Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2016 11:20 - «С думите си ще се оправдаете и с думите си ще се осъдите» logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1715 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 06.06.2016 13:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Обръщение на православни жители на Дивеево, към Московската Патриаршия и Епископата на Руската Православна Църква МП, 4 юни 2016


Ваши Високопреосвещенства и Преосвещенства!
Осмият Вселенски събор, кощунствено наречен днес Всеправославен, Свят и Велик, - планиран да се проведе в г. Ханя, на о. Крит, юни 2016 г. на празника на Пресветата Троица, - според многобройни пророчества на Светите Отци е - Вълчи и Антихристов.

Съборът се подготвя отдавна от екуменистите на Вселенския Патриархат, които, според нашето Светоотеческо учение, не са други, а еретици, отпаднали от Православието и попадащи под църковно проклятие.

10-ото анатемосване казва направо: «На отхвърлящите светите събори, светите Отци и преданията им, съгласни с Божественото Откровение и благочестиво пазени от Православно-Съборната Църква: - анатема.»

От което не е трудно да се направи извода, че Осмият Вселенски събор се готови от хора далечни на Православието, лишени от православния имунитет на Страха Божий, и не вярващи в неотвратимоста на личното наказание.

На последния Седми Вселенски Събор, през VIII век, била призната цялата църковна пълнота, и било забранено да се събират последващи събори, в чест на което и бил утвърден празникът – Тържество на Православието.

Подготовката на осмия събор е още една въпиюща дързост от страна на организаторите му.

С дълбока болка и негодувание ние отбелязваме непосредствената причастност към това беззаконие, на предстоятеля на нашата православна църква и некои ръководни архиереи.

Това е позор за цялата Руска Православна Църква, която ежедневно възнася усърдни молитви за отстъпниците.

Това е злосмрадна мерзост, която те хвърлиха в лицето на всеки един от богомолците, в големите и малките православни храмове.

Това е оскверняване паметта на милиони руски изповедници и ревнители за Христа, на безбройния сонм наши Светци, положили душите и живота си за чистотата на Православието.

След невъзможната, според всичките църковни канони, но вече състояла се среща на нашия първоепископ Кирил, с понтифика Франциск, на 12 февруари, тази година, - за целия Православен свят станаха ясни, истинското лице и истинските стремежи на нашия Патриарх. Стана ясно, че начело на Руската Православна Църква стои еретик, с когото ние, според светоотеческото учение, сме задължени да прекъснем всякакво евхаристично общение и да се разграничим от него.

Вместо да го осъдят и да се разграничат от патриарха-еретик, нашите управляващи архиереи пазят дълбоко мълчание и се отделиха от паството си.

Много ни е срам за вас, наши Високопреосвещенства и Преосвещенства!

Боли ни, като съзнаваме страхливостта и малодушито ви, и личното ви, и коллективно отстъпничество от нашата Свята Вяра, от Светоотеческото предание и от каноните на нашата Православна Църква.

Възниква конкретно усещане, че и вие, като патриарха, сте изгубили Страха Божий и не вярвате в неотвратимостта на личното наказание, в нелицеприятния Съд Божий, след като прекрачите границата на живота.

Опомнете се! Спомнете си, че сте в лоното на Православната църква, чието учение притежава цялата пълнота и не се нуждае от никакво догматическо изменение и допълнение.

Помислете за своята лична участ във вечността!

Разграничете се от патриарха-еретик, прекратете всяко евхаристично общение с него и се върнете при своето осиротяло, отритнато, но преданно ви, паство.

Откажете се от участие в Осмия Вселенски събор и във всичките екуменически сборища, защото наказанието, според многобройните сввидетелства на Светите Отци, ще е страшно за всеки от вас.

Вие сте призвани от Христа, да сте ревнители за Православито, а не изменници и отстъпници! Спомнете си всичко това или оставете своите катедри, за да ги заемат достойни, истинно-православни честни отци!

С уважение и надежди за Божията помощ в исповедничеството на чистото Православие, православни християни:

 

http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_14525_1/#comments

Превод, Григор Симов




Гласувай:
2



1. ravramov - Слава Богу,
06.06.2016 12:07
че в Русия все още има истински православни християни, които отстояват светата Православна вяра!
цитирай
2. grigorsimov - Слава Богу за всичко!
06.06.2016 13:40
Амин
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28319144
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031