Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2016 10:15 - Хитроста на Ватикана, относно Благодатния Огън в храма на Гроба Господен, logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4329 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.06.2016 00:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Големите сътресения винаги започват със събития, на които огромното мнозинство просто не обръща никакво внимание. Сега ние имаме възможност да наблюдаваме, в реално време, как един от религиозните гросмайстори, Ватиканът, започна демонтаж на православието, на Света Земя. При цялата сериозност на положението, не може да не оценим „красотата“ на замислената от тях комбинация. И така, - за всичко, по ред:

 

Благодатният Огън е чудо. Това не е история за древни чудеса, на които може да вярваш или да не вярваш, - това е реално, видимо и осезаемо чудо, в сърцето на съвременния свят, изцяло пропит с наука и дълбок скептицизъм. Наред с нетленните мощи на светите старци, Благодатният Огън дава на православието ореол на истинност и помага на сърцата на православните хора, да останат непристъпни за всяка ерес и съмнение. Благодатният огън слиза във Велика Събота, преди Възкресение Христово (Великден), само в присъствието на Православния Патриарх. Известно е как е приключил опита да не бъде допуснат православният Патриарх в храма Възкресение Христово, на Велика Събота, 1579 г. когато той бил принуден да се моли, не в самия храм, а отвън, пред входа му. Този ден Благодатният огън, така и не се появил в храма, но се появил отвън, точно пред молещия се Патриарх. Пукнала се една от външните колони и от нея бликнал огън. И от тогава никой не се опитва да си играе на котка и мишка с Божията Промисъл. И от тогава, всяка година, на Велика Събота, в храма на гроба Господен, до ложето на Спасителя, при пришествието на Благодатния Огън, се намира Православният Патриарх...

Неколко столетия най-големите международни играчи, търсили начин да лишат Православието от тази най-голяма привилегия. Тази главоблъсканица не била по зъбите даже на Ватикана, когото отдавна силно го дразни първенството на Правослвавието в сферата на каноническите чудеса. Днес Ватиканът изглежда знае, как да я реши или поне мисли, че знае.

Но за да ви разкрия цялата папска многоходова комбинация, ще ви напомня, че сегашният глава на Ватикана Франциск Първи е от ордена на йезуитите. А в устава на този орден има един прелюбопитен член: В него става дума, че всеки член на орден има право на тайно оправдание (точно както е и в юдейската религия), което наричат „мислена уговорка“, че йезуитът има право да говори и да обещава едно, но да мисли и да прави нещо съвсем друго. За илюстриране на тайното оправдание, ще ви приведа пример: Мисионерите пращани от ордена, в края на 16 век, в Китай, имали право даже да се покланят на Великия Жълт Праотец, който китайците свято почитат, и до днес. Мисионерите йезуити открито и на глас се молели на езическото божество, за да се сближат с китайците, да влязат в непосредствен контакт с тях, и да започнат разговори за другия, непознат на китайците Бог. И в края на краищата, да могат да обърнат тези езичници, в християнството. Ватиканските статистици твърдят, че по този начин били обърнати в католическата вяра, стотици хиляди китайци. Но за честта на китайските императори, трябва да кажем, че те бързо се ориентирали, какви проповедници им е изпратили Ватиканът, и изгонили йезуитите от страната си. И даже спомогнали за забрана на ордрна, за около 50 години. И именно поради тайната уговорка (оправдание), когато йезуитът, вдигнел ръце, по молитвения китайски маниер, обкържен от адептите на Жълтия им праотец, произнасял на глас: „О Жълти праотче, покланям ти се...“, и т.н., - било достатъчно, да си кажат на ум: „Господи, Ти знаеш, че аз славя този езически идол, само за да придобия доверието на езичниците, та после да ги обърна в истинната вяра християнска.“ И тази мислена уговорка е била достатъчна, та Господ да прости на йезуита. И така всички били доволни, - и Бог, и китайците, и може би, даже Жълтият Праотец. Но само ако, за разлика от китайските императори, не е можел да чете мислите на йезуитите. Ето какво е това право, дадено на ордена на йезуитите, от които произхожда и сегашният Римски Папа, Франциск Първи. Казвам това, за да е ясно, кой сега се усмихва и протяга ръка на Православието!? А за протегнатата ръка, малко по-нататък.

 

Да се върнем сега към Благодатния Огън, чието снизхождение, на Велика Събота, не е възможно, без физическото присъствие на Православния Патриарх.

И ето как Ватиканът е решил тази невероятно сложна задача:

Първо, на власт в Йерусалимската Патриаршия, почти незабелязано за световната общественост, бил поставен двойник на Ириней Първи, - Теофил Трети. Сегашният официален Йерусалимски Патриарх Теофил Трети, фактически е двойник на несговорчивия за екументистите и за явните и тайни врагове на Православната Църква, Ириней Първи.


image

Патриархът затворник и изповедник, Иерусалимският Ириней


Сега ще ви поясня, какво имам предвид:

Патриархът Ириней Първи бе свален още 2005 година, по изфабрикувано обвинение за незаконна поземлена сделка. Но от тогава той си стои на мястото и изпълнява само една, и може би най-главната функция на Йерусалимския Патриарх, - да прусъства.

Сега в Йерусалим управляват двама Патриарси: Теофил – на земята /той поставя печати, прави визити, провежда служби и общува с посетителите. А Ириней е на небето, - в прекия смисъл на думата. Той е заточен в килията си, точно над Гроба Господен, в храма “Възкресение Христово“, и е истинският Йерусалимски Патриарх, който осигурява снизхождението на Благодатния Огън.

Защо Ириней е истинският Патриарх?

Всичко е много просто: той е жив, със здрав разсъдъке, и не е изобличен в ерес. А Йерусалимският Патриарх може да бъде сменен, само в три салучая: - в случай на смърт, в случай на психично заболяване, доказано от международна психиатрична комися, и в случай на ерес. Що се отнася до обвинението за машинации със земя, - то не е доказано и до сега. Но въпреки това, Светият Синод, в същата, 2005 година, издаде указ за сваляне на Патриарх Ириней. И погазвайки, и светските, и църковните закони, Ириней го зазидали в собствената му килия, и обявили Теофил Трети, за следващ Йерусалимски Патриарх.

Обърнете внимание, че Патриарх Ириней, не бе вкаран в затвора, като престъпник, нито бе изпратен в далечен манастир, да премита двора му. Той бе оставен там, където е нужен на ватиканските гросмайстори, в храма “Възкресение Христово“. Благодатният Огън трябва да слиза, иначе те в същия миг ще изгубят играта.

Сега Патриархът – затворник е на 76 години.

Трябва да се признае, че отстраняването на Ириней бе извършено така, че цялата върхушка на Православния свят го премълча, въпреки че пред очите му бе извършено въпиюще беззаконие.

И така, подмениха Патриарха, но -внимание, - той си остана православен. По какъвто и начин да се е оказал Патриарх Теофил начело на Йерусалимската Патриаршия, той е православен свещенослужител, и да го заменят с католически, в пасхалните богослужения, няма как да се получи, понеже католическият и православният великден (Възкресение Христово) не съвпадат, и затова не е възможно участие на католически свещеник в молебена, съпровождащ слизането на Благодатния Огън.

И ето тук папата йезуит подаде ръка на православието!

На 13 юни 2015 г, той произнесе следните думи: Католическата църква е готова да се откаже от установената дата за празнуване на Великден, и да разгледа въпроса за празнуване на Великден, заедно с Православните, за да може накрая целият християнски свят да празнува в един ден.

Колко прекрасно и трогателно е това, което гласно каза папата римски.

А за да се премести датата на празнуване на Великден, Ватиканът не трябва да иска ничие съгласие. Римският папа трябва само да прочете послание към католиците от целия свят, че от сега Великден ще се празнува еди кога си, за да съвпада с православния. След това да постави свещен печат на всички документи и да обяви във всички главни новини, че той, Ватиканът, е извършил невиждана до сега жест на добра воля, протягайки ръка на православните си братя. Тогава и ще се открие възможността за католическите свещеници, а може би и за самия папа, да произнесе молитва, на Велика Събота, на Гроба Господен, пред ложето на Спасителя, и да приеме лично Благодатния Огън. И да докаже пред целия свят, че това чудо не е изключително правомощие на православните. А историята за разцепването на колоната, да нарече – измислица, или да каже, че е погрешно интерпретирана. И ще изхвърли ли тогава Теофил Трети, под някакъв благовиден предлог, няма да има никакво значение, защото истинският Патриарх Йерусалимски, Ириней, ще си е на мястото, заточен в своята килия, и докрая на дните си ще осигурява слизането на Благодатния Огън, на целия свят. А след смъртта му, може да бъде избран следващ Патриарх, но вече, със спазване на всичките църковни закони. И изобщо не се съмнявам, че този патриарх ще е абсолютно лоялен, и на Ватикана, и на стоящата до него, всемогъща юдейска община. А за това, как Ватиканът и юдеите умеят да отглеждат свои марионетки сред православните свещеници, препоръчвам да изслушате монолозите на брат Едуард Ходос.

 

Уви, такава е печалната реалност.

Но осъденият на самота и забрава, от георелигиозните стратези, Патриарх Ириней, все така ще се моли за слизането на Благодатния Огън и за просвещаването на езичниците със светлината на Божественото познание, и ще се заслушва в радостните възгласи на паството, от небесния си затвор.

Руският свят ще изгуби опората под краката си, ако враговете му наистина се доберат до Православието.

 

Такива са законите на георелигията.

Великите сътресения, винаги започват със събития, на които абсолютното мнозинство, просто не отдава значение.

 

ДА ВОЗКРЕСНЕТ БОГ!

 

 

 

Да възкръсне Бог и да се разпръснат враговете Му! Да бягат от лицето Му всички, които Го ненавиждат. Както изчезва димът, тъй и те да изчезнат. Както се топи восъкът от огъня, тъй да погинат и бесовете пред лицето на ония, които обичат Бога, осеняват себе си с кръстното знамение и във веселие говорят: Радвай се, пречестни и животворящи Кръсте Господен, който прогонваш бесовете със силата на разпънатия на тебе наш Господ, Иисус Христос, Който слезе в ада, унищожи силата на дявола и ни дарува Своя честен Кръст, за прогонване на всеки враг и противник. О, пречестний и животворящи Кръсте Господен! Помагай ми със светата Владичица Дева Богородица и със всички светии во веки веков. Амин.

 

 

Същата молитва, и на църковно-славянски

 

Да воскреснет Бог, и расточатся врази Его, и да бежат от лица Его ненавидящии Его. Яко исчезает дым; да исчезнут; яко тает воск от лица огня, тако да погибнут беси от лица любящих Бога и знаменующихся крестным знамением, и в веселии глаголющих: радуйся, Пречестный и Животворящий Кресте Господень, прогоняяй бесы силою на тебе пропятаго Господа нашего Иисуса Христа, во ад сшедшаго и поправшаго силу диаволю, и даровавшаго нам тебе Крест Свой Честный на прогнание всякаго супостата. О Пречестный и Животворящий Кресте Господень! Помогай ми со Святою Госпожею Девою Богородицею и со всеми святыми во веки. Амин.

 

 

 

И неколко коментари под публикацията в logoslovo.ru, за времето на първите появи на Благодатния Огън

 

...Като просвети Армения с Богознанието и със всичките християнски установления и законоположения, и след като ръкоположи повече от 430 епископа, свети Григорий Просветител, заедно с великия Тиридат III, тръгна за Рим да види мощите на Апостолите Петър и Павел. И да се види с великия император Константин, и Светия Патриарх Силвестър, и да сключи с него договор и съюз.

По-нататък летописецът Агатангел (IV век) повествува: "Свети Константин и великият Патриарх оказали почести на свети Григорий, като на изповедник, и като жив мъченик, го почели с множество подобаващи почести. Константин, паднал пред него на колене и го молел за свещените му молитви и благословения. Предал му частици от мощите на апостолите, левата ръка на апостола Андрей и много други дарове: в Йерусалим му подарили Голготата – мястото на разпъването на Христа, както и Храма на Свети Яков, и място за литургии до одъра на Светото Въскресение.

 

1. - Тогава Свети Григорий окачил над гроба на Христа, светилник и с молитва молил Бога да го запалва, без видима светлина, по време на празника на Сетото Възкресение, и това знамение се случва, и до ден, днешен. А на Тиридат Велики били оказани почести, които той заслужил с храбростта си"

(Мутсопулос Н., Димитрокаллис К, «Почетание Св.Григория Просветителя в Греции», «Эчмиадзин»-1995, N5, арм.; Энциклопедия «Христианская Армения», Ереван-2002, под эгидой ЮНЭСКО 1700-летия христианства в Армении, арм.; Орманян М. «Азгапатум», КП-1912, арм.; Ашчян М., «Светлые Мощи Просветителя», Св.Эчмиадзин, 2000, арм.; «Жития Святых», Бейрут-1994, арм.; Хорена Хоренаци «История Армении», 1997, гл.2,33,34., арм.; Мелконян «Асирийские источники про Армянскую Церковь», Эчмиадзин-1978, N7, N10-12, арм.; Мутсопулос Н., Димитрокаллис КОрманян М., «Азгапатум», 1,К.П.,1912, арм.; В.Абаза, «История Армении», С.-П., 1888, стр.49-51).

2. Теодосий Велики (+395), като посетил тайно Йерусалим и влязъл в храма на Гроба Господен, всичките светилници се запалили от самосебе си. "Това чудо удивило патриарха, но Ангел му открил, че богомолецът не е обикновен човек, а е светият цар Теодосий" (Епископ Порфирий (Успенский). Книга бытия моего, Ч. 3. СПб., 1896,с. 299-300).

3. Преподобният Йоан Дамаскин (780) в църковните си песнопения, нерядко споменава чудесно блестящата светлина на Светия Гроб. Така например: "Бързащият Петър, като застана пред Гроба и видя светлина вътре, се ужаси" (Октоих, воскресный седален, глас 8 и др.).

 

 

4. Преди неколько години, когато есента се качвахме към върха на Света Гора, в Панагия, която е 500 метра под върха, срещнахме изумени сърби, които казаха, че когато те влезли в храма, кандилата се запалили от самосебе си. А преди тях, там не е имало никой. Затова вярвам, че подобни неща се случват.

 

https://youtu.be/CamcxM_dLJs


 

 

Превод, Григор Симов, от:

http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_14480/

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28361185
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930