Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2016 01:07 - Проповед-вопъл на викащия в пустинята епископ Лонгин (Жар) на Покров Богородичен. от YouTube, logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1535 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 21.10.2016 01:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Настъпиха вече тежките времена. Патриарси, архиереи, свещеници - мамим своя народ православен. Търсим друг път към вечния живот, а не онзи, който Господ ни е дал. Мислите ли, братя и сестри, че светите отци на нашата Църква, не са могли да съберат в едно - православни, католици, протестанти, баптисти, йеховисти, и да кажат: «Ние сме братя и сестри в Христа»?! Не, Господ е отделил ереста от Истината. Защото това са врагове на Бога, врагове на нашата Църква Православна, врагове на Божията Майка. Аз, като човек, нямам нищо против еретика, но против еретическото учение ние трябва да станем и да не допуснем в нашата Църква, в нашата вяра Православна, това кощунство.

Днес, с вас се молихме на Господа Бога, и плакахме. Причастихме се с Тялото и Кръвта на Спасителя, а ако бяхме танцували, както танцуваха «казачок» в църквата, в Москва, аз мисля, че това нямаше да е Църква Божия, а щеше да е сатанинско сборище. Тези хора (свещеници и архиереи, които са организирали и допуснали това кощунство) са изгубили християнското чувство. Как може да танцуваме пред олтара?! Как можем да говорим, братя и сестри, че трябвало да имаме друга вяра, друго учение в нашата Църква?

Не им вярвайте! Тези хора подготвят пътя за антихриста. Те са отстъпници и предатели на нашата свята Православна вяра.

Затова молим всички вас, братя и сестри, да устоите в истината и правдата! Светите отци са казали, че ще дойдат такива времена, че ще ви предадат и ще проведат този Вълчи лъже-събор, събор на дявола и антихриста, и че ще предадат истината Божия и ще ви гонят вас. Ние мислехме, че няма да е скоро, а по-нататък. Но ето - виждаме, как взимат нашата светиня, отец Серафим Саровски, и подаряват светите му мощи, на йезуита-еретик, Папата Римски!

image

Този грях не се прощава! Когато нашите архиереи и митрополити поставят престола на средата на църквата, за да виждали хората службата, а не зад иконостаса, в олтара – това вече е ерес. Латинска ерес. Явно, те от нищо не се плашат.


image

Да, дошло е времето. Дошло е времето, братя и сестри, да молим Господа Бога, да спре тази мерзост. Но светите отци са казали, че тази мерзост точно така и ще бъде! Че ще дойде! Че мерзоста ще стъпи на най-святото място, – на олтара, и пред олтара. Там, пред олтара, танцуваха те в Москва.


Патриархът не вижда ли, как танцуват пред олтара «казачок», и пеят сектантски песни?! Предатели, отстъпници, служители на сатаната! Не зная, ще има ли време или не, но ги моля, да се покаят, и всички те да се върнат при Господа Бога.

Аз искам да запазите мира в душите си. Аз искам да остана с Бога и със своя народ, и нищо няма да скривам от вас. И винаги ще говоря истината.

Когато ни затвориха в Синода (на Архиерейския Събор 2-3 февруари 2016), казаха: "никой не трябва да знае, какво се прави тука". А защо Църквата Божия не трябва да знае? Защо хората, строили църквите и манастирите, не трябвало да знаят истината? А за какво сте ни тогава, братя и сестри? За да ни храните ли и да ни обличате, и да ни строите църкви, а ние да ви водим към бездната, за вечни мъчения?! Позор и срам! Покайте се, православни! Опомнете се! Дойде време за изповедничество! Не трябва от нищо да се боим! Бъдете верни на Господа Бога и на каноните на нашата Православна Църква, и слушайте светите отци, които всичко са написали и са ни говорили, какви времена ще дойдат, и са ни казали, какво трябва да правим.

Слава Богу, че ние не отидохме на този събор, но на 2 и 3 февруари, на Архиерейския Събор, имаше и такъв документ, че Критският събор бил добър, че не нарушавал догматите на Православната Църква, и че всички ние, архиереите от Руската Православна Църква, «сме съгласни с това»! А защо сега да не проверим дали сем съгласни? Да свикаме друг Архиерейски Събор, за да отхвърлим този документ. Това е документ на антихриста, и е дяволски! Защото там никой не ни слушаше, а на всички казваха: «сядайте, всичко това вече сме го глсували, всичко е готово!».

Няма да вървим по този път, по който ни водят, защото това е път към вечна гибел. Ние сме свободни хора. Аз вярвам в Бога, не защото са ме принудили, а защото не мога да живея без Него... Аз не дойдох в манастира и не служа на Бога, за да ме хвалят и да се кланят пред мене. А дойдох за да служа на Господа Бога, заедно с вас. Той е всичко за нас, а ние (без Него) сме нищо.

И затова ви моля от цялятя си душа: – пазете Православната вяра! Защитавайте Истината Божия! Ние ще останем малко, но Господ няма да ни остави!

Поздравявам ви скъпи братя и сестри, с този свят празник Покров на Пресвета Богородица. И аз Я моля за Майчинска милост и Майчинска загриженост за нас грешните, и да ни покрие Тя, всички нас вярващите, и всички хора на земята, със светия си Покров.

Не се ужасявайте и не се бойте, братя и сестри! Всичко това ще стане, времената вече дойдоха.

Ще има тежка война! Страшна кървопролитна битка! Стотици милиони хора ще загинат! Но не трябва от нищо да се плашим, ако сме с Бога, ако вървим с Бога, ако останем с Бога, в Истината. Но, понеже всички казват, че са с Бога, и поради любовта щели да се обединяват, независимо, кой защо вярва.

Еретически са думите на патриарха наш, когато казва, че Бог е като слънцето, а лъчите, които отиват към слънцето, били всичките ереси и всичките вероизповедания на земята, и всички те водели към Единия Бог. Но, не така са ни казали светите отци, и това никъде не е написано! Те казват така, защото учител на патриарха е митрополит Никодим Ротов, умрял като куче в краката на  римския папа. А му били предсказли: „не иди там, защото ще умреш. И както целунал сандала на Римския Папа, и веднага издъхнал в краката му.

Защо не се спряхме, когато видяхме това чудо? Защо вървим като слепи и не можем да дойдем на себе си, че пътят за спасение, който ни е оставил Господ е – тесният път. Една Църква ни е оставил Господ и е казал: Моята Църква и вратите адови няма да одолеят. Господ Иисус не е казал «църкви», нито «сестри-църкви», а е казал «Ще съградя Моята Църква» и «Аз Съм Глава на тази Църква», - а не папата римски, ни патриарха, нито аз грешния. Господ Иисус е Глава на Църквата.

Нима сега вие сте дошли да се помолите на мене? Та, кой съм аз? Ние всички сме грешни и недостойни, ние вички сме дошли да молим Господа.

Мен ме е срам да погледна Господа Бога, поради множеството ми грехове, и само едно казвам през цялата Литургия, докато служа: «Господи! Бъди милостив към нас грешните! Прости ни, Боже!». Ето така пристъпвам към Бога, така и вас призовавам, да пристъпите към Господа Бога! А ние сме никои.

Братя и сестри, простете ми. Аз ви обичам. Аз съм щастлив с вас. Но аз искам да остана в Истината Божия, защото Господ казва: «Всички грехове се прощават, но грех против Духа Светаго не се прощава, ни тука, ни там, горе». А ереста е грех против Духа Светаго...  

Вие познавате ли безгрешен човек на земята? Аз не познавам. Само един Бог е без грех. Осталналите всички са грешни. А как папата римски се е оказал безгрешен. Бог няма нужда от заместници, като папите римски, които са тръгнали против Евангелието.

И виждате ли сега, служителя на антихриста, митрополит Иларион, казва, че трябвало да променяме Библията! Библияте вече не била добра! А как хората са се спасявали до днешния ден?! Трябвало да променяме и Литургията, да е другояче, че хората не я разбирали. Те явно считат всички хора за глупаци, а себе си, за най-умни. Господи, вразуми ги! И помилуй Твоята Църква Божия, и народа Свой!

Прегръщам ви всички вас. И моля милостта Божия за вас. И Господ винаги да пребъдва с вас.

14. 10. 2016

logoslovo.ru/forum/all_1/topic_15222/

Превод от руски, Григор Симов




Гласувай:
3



1. zaw12929 - ВАЖНО: Ужасното постановление ...
22.10.2016 10:13
ВАЖНО: Ужасното постановление 208/12 08 2016 за заселване мигранти, което унищожава България е публикувано в Блога zaw12929/Blog
http://zaw12929/politika/2016/10/21/postanovlenie-208-za-unishtojavane-bylgariia-boiko-borisov-p.1483947
ОТКОПИРАЙ, СЛОЖИ В БЛОГА СИ ДА СЕ ВИЖДА ОТ ПО ВЕЧЕ БЛОГЪРИ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316884
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031