Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2016 11:39 - Германия днес: Ако мълчиш за педалите и мигрантите, няма да те влачат на разпити!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1266 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 01.10.2016 11:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Руски германец глобен 9000 евро за мнение в интернет... Ето ти Европа и свобода на словото!

Заговорихме се с колега-журналист, работещ в Германия, и той ми каза: «Представяш ли си, у нас тука, на едно рускоезично момче му написаха акт 9 хиляди евро или 150 дни затвор, за пост във Фейсбук, че се бил изказал лошо за мигрантите».


Боже мой, това не може да бъде! Ако ставаше дума за тоталитарна държава, - да, но в демократична Европа, която постоянно напада Русия за нарушаване свободата на словото...

Така се запознахме с 29-годишния Андреас Фабрициус. Макар че след глобата от полициятя, момчето свалило невнимателния си пост от фейсбук, вече било късно.

— Какво толкова написа там? — питам Андреас.

Написах: «Колко още ще продължава това? Хора, събудете се! И вие педали, и ти Евросъюз. Тези негодници вече са пред вратите ви. Трябва да направим нещо, против всичко това, защото скоро ще е много късно. Имаме достатъчно сили за всеки от тях. Махнете ръцете си от нас!».

Въпреки че Андреас писал за мигрантите, но официално полицията записала глобата  „за нетолерантност към… гейовете”. Защото освен гейовете (т.е. педерасите), в публикацията никой друг не е споменат.

— Но ти всъщност, за Евросъюза, също си мигрант, а си против другите мигранти, учудих се аз.

Аз не съм против мигрантите, ако те се съобразяват с нашите правила, а не обратното, — пояснява Андреас. — Едно са семействата с деца, — на тях трябва да се помага. Но в Германия сега идват предимно самотни, здрави мъже. Не казвам, че всички те са лоши, но част от тях са опасни за нашите жени и деца, а некои от тях сътрудничат с ИДИЛ. Аз считам, че мигрантите, които са извършили пртестъпления тука, трябва да се връщат незабавно обратно.

 

 

Ето я и публикацията му:

image

След глобата от полицията, свалил публикацията си от Фейсбук, но вече било късно.

Андреас дошел в Германия 2002 г. от Казахстан. Именно там 1941 г. била депортирана от Поволжието, прабаба му, германка. Андреас се заселил в град Пфорцхайм, в юго-западна Германия. Започнал работа в завод, живеел мирно, в полицията не е регистриран. Но всичко се променило след събитията в Кьолн, гъдето в новогодишната нощ мигрантите се опитвали направо на улиците да изнасилват момичета. Като научил това, Андреас решил да проведе в Пфорцхайм мирна демонстрация в защита на жените и децата, и заедно с други изселници от бившия СССР, той за три дни разлепвал из града листовки и распространил информация чрез соц.мрежата. Така, на демонстрацията дошли хиляда души, и то, не само изселници от Русия, но и германци, италиянци и турци. Но Андреас не спрял с това, а заедно с приятели започналки да патрулират вечер района в който живее.

— Ние просто се разхождаме преди сън, — шегува се Андреас. — Нека пришълците видят, че ние ходим и оглеждаме. Не искаме да се случи, като в Кьолн, защот в града ни вече са осигурени 1600 места за мигранти.

«Считат ме за агент на Путин»

След тази мирна демонстрация полицията започнала зорко да следи Андреас. И вее го считат за агент на Путин.

— Идваха у нас на обиск, и търсеха оръжие. На журналистите казваха, че съм «нацист». След това в двора ми даже нарисуваха свастика на колата ми, — разказва Андреас.

Даже му звъннали от Ферфасунгшутс (службите за сигурност). Определили му среща в едно кафе и провели с него профилактичен разговор.

— Считат ме за « агент на Путин», и че уж той ме бил изпратил в Германия, за да подронвам отвътре реда. Обясних им, че не съм от Русия, а от Казахстан. Но за тях, Путин бил виновен за всичко. Считат, че аз не бих могъл сам да събера на демонстрация хиляда човека за три дни.

— А на теб въобще Путин харесва ли ти? — уточнявам аз, за всеки случай.

— Разбира се! Ние с него сме родени в един и същ ден — 7 октомври.

image

Андреас вече е обжалвал глобата в съда и скоро ще е първото заседание.

«Това е показателен съд»

А приятелите му, в това време обявили събиране на средства за Андреас и даже се готвели да проведат миналите почивни дни демонстрация в негова защита, и разлепили за целта листовки.

— Но при мен дойдоха полицаи и искаха, с добро, да отменим демонстрацията. Казаха, че имало вероятност от сблъсъци с мигрантаите, — казва Андреас.

— Имало вероятност, но съдът ще уважи ли жалбата ти, и да отмени глобата?

— Адвокатите казват, че – едва ли. Това е показателен процес. Искат да ме сломят финансово и ще се стремят да ме накажат максимално.

— А колко изкарваш на месец?

— 2 хиляди евро.

— Ако не ядеш и не пиеш, за половин година ще изплатиш ли глобата?

— По скоро, ще ми отдържат от заплатата.

 

Елена Кривякина

 

Превод, Григор Симов, от публикация в РусВесна




Гласувай:
4



1. dimat - Можем да поздравим нашите овчари - по-хитри са!
01.10.2016 20:24
Общо взето,оставили са овцете да си блеят,защото са разбрали едно много важно нещо -МОЖЕ ДА БЛЕЯТ ДО ИЗНЕМОГВАНЕ,НО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВДИГНАТ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО!!!

ЗАТОВА,....ДА СИ БЛЕЯТ НА ВОЛЯ!

ДОКАТО БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ ОТ ТЕРИТОРИЯТА,ПЪЛНЕЩА СЕ МАСИРАНО, ОТ ТЕХНИТЕ УНИЩОЖИТЕЛИ,ВМЕНЕНИ ИМ ОТ ПОЛИТИКО-МЕДИЙНАТА ПЛЯВА,КАТО "МИГРАНТИ".

КАКВО ДА СЕ ПРАВИ !КАКЪВ НЕВЕРОЯТЕН КЪСМЕТ - НА ТИКВАТА ДА СЕ ПАДНЕ ТАКОВА СТАДО!

АБЕ,МАТ'РЯЛ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316928
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031