Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2016 21:07 - Котешка стъпка-билката на Левски, Автор: kasnaprolet9999
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2981 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Котешката стъпка (Clinopodium vulgare) е едногодишно растение с масленозелено стъбло, високо от 15 до 40 см. Листата му приличат на чемширените, само че са по-големи. Цветът представлява наредени в кръг килийки, които приличат на отпечатък от котешка стъпка, откъдето идва и името на билката. Разпространена е из цялата страна, особено в полите на Стара планина, Средна гора и Родопите.
image      Наричат я още билката на Левски, защото още когато той бил свещеник, лекувал хората с нея от всякакви болести    Какво намерих в нета:
image     Съдържа вещество с успокояващо действие, стимулира силно регенеративните процеси на човешкия и животинския организъм, отразява се благоприятно на кръвоносната система, усилва съпротивителните сили.

Препоръчва се при: гинекологични заболявания, миома на матката, мастопатия на млечната жлеза, простата, бъбречнокаменна болест, отразява се добре на кръвоносната система, изчиства артериалните плаки и смущения в кръвоносната система, при високо кръвно налягане, стимулира регенеративните процеси на човешкия организъм, при ракови образувания, при гастрит, кожни заболявания, бемки, брадавици, екземи, пърхут и др.
Усилва съпротивителните сили, при нощно напикаване у деца, има антидиабетично действие.
   

Внимание! Да не се употребява при прединфарктно състояние, клапни процеси на сърцето, от бременни, кърмачки и деца под 8 години.

image
 

Котешка стъпка - суха билка

Може да се използва при: 
брадавици, кокоши тръни, мазоли, рани, абцеси, паркинсон. Изчиства артериалните кръвни плаки и ускорява оздравяването при напикаване и камъни в бъбреците, простатит и цистит.
Начин на приготвяне: 1 супена лъжица от билката се залива с 500 грама студена вода. Престоява така 2 часа. Пие се три пъти дневно по 150 грама, 15 минути преди хранене.


image     За лечение на простата се вземат от билката котешка стъпка не повече от 10 цвята и се варят в половин литър вода около 5-10 минути. След това отварата се прецежда и се пие през деня вместо вода. След като пиете такава отвара два или три дни, ще почувствате невероятно облекчение. Вечерта позивите за уриниране няма да ви събуждат от сън.  
image
 
Наш учен от Българската академия на науките (БАН) е открил билково лекарство против рак. Това е проф. Иларион Янчев от Института по експериментална патология и паразитология към академията, който е разработвал илача през последните 3-4 години. Той съдържа концентриран екстракт от растението котешка стъпка, който се инжектира директно в тумора на лабораторни мишки. Екстрактът действа само на раковите клетки в тумора и ги унищожава. Получава се пенлива течност, която изтича от тялото, или излиза през кожата, раковите клетки изчезват, а здравите тъкани в тялото остават незасегнати.Екстракт от билката котешка стъпка в много концентриран вид разгражда туморите до такава степен, че от тях остава само рана, показали проучвания, направени върху животни.

image  

 Моят опит:
    Видно е, че с котешката стъпка има успешно лечение само ако извлека е с висока концентрация, а това може да се постигне с доста варене или под формата на спиртен есктракт. Така че препоръчания по-горе студен извлек в “начин на приготовление”, взето като информация от нета ми се вижда несериозно, след последните открития на проф. Иларион Янчев, но оставям това на вашата преценка.    image
   
В стъклен буркан се слагат пресни стръкове с цветове и листа от тази билка, заливат се със 50% медицински спирт (купува се от аптеката  98% спирт и се разрежда с минерална вода). Бурканът се поставя на тъмно и на хладно място поне един месец, може и повече. След това се прецежда и съхранява по същия начин, при нужда се разтварят две чаени лъжички от спиртния извлек в 100 гр. вода и разтворът се пие преди ядене три-четири пъти на ден.
    Мамини капки:      Така приготвеният извлек смесвам със спиртни извлеци, приготвени по същия начин от пресни стръкове от върбинка и мента бласкун, цвят невен и турта , като в един общ буркан се слагат по равни части от горепосочените извлеци и се пие при нужда по 2 чаени лъжички, разтворени в половин чаша вода.     Тези капки са много ефективни за лечение на мастопатия и миомни възли в начална фаза-най-много до 2 см. В къщи ги използвам най-вече при настинки, хреми, грип и ако започнете да ги пиете още при първите симптоми, всичко преминава за една нощ и сутринта няма и да се сетите, че сте имали такива проблеми. Ако не сте успели да хванете началния момент, тогава пак могат да се приложат и заболяването ще отшуми  бързо, няма да се стигне до възпаления на ларинкса и трахеята, кашлици и т.н. Моите мъже в къщи ги нарекоха мамини капки, защото всяка зима и пролет им се налага да ги пият, те са просто вълшебни. Едно бурканче винаги има до мивката с тях и при нужда всеки си взима, може и посред нощ да се случи и е хубаво да са под ръка, като аптечка за първа помощ.

image  

    Прилагала съм отвара от котешка стъпка и петопръстник доста успешно за лечението на моя втори баща от херпес- зостер и паркинсон. Котешката стъпка я варя 5 минути в 600 гр. вода, а петопръстника първо го смилам, а след това го прибавям в края на варенето. За паркинсона това беше само съпътстващо лечение, той си взимаше и традиционните лекарства, но положителното в случая беше, че имаше задържане на болестта до едно доста поносимо състояние, при което той се обслужваше сам, разхождаше се в къщи, само дето не излизаше навън последните четири години. Той почина на 86 г. от сърдечна недостатъчност, след силна преумора и стомашно разстройство, което не можахме с нищо да овладеем, той не понасяше алкохол дори в ниски концентрации и моите спиртни извлеци не бяха подходящи за него.      В най-голямата жега през миналия август си боядиса балкона, въпреки нашето несъгласие, но той реши ли си нещо, нищо не може да го спре. Бях уговорила с майстори да свършат това, след остъкляването на балкона, но той не искаше да ги чака. За това има една приказка, която е много вярна, че човек което сам си направи, никой не може да му го направи. За три дена си отиде, толкова време го крепяхме с мама, но...казват, че на всеки са определени дните, все си мисля, че
той просто предизвика съдбата си по този начин.


    Затова всички над 60 г. трябва строго да съблюдават редуването на работа с почивка и най-после да разберат, че тя, работата никога не свършва, а ние свършваме преди нея!       Във връзка с това искам да поместя един коментар на блогера с ник    buket   Ще Ви помоля този мой коментар да вмъкнете в някой Ваш постинг, за да бъде прочетен от много хора, а тук е на последно място и вероятността е по-малка, или намерете друг начин да се разпространи рецептата. Аз не умея да правя това. Отнася се за една рецепта за стомашно разстройство. Простичка и учудващо бързо действаща. За не повече от пет минути.
-До не отдавна често страдах от стомашни разстройства, нещо като колит.
Ето рецептата която ме оправи за пет минути.

В малка чашка сипвате около 20-30 гр. ракия. Посипвате я със щипка солчица и разбърквате.
Изпивате я. Учудването ще е ваше.

Подробности: Разбира се ракията да не бъде менте. На мен ми казаха че се пие на гладно три пъти през деня. Но разстройството идва след храна, така че не чакам да огладнея а действието е същото. Количеството сол регулирам сам. Ако е повече солта, вкуса на ракията става по остър и неприятен. Ако е малко, действието е слабо.
Просто опитвам и ако ми хареса, преливам ракийката в нова чашка и я изпивам, а излишната сол остава в другата чаша.
Много рядко ми се е налагало да добавям втора глътка.
Мисля че е безвредно, след като младите в дискотеките пият редовно текилата със сол.
Един случай и аз ще кажа:
Имахме на почивка чешко семеиство. Един ден минават край мен, а жената беше отчаяна и пребледняла. Налях ракийката,/аз харесвам/ "Бургас-63" :) а тя едва се съгласи да я изпие.
Не успяха да стигнат до лекаря понеже ракийката го е заместила.
Поздрави на всички!


image

Снимките, с изключение на втората и третата са правени от мен в района на с.Макоцево.

image

Тази снимка е намерена в нета от един човек, който е коментирал в постинга. Прилагам я за повече яснота.

    Който иска да направи някаква справка за друга билка, да кликне тук:     http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/08/25/vsichko-za-bilkite-na-edno-miasto.385571     или http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2010/08/17/.499250



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28370370
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930