Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2017 08:51 - (В памет на журналиста) Удо Улфкоте: "Германските политици са марионетки на САЩ. Novorus.info - повторна публикация
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2378 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сега американците даже размислят, как да взривят в Украйна атомна електроцентрала и после да кажат, че са го направили сепаратистите или руснаците, – заяви пред вестник ВЗГЛЯД (ПОГЛЕД) германският журналист Удо Улфкоте. Той разказа, как американските политици купуват германската преса, и за преследванята от страна на германските власти.
image
Голям скандал се разрази в Германия: бившият кореспондент на един от най-големите гермаснки весници Frankfurter Allgemeine Zeitung Удо Улфкоте издаде книгата «Продажните журналисти», в която е описал, по какъв начин американските и германски политици влияят на германските медии, и как по определен начин, и от определена позиция, да отразяват случващото се в света. Акценът, който се иска от журналистите, трябваше да е преди всичко, проамерикански и антируски, – твърди Улфкоте.

А ето какво се случва с живота му сега, след тези разобличения:

ПОГЛЕД: Господин Улфкоте, вие казахте, че сте получили много пари за проамерикански статии. Колко изгодно е да си проамерикански журналист в Германия?

Удо Ульфкотте: Аз получавах подаръци, а не пари. Вещи, като златни часовници, водолазна екипировка, пътешествия и живот в петзвездни хотели. Познавам много германски журналисти, които можеха да си купят с тези подаръци вила в чужбина, за прекарване на отпуските. Но много по-важно от парите и подаръците е това, че ако пишеш проамерикански или пронатовски материали, тогава тебе те подкрепят. А ако не правиш така, ти тъпчеш на място, и ще ти позволяват само да сортираш писмата на читателите в редакцията.

ПОГЛЕД: Според думите ви, журналистите ги корумпируат незабележимо, когато ги канят на тяхна сметка да пътуват в САЩ. Но нима сериозни хора ще се продадат за такива дреболии?

У. У.: Когато пак и пак летите в САЩ, къдете всичко ви плащат и ви канят да интервюирате американски политици, вие се доближавата все по-близо до кръговете, които са на власт. И на вас ви се иска да останете в кръга на този елит, и вие пишете така, че да се хареса на елита. Всекиму се иска да е журналист-звезда, на когото е позволено да разговаря изключително с известни политици. Но само едно ваше неправилно дестввие – и вашата каиьера на звездедн журналист отива в миналото. Това всеки го знае. И всички сътрудничат.

ПОГЛЕД: Защо чак сега решихте да публикувате мнението си за журналистиката в Германия?

У. У.: Вече прекрах три инфаркта, и повече не съм задължен да издържам децата си, а виждах ден след ден, как в новините, американците, отново и отново подготвят поредната война. Този път в Украйна, срещу Русия. Това е все същата игра. Даже и пълния глупак виждаше едностранчивата пропаганда на САЩ, против Москва, след падането на боинга MH17. Сега американците даже размислят, как да взривят в Украйна някоя атомна електроцентрала, и после да кажат, че са го направили сепаратистите или руснаците. Това го чувам постоянно. А това е безсъвестно!

Поглед: Вие твърдите, че Германия е «бананова република». Не е ли много рязко такова мнение? Та нали в Германия има опозиция, вкл. и радикална, и в медиите има и критика към правителстото. Например, неотдавна в ефир излезе нашумялото телевизионно предаване „Die Anstalt“, в което имаше много силна критика към необективните германски медии.

У. У.: Но след като бе излъчено споменатото от вас предаване, срещу журналистите, които под формата на сатира (!) критически се изказаха против германските медии и преди всичко, срещу чисто проамериканското огласяване на събитията, – бяха подадени жалби и ги призоваха в съда. А това е доказателство, че Германия е бананова република – когато въобще нямаш право да критикуваш едностранното осветяване на събитията, даже и чрез сатира.

Това е имитация на свободна преса. Това е безумие.

ПОГЛЕД: Какво мислите за тормоза над политиците, които германската преса обедини, в т.н. група на «разбиращите Русия» (Шрьодер, Гизи, Вагенкнехт и др.), а и проруските журналисти?

У. У.: «Разбиращите Русия» са културни и искрени хора. Казвам го, макар че в политически план, не съм част от тяхната „група“. Но ги уважавам за честността им. Тормозът над тях е типичен за бананови републики, като Германия, където отклоняващите се от основния курс, мнения, биват подтискани жестоко.



Пдготви Татяна Добродеева

по материали от Интернет-медии

Центральное информационное агентство Новороссии
Novorus.info

 

 

Превод, Григор Симов, от:

http://novorus.info/news/policy/29574-udo-ulfkotte-nemeckie-politiki-marionetki-ssha.html




Гласувай:
7



1. zaw12929 - Успешен ден! Стожер на истината!
22.01.2017 09:03
Успешен ден! Стожер на истината!
цитирай
2. 1997 - Време е Пискова да проговори!
22.01.2017 11:29
Тя получаваше публикации в някакви си западни списания, беше звезден журналист в Украйна, чувстваше се световна.
Време е да каже ИСТИНАТА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314868
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031