Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2016 14:13 - Защо се разпространява и продава куклена бесовщина? pravoslavie.ru!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3652 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 09.08.2016 14:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Приучване на децата, на толерантност към бесовете и злото...

Тези днии посетих детски супермаркет, наречен «Азбука на Детството» и бях крайно учуден от наличието, и то в огромни количества, на вносни кукли-монстри, от серията «Монстър Хай». Първоначално не можех да повярвам, че може да се видят «мъртви кукли», всевъзможи монстри, вампири, двухглави уроди и т.н. в детски магазин с такова хубаво име «Азбука на Детството».

image

Реших да разсея съмненията си и посетих още един детски супермаркет, наречен «Бубъл Гум», но и там огромно количество рафтове бяха отрупани с подобни кукли-уроди, с шокиращи детската психика названия: Кукла "Зомби", Спящата красавица WowWee и т.н.

А на интернет-сайта на магазина «Азбука на Детството», прочетох следващата информация:

«Monster High - е американска линия фешън кукли на компанията Mattel. Куклите Monster High се създават, разпространяват и продават, като играчки за подрастващи, но често попадат и в колекции на възрастни... Образите и дизайнът на персонажите, от тази серия, били създадени по мотиви от различни филми на ужасите и от фантастични филми за монстри, което ги отличава от множеството fashion dolls. За първообрази на персонажите на Monster High послужили «монстри», като Дракула, чудовището Франкенштай, Мумии, Медузата Горгона, както и представители от фолклора, - таласъми, зомби, привидения и много други...»

Ето от такива «герои» от бесовския свят, американската компания прави «кумири» и образи за подражание, на нашите деца, при което и печели прилично. Активистите от бизнеса на «мъртвите кукли» не само реализират «стоката» си, но се и стараят да приучат детската психика към положително въсприемане на бесовщината, използвайки всичките възможни канали за прямко и скрито въздействие върху неукрепналите детски души.

«Куклите са създадени от сътрудника на Mattel - Сандър Гаррет и неговата банда от отдела за разработване на играчки за момиченца. Илюстрациите към базовите персонажи разработил известният комикс-художник Глен Хансън, а сега над тях работи Кели Райли. Всяка кукла си има свой питомец и дневник. Всеки персонаж си има добре разработена легенда и история, подкрепени с мулти-сериали, серия книги и индивидуални лични дневници, влизащи в комплектацията на куклата. Monster High са, не само кукли, но са  пълноценнен бренд (запазена марка) с изделия от всевъзможни категории...

 
И предстсвяте ли си, че цялата тази комплексна програма за втълпяване на «играчкова» бесовщина в съзнанието на децата, целенасочено се разрабатва от целия екип на за пропаганда на «отдела за разработване на играчки за момиенца». Освен това, всяка «мъртва кукла» има отделна добре разработена легенда и история», която задължително се придружава от професионално и целево разработени и подготвени, именно за тази детска аудитория, редица мулти-сериали, книги и даже «индивидуални дневници».

Трябва ли тогава да се учудваме, че сега в обществото ни се наблюдават изблици на детска агресия, насилие и самоубийства. И най-ужасното е, че с тези недъзи са поразени даже момиченцата.

Оказва се, че в руската част на интернета, доста активно действа цяла мрежа интернет-магазини на «Monster High Русия», занимаващи се с продаване на американската продукция в Русия. Интернет-доставчиците продават бесовската си продукция, в гланцирани, блестящи опаковки, твърдейки, че това «не е просто интернет-магазин, където да  купите кукли на «Монстър Хай», а че това е «най-истинският фен-клуб на тази фирма». На тези сайтове се опитват да представят злото и бесовщината, за «мило и забавно увлечение». Убийците на детските души казват, че «винаги се радват да помогнат при избора на кукла, за оптимална цена, и просто да разкажат повее за Вселената «Monster High», и освен това, агентите по продажбите на «мъртвите кукли» гарантират «максимално бърза доставка на територията на цяла Русия».

Ето само неколко от изказванията на родители, публикувани в социалмите мрежи, за кукло-уродите, които открито реализират «играчковия» си бизнес, чрез своите интернет-магазини:

Мнение 1:
«Куклите от тази линия просто са ужасни. Не мога да си представя, как децата ще играят с тях. Особено момиченцата. Личното ми мнение е, че тези играчки повреждат психиката на децата. Освен това, у малките момиченца се заражда неправилно разбиране за хубава фигура, понеже у куклите не са спазени пропорциите на тялото. Да, това може и да се харесва на момиченцата, но това е само поради модата, само защото другите момиченца имат, затова и то иска. Според мен, такива кукли не би трябвало да има. Вулгарните им облекла и гримове пораждат  неправилна представа за прекрасното. Късите полички, разноцветните коси и крещящият грим се отразяват зле на децата».

Мнение 2:
«Натрапващите се реклами по детските канали и популярните мулти-филми, постигнаха пъклените си цели, - дъщеричката ми буквално измолваше от мен, ”Монстър Хай”.  А по това време в магазините беше истински лов за тези кукли. Налагаше се да се поръчват и да се чака, а когато видях цените - бях просто в шок. От 1500 до 5000 рубли (а понякога и повече, в зависимост от комплектацията) - и за какво? Но как да не купиш, заради детето си...» Преди година, на 16 юли 2015 г., на сайта «Православие.Ру» беше публикувана забележителна статия «Мамо, купи ми монстър», в котято авторът Анастасия Дуброва - корекционен педагог с 14-годишен стаж, сподели, какво влияние може да оказва на децата цялата тази играчкова бесовщина, и изрази крайното си безпокойство от масовото разпространение на куклите от серията «Monsters High» («Школата на монстрите»), които много родители считат за напълно «безопасни» и даже «добри» и «симпатични». Ето само един цитат от тази публикация:

«...Куклите «Monsters High» залагат в психиката на детето уродливо и изкривено оформяне на бъдещата личност, и нарушения, които може цял живот да му пречат да живее нормално. А може и да го направят клиент на психиатрията. Купите ли кукла-монстърка? Гответе се да станете майка на невротичка».

«Накрая да кажем за най-важното: куклите «Monsters High» - са парадокс в съвременното общество, и нова линия на нашето развития, която можем да наречем «доброто зло». Т.е. – на вид – изрод и монстър, а «от вътре - добър». За много майки това е препъни-камък. И те казват: «Но те са добри, те са си приятели там, в мулти-филмчетата, и си помогат една на друга». В резултат, у детето напълно се губят ориентирите»

«...Дечицата от предучилищна и младша училищна възраст, трябва да имат ясна визуална опора, помагаща им да разбират, къде е злото, и къде е доброто. А монстрите не може да са добри. Защото в самото понятие за монстър, се подразбира – свят на злобата. А тук в главата на детето става сблъсък на тези две граници: монстърът бил добър! Детето има линейна логика – и в съзнанието му остава, че злото може да е красиво? Опитайте след това да му покажете нашите добри стари рисувани филмчета. Детето може вече да си е избрало, кое за него е «добро», и друго «добро» не му трябва. На него му е добре и с монструте».

«В края на краищата невъзможността да определи за себе си понятията «хубаво» и «лошо», «добро» и «зло» води към това, че детето изобщо ще се откаже от тези понятия. И най лесният за него критерий ще стане: «На мен ми харесва». А нека сега помислим, какво може да се харесва на детето: Да помогне на майка си? Не му харесва. А да поиздевателства над котката? О, колко му харесва. А когато достигне подрастваща възраст, това ще се превърне в «издевателство над еднокласник», а после, «да поиздевателствам над когото се случи, и ако той умре, проблема си е негов. На мен така ми харесва ». Ако му харесват монстрите – значи са добри, – ето такава е логиката на дете, на 5-8 годинки. И нататък, по аналогия. Всичко, което ми харесва е хубаво. А всичко, което не ми харесва, е лошо. И детето ще плюва на вашето «хубаво, правилно, позволено» и «лошо, гадно и наказуемо». По този начин ще отгледаме изключително безнравствено, аморално поколение. Поколение от хора, за които даже престъплението няма да е нещо ненормално и срамно. И ако се случи да го хванат в престъпление, ще си каже: Е, просто, досадна неудача – провалих се, хванаха ме, но аз не съм виновен, а  само правех, каквото ми харесва. Никакъв срам или съжаление за извършените страшни престъпления. Не сте ли се сблъсквали с такива случаи? Погледайте телевизия, попрочетете публикации! Нашите подрастващи вече се стремят към подобно вътрешно състояние. Цинизъм и егоизъм – това е бъдещето, за поколението на куклите «Monsters High».

 

Альберт Битюцкий, Русская народная линия

http://www.pravoslavie.ru/jurnal/80671.htm

Превод, Григор Симов




Гласувай:
3



1. zuzi0550 - Франкенщайн, е създателят на чу...
09.08.2016 14:27
Франкенщайн, е създателят на чудовището, а не чудовището.
цитирай
2. krumbelosvet - Имам 6-годишен внук.
09.08.2016 19:18
Родителите му са много заети, а ние сме стари, и детето прекарва дълго пред телевизора. В резултат, не му харесват добрите, иска да е лош, злодей. Не е трудно да се разбере защо. Мамчетата искат да са мъжествени, а във тия филми най-мъжествени са лошите и злодеите.
Особено лошо става, ако и в детската градина е гледал същите филми. Докато го заведа вкъщи, се поболявам от направо сатанински думи и изрази. Засега, а дай Боже и занапред, пологението се нормализира след няколко часа ТВ-пауза.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28352044
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930