Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2016 18:36 - Виновни ли са германците, че започнаха да се съпротивяват? rusvesna.su/news
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3486 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 17.09.2016 18:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Малкото саксонско градче Баутцен изведнъж стана известно, - жителите му дадоха физически отпор на обнаглелите бежанци. Затова (управляващите евреи) в Берлин ги наричат «нацисти» и за всичко обвиняват  бвшата ГДР.  И в това има частица истина.

Заглавията в пресата бяха плашещи: «Германските нацисти бият бежанците», «Деснорадикали в Баутцен напднаха мигрантите». Все едно, в малкото германско градче са се окопали цело подразделение неонацисти, които, без никаква причина се нахвърят срещу беззащитните чужденци. С една дума — погром.

Журналистите моментално заклеймиха Баутцен, като крепост на расистите, още повече, че през февруари градът вече беше попаднал в новините, поради пожар в общежитие за бежанци.

Но последните два дни в Баутцен изглеждаха малко по-различно.

Африканските и арабски мигранти, за които в малкото 40-хилядно градче вече има три общежития, свикнаха да прекарват свободното си време на централния Пазарен площад. Там, по свидетелства на местни жители, те закачат жените, крадат продукти и пиене от магазините, замерят минувачите с бутилки и всячески нарушават общественото спокойствие.

В сряда неколко местни жители ги помолили да се махат. На снимки и на видео виждаме тези хора — те не са никакви скинхеди, а са нормални жители.

На настояването на местните, мигрантите започнали да ги замерят с бутилки. Започнали сблъсъци, и дошли  около 100 полицаи.

По думите им, те дошли да защитават бежанците от «нацистите», но бежанците не оценили загрижеността им и се нахвърлили срещу правоохранителите с дъски, камъни и други достъпи им «снаряди». Полицаите били принудени да употребят палки и слъзлив газ.

Вълненита продължили до 3 след полунощ. Полицаите не закачали местните, но разгонили мигрантите по общежитията им, които полицията веднага взела под усилена охрана.

На следващия ден бюргерите в Баутцен узнали от вестниците, че са радикали и нацисти.

Припомняли им също, че по времето на ГДР в Баутцен имало затвор, където, според слуховете, държали дисиденти. Изобщо, нищожното саксонско градче, известно преди, само с производството на горчица, се прославило по целия свят.

Не помогнало и това, че ръководство на полицията в Баутцен открито признало, че причинители на боя били мигрантите, и започнало да издирва бежанците, които хвърляли бутилки по офицерите. А бургомистърът на града Александър Аренс осъдил насилието «независимо кой го е започнал».

Едно от обясненията за «баутценското побоище», според либералните експерт е това, че градчето преди било в территорията на Източна Германия.

Изтчните германци и до сега упорито се съпротивяват на политкоректността, поради което предизвикват главоболия на властите в обединена Германия.

Миграционната криза показа неколко линии на разделение в Евросъюза. Невидимата граница, минаваща и до сега между Източна и Западна Германия, е само една от тях. И до днес е очевидно несъответствието на жизнения стандарт, — бвшата ГДР все догонва и никак не може да догони бившата ГФР, вследствие на което започнало демографско източване на перспективната младеж, от Изток, на Запад.

Но главното е — разликата в манталитетите. Берлинската стена никъде не се е дянала, сега тя просто е в главите.

Изследователите считат, че населението на бившата ГДР е запазило имунитета си, към пропагандата, характерна за всичките страни от бившия социалистически блок. Със същото недоверие те се отнасят сега и към шумната кампания, разгърната в германските медии, за възпитаване в толерантност към бежанците. И, не съвсем благополучната икономика (на фона на областите от бившата ФРГ), допълнително способства за трезвия им скептицизъм.

Източно-германците не чакат нищо добро от властите и всичко подлагат на съмнение.

И на фона на не особено богатия, според германските стандарти, живот, доста странно изглеждат мигрантите, които, нито работят, нито имат документи, нито официален статут, но вече получават средно по 300 евро на човек, на месец. Отделно - помощи за храна, бесплатни училища за децата, безплатни жилища, транспорт, здравеопазване и други услуги, които изтощават инфраструктурата на бившата ГДР.

Може би е изиграло роля и това, че Баутцен (или Будишин) е бил столица на лужицките сърби, чийто език е втори официален в града. А славянските народи в Европа са настроени доста по остро против мигрантите от Африка и Близкия Иосток. За това свидетелстват и споровете на групата страни от  Вишеградската четворка (Полша, Словакия, Чехия и Унгария) с другите членове на Евросъюза, по въпроса за миграция. Тази тенденция е отразена и в мъничкия Баутцен...

Деловая газета «ВЗГЛЯД»

 

Извадка от:

http://rusvesna.su/news/1474092629

Превод, Григор Симов




Гласувай:
5



1. grigorsimov - За добавената от мен дума в изречението: "Затова (евреите) в Берлин ги наричат «нацисти»...
17.09.2016 18:52
Пояснявам, че щом управляващите в Берлин евреи, наричат протестиращите «нацисти», - това съвсем не значи, че сред протестиращите няма евреи. Защото евреите биват всякакви, - от най добрите и най-умните, до най развратените и злите, и обикновено евреите са сред най активната част от всеки народ. Но по принцип, управляващите, не само в Берлин, а навсякъде, винаги са само евреи!
цитирай
2. raders - Абе Григорчо, всичко това е вярно - ...
17.09.2016 20:22
Абе Григорчо, всичко това е вярно - прави са хората и трябва да ги разгонят тези навлеци. Само не ми е ясно защо наричаш всички идиоти евреи? Това само нарицателно ли е или наистина си мислиш, че идиотите са евреи? Пък на мен ми се чини, че евреите никак не са идиоти.
цитирай
3. grigorsimov - на raders:
17.09.2016 22:00
Прочети коментара ми по-горе и дано разбереш, че не наричам всички идиоти евреи, а пиша, че: "евреите биват всякакви, - от най добрите и най-умните, до най развратените и злите, и обикновено евреите са сред най активната част от всеки народ. Но по принцип, управляващите, не само в Берлин, а навсякъде, винаги са само евреи, но само от втория вид, т.е - от най развратените и злите юдомасони!
цитирай
4. nedovolen - Н
18.09.2016 15:48
Нямаше да коментирам, но за Радърс. Той преди години се опитваше да опонира и на ЕЛТИМИР. Ха сега да го направи.
цитирай
5. raders - Нямаше да коментирам, но за Радърс. ...
19.09.2016 15:33
nedovolen написа:
Нямаше да коментирам, но за Радърс. Той преди години се опитваше да опонира и на ЕЛТИМИР. Ха сега да го направи.


Не си спомням. Кой е този Елтимир?
цитирай
6. pando - Фашистите и нацистите
23.09.2016 19:22
Са много лесни за разпознаване. Те се смятата за "висши"хора и имат "правото" да лепят етикети...Стара практика при тях е да викат "Дръжте крадеца" когато крадат, убиват и лъжат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28318588
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031