото времето в което живеем, е под абсолютната власт на неговия дух, и води към отстъпничество от Бога, към озверяване и към постепенно завземане на световната власт. При това се надига и гонение против Православието и неговите истински чада.

Между другото, божественият апостол Павел, обръщайки се към Солуняните, казал: Тайната на беззаконието вече действува, само че няма да бъде извършена, докато се не отдърпне оня, който я задържа сега (2,Сол.2,7), т.е. още преди телесно да се появи в света Антихрист, той вече върши делата си, чрез своите слуги, които подготвят идването му. Затова Богословът Евангелист Йоан предупреждава: Деца, последният час е.

Но и Господ, говорейки на учениците си, предупреждава, че: ще се появят много лъжливи христоси (месии) и лъжливи пророци, и ще покажат големи знамения и чудеса, за да измамят, ако могат, и избраните (Мат.24,24). И вече гореспоменатите откровения на Господа и на Апостола започнаха да се сбъдват. Остава само да се изпълнят до край.

От това е сигурно, че Антихрист ще се появи и никой от нас хората, не ще може да спре идването му, защото това е по Божие допущение. Но е възможно всеки по отделно да може да се предпази от властта му над себе си, отказвайки печата на звяра и запазвайки печата на Кръщението и светото миропомазване.

 

Възлюбени в Господа, чада,

Последните години много се говори за заплашителното подпечатване на хората с числото на звяра – 666. Това число ще го има в новите лични карти, които държавата има намерение да въведе в употреба. Но още преди това Църквата се е изразила така: „Ние сме верни на апостолската заповед, че трябва да се покоряваме повече на Бога, отколкото на хора, затова, като православни гърци заявяваме, че няма да приемаме документи с тайно нанесеното антихристово число 666, или поставянето му в каквато и да е друга скрита форма, в новите видове лични карти, независимо от последствията от нашия отказ, - ако съдържат:

1.- електромагнитна лента със скрито или непознато съдържание, с каквито се отличават общоприетите електронни документи на гражданите;

2 - съмнителни тайни символи

3.- и не се упоменава верското самоопределение

 

Вече се сбъдват опасенията на нас Епископите от обединената Йерархия на Истинската Православна Христова Църква. Известно е, че скоро държавата ще принуди гръцките граждани да приемат новите документи, които ще имат електромагнитна лента или микрочип, в които ще бъдат записани всичките данни за собственика, верни или лъжливи, които той няма да може да провери, като числото 666 и други тайни символи на Антихриста.

Единният Граждански Номер (ЕГН) ще е число, с което само силите на мрака ще могат да дешифрират данните за собственика. При това, в тези документи, няма да бъде записано, че собственикът е православен християнин.

Светият Синод още веднъж осъжда и отхвърля тези нови електронни документи, които са против Бога и против стадото, за което Синодът е отговорен. Още от сега Синодът бащински съветва членовете на Христовата Църква, на всяка цена да отказват приемането им. Дойде часът, всеки от нас да покаже силата на вярата си в Христа и в Православието.

Както Господ дава на своите истински чеда уверение, че никой няма да бъде изгубен, така и ние искаме никой да не се обезхрабри, докато всички не приемем вечния венец на славата. И преди всичко, никой да не се подведе по онова, което ще направят новаторите новокалендарци, и останалите т.н. християни (католици и протестанти), които са извън Църквата.

Бъдете будни и се молете, за да не паднете в изкушение. (Мат. 26.41)

Благодатта на Господа нашего Иисуса Христа и любовта на Бога, Отца и Сетаго Духа да е със всички вас. Амин.

СВЕТИЯТ СИНОД

Атински и на цяла Гърция ХИЗОСТОМ, предстоятел

Солунски и Димитриядски МАКСИМ

Ахейски и на целия Пелопонес КАЛИНИК

Хиоски СТЕФАН

Еврипски и Еврийски ЮСТИН

Американски ПАВЕЛ

Пирейски и Саламински ГЕРОНТИЙ

Атички и Беотийски ХРИЗОСТОМ

Християнополски ГРИГОРИЙ

Маратонски ФОТИЙ

Врестенски ТЕОДОСИЙ

 

*В личните гръцки документи се посочва верската самоопределеност, и затова ревностните гръцки православни виждат предателство на вярата в опитите да се премахне посочването на вероизповеданието. А за другите православни народи това вече няма особено значение, защото в техните лични документи, графата за вероизповедание е премахната още по времето на комунизма!

 

Превод от сръбски, Григор Симов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316858
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031