Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2016 11:17 - БИОТРАНСМУТАЦИЯТА на урана - откритие, което уплаши Ротшилдови! logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4338 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 17.12.2016 13:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

На 21 юни група учени начело с В. Карабанов, избягали от Русия в Швейцария, обявиха за откриването на БИОЛОГИЧНА ТРАНСМУТАЦИЯ на урана и тория, но сензационната новина беше напълно игнорирана от медиите.
С тази технология може бързо и евтино (микробите не искат заплата!) да се получават всякакви изотопи, които да се използват в безброй области (и най-вече, за почти безплатна енергия!):
1. Задоволяване на острия дефицит на медицински изотопи (а това е огромен пазар).
2. Превръщане на ядрени отпадъци в безвредни вещества.
3. Повишаване ефективноста на атомните електроцентрали - десет пъти, което ще направи електричеството много-по евтино.
4. Създаване на мощни, дълготрайни и портативни (и евтини – ядрени) източници на енергия (с размера на батарийка).
5. Бърз и евтин начин за получаване на изотопи (уран-235 и уран-233), за АТОМНО ОРЪЖИЕ, а също СИНТЕЗ НА СКЪПОЦЕННИ МЕТАЛИ (злато, паладий и др).
Наистина ли избягалите учени са направили пробив в науката?
И защо мълчат глобалните и руските медии?

 

Следва превод от видеоклип:

...Искам да споделя с вас едно неочаквано положително събитие, което остана напълно незабелязано, и от руските, и от световните медии.  Без никакво преувеличение, това е едно от най-важните научни или околонаучни, събития на годината.

21 юни в Женева, в националния пресклуб се проведе пресконференция, на група руски учени, които обявиха за разработени технологии за биологична трансмутация на уран, торий и други елементи и изотопи:

Цитат от пресконференцията: ”Уважаеми дами и господа, днес се изнася пред широката общественост откритие и технология, които, без всяко преувеличение, са от епохално значение. Същността на откритието и технологията е в това, че е създаден промишлено приложим начин за преобразуване на едни химични елементи, в други елементи и техни изотопи. Ние ви представяме трансмутация, без ядрени реактори, без тежка вода и други подобни, които се употребяват днес, за трансмутация на химични Елементи...”

 

Групата учени оглавява Владислав Карабанов – публицист и създател на агенцията за руска информация. Той води и популярното предаване „Руский взгляд” (Руски поглед).

Трансмутация е – превръщането на едни химични елементи, в други. До сега такива преобразувания се правеха само в мощни усорители, и беше много скъпо, и много сложно. Участниците в групата са намерили много-по прост и евтин начин. Трансмутацията вече може да се извършва в биореактор, пълен с уранова или ториева вода, с добавяне на различни присадки, и култури с бактерии, от вида на тиобацилус... и в резултат на жизнената дейност на бактериите се синтезират нови елементи, по-тежки от урана. Некои от тях са с голяма търговска цена (цитат: цената му достига до 45 милиона долара за грам. А получаването на  радиоизотопи, с биохимична трансмутация, ще е без конкуренция на този пазар).

Възможностите на новата технология са впечатляващи. – Вместо грамове, се синтезират килограми и даже тонове най-редки изотопи.  А обемът на световния пазар на такива изотопи е около 8 милиарда долара. При това обемите на този пазар постоянно нарастват, с по около 5% годишно. Разбира се, пред нас естествено възниква въпросът – доколко реална е технологията с биотрансмутацията? Защо за тази технология не тръбят с всичка сила световните медии, понеже това е сензация, а не шега? 

А технологията е напълно реална. Първо, участниците в групата ще получат патент от Руската Федерация, с номер РУ2563511S2, за микробиологичен начин, за трансмутация на химични елементи и превръщане на изотопи в химични елементи. 2015 г. м. август. 

Технологията е описана достатъчно детайлно. Прилагат се данните от изследванията на конкретни съровини – уранови и ториеви руди, от различни страни, с посочване щамовете на бактериите. В приложените таблици са посочени изотопите и количествата, с конретните провеждани есперименти. Което, достатъчно убедително, дава обширна храна за ума.

Още един аргумент за реалността на тази технология, за който и самите участници в групата, кой знае защо, забравиха, е наличието на силни и авторитетни предшественици, и преди всичо – Сукарин. Това е и делото на нашия съотечественик Владимир Иванович Висоцки, доктор на физикоматематическите науки, професор, завеждащ катедра техническа радиофизика, в университета – Шефченко. - автор на книгата „Ядрен синтез и трансмутация на изотопите в биологични системи“, излязла 2003 г. и преведена на английски. В нея, той не само доказал факта на съществуването на тези процеси, но и детайлно разработил процеса за неутрализиране на опасни радиоактивни изотопи, чрез биологична трансмутация.

За съжаление, въпреки цялата актуалност и новост, тази технология в Украйна не бе реализирана.  Всичките правителства на Украйна предпочитаха да просят пари от Евросъюза, за проект, за строителство на нов саркофаг. Това е много неприятно, понеже тази технология би позволила, не само да се очисти Чернобилската зона, или най-малкото, най-важните сектори, но и да се създаде цяла индустрия, за биологична дезактивация на радиоактивни изотопи. А това са – приходи в бюджета, нови работни места, това е и международен авторитет на държавата, и мого други изгоди. За съжаление Украйна не прояви към тази фантастична технология, ни малко по-голям интерес, отколото Путинска Русия.

Виждам позитив само в това, че на Владимир Иванович и неговите съмишленици, не се наложи да бягат от страната. Нещо повече, - на него му се удаде да направи в Украйна напълно прилична научна кариера, макар и да не стана академик. 

Днес Владимир Иванович Висоцки е най известният и авторитетен в света специалист по биологична трансмутация.

Ще добавя от себе си, че некои бактерии, например – деококус радиодурас, проявяват направо фантастична устойчивост към радиацията, и ако за тези години бяха засяли с тях чернобилския реактор, те щяха напълно да го изядат и да го преработят – в олово...

 

Извадка от:

http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_15064/

Превод, Григор Симов
Гласувай:
61. zaw12929 - Вие не сте само преводач, а ни пре...
21.09.2016 03:20
Вие не сте само преводач, а ни предоставяте епохални открития за приложение!
Желая здраве и нови успехи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15610501
Постинги: 3947
Коментари: 6958
Гласове: 7966
Архив
Календар
«  Май, 2022  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031