Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2017 15:46 - Битката за Америка: «господарите на света» против Трамп
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1516 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.02.2017 15:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изглеждаше, че САЩ са ключова база на глобалния либерален елит – техен Бащин дом. Но последните събития показват, че това може и да не е така. Всичко може да е по-сложно.

Протестно-погромна трампофобия. Така може да се опише поведението на политическите противници на 45-ия президент на САЩ, след официалното му встъпвне му в длъжност. А и по време на инаугурацията му, също. Ясно е, че не на всички в Америка им харесва програмата на сегашния държавен глава, доста ясно формулирана още по време на избирателната кампания.


 

image

Много остра била програмата, считат различни групи от населението. Но нали, няма как позициите на един или друг политик, да са по душата на всички. На земята или в отделна държава, всеобщ консенсус никога не е имало и няма да има.

Глупаво е да се отрича и фака, че Трамп в известе смисъл е революционер, разчупващ рамките, натрапени на страната (и на света), през последните десетилетия.

Той, крачка след крачка, разрушава матрицата, над чието създаване усърдно са се трудили представителите на предишните елитни групировки. Но частите от тази матрица са заседнали дълбоко в съзнанието на много редови американци. И именно те протестират.

Но главният въпрос е – стихийно ли е това движение на масите, или е сценарий, в който ясно са разписани всичките роли. В т.ч. и на тези, които го ръководят «задкулисно».

За смяната на която и да е неудобна власт, вкл. и такава, която още не е изкарала и 1 седмица, са нужни бойци и пушечно месо. Тях само трябва правилно да ги настроят, и да им предложат план за действие, в т.ч. и улични размирици. А американските политтехнолози и стратези, точно в това са специалисти. В САЩ даже учебници са написани, за всякаквите цветни революции, с точни инструкции, - крачка по крачка.

И тук, волю-неволю, възниква съмнението: а смирило ли се е световното либерално «задкулисие» /ако признаем факта на съществуването му/, след победата на несистемния и неуправляем от тях Доналд Трамп. Изглежда, съвсем не. И то, категорично.

Да, в деня на инаугурацията бяха спазени всичките свещени за Америка традиции. Новият президент стискаше ръката на отиващия си, даже го качи на вертолета. На трибуните стоеха предишните глави на държавата с домочадията си, и мило се усмихваха. Там беше и основната съперничка на Трамп - Хилъри Клинтън. Само че, от усмивките на некои лица повявяше явен хлад.

Протестите и погромите в САЩ нарастват. Калифорнийският университет в Бъркли, владелците на магазини в Ню Йорк, и накрая прословутия женски марш, още през януари.

Странна работа, но несъгласия с новата власт избухват в места, по определене, наситени с млади, енергични хора. Точно тези, които са барутният заряд при всякакви преврати.


 

Протестното движение подкрепиха, и Обама, и Клинтън, - именно тези, за които, от страни това изглежда, най-малкото, безотговорно. Подозрителен е и факта, че един от финансистите на марша на феминистките, стана Джордж Сорос.

А точно това «старче» Сорос, което се представяше за изявен филантроп, е международнен спекулнт с голям опит в организирането на «цветни революции», в разни точки на планетата. Над тези задачи работи целият му фонд /носещ неговото име/, с екип от умни, опитни и цинични специалисти.

Ето, - дойде време, да се прилагат тези технологии, и в Америка? И ако е така, значи Трамп сериозно е настъпил опашката на световния либерален елит. И той, или ще си откъсне опашката, като гущер, и ще се забие в удобна, безопасна ниша, или, според силите си, ще се защитава и ще напада. И изглежда е избран вторият вариант, по-твърд вариант.


 

САЩ навлязоха в нов период. Преди изглеждаше, че САЩ са ключова база на глобалния елит, с либерални възгледи и с контрол над колосални финансови потоци. Може да се каже, че беше тяхна родина /във философски смисъл/. Но последните събития показват, че това може далече да не е така.

Америка е само тяхно удобно временно прибежище, което, в случай на непредвидени обстоятелства, може да бъде подложено на такива рискове, каквито никой не би пожелал на истинската си родина.

Трамп се обърна към коренните американци в страната си и им предложи да се отдалечат от формираното, от глобалистите, световно течение, за да се заемат сами със себе си.

И това, не само безпокои, но и сериозно дразни неговите политически противници.

Не може да се изключи, че в гнева си, те са готови да стигнат доста далече. И не трябва да се отнасяме към САЩ, като към изключителна и велика държава, на което всички отдавна бяха привикнали, а като към поредната държава, която трябва да бъде поставена на място. И за начало, според същите тези учебници, - начело на такава държава трябва да се поставят нужните хора.

Но едва ли Трамп и неговите съмишленици, ще се уплашат от такава перспектива. Те са гърмяни зайци.

 

http://rusvesna.su/news/1486295266

 

Превод, Григор Симов




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313398
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031