Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2017 11:57 - Говоренето на “чужди езици“ - Осипов А. И.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1200 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.02.2017 13:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Първият век, когато възникнало Християнството, се нарича „векът на извънредните дарования“!  Христа разпънали, апостолите треперели от страх юдейски, и заключвали вратите, да не ги познаят.  Стефан, юдеите веднага пребили с камъни, и започнали най-жестоките гонения срещу християните, а и римската държава започнала да ги гони, когато християнската вяра била обявена за незаконна (по внушение и натиск от юдеите).

 Ппоявил се лозунгът: „Християните на лъвовете“, и започнали жестоки наказания.

 Известният историк, Тацит, пише, как веднъж Нерон дал градините си, за празника. Заловените хрисияни ги вързвали за стълбовете, омотавали ги с осмолено платно и когато се стъмвало, ги запалвали, да осветяват градините. И самият Тацит, ненавиждащ християните, казва, че тази неронова жестокост, предизвиквала възмущение у всички.

Виждате ли каква жестокост е била и какви гонения. И ако по това време, на християните, които приемали християнството и били подлагани на такива страшни, дивашки наказания, не били давани, най-удивителни дарове на Светия Дух, като: говорене на чужди езици, излекуване на болни, изгонване на бесове, дарове за пророчества...

 

Ако не са били тези дарове, християнството е щяло да бъде унищожено, още през първата половина на първи век.

 

И благодарение само на тези потресаващи дарове, които получавали християните, с приемането на вярата, - християнството се запазило. А запазването на християнството, наистина е чудо. Ни една религия не е възниквала в такива условия. Ни една. И че, още съществува християнството, си е истинско чудо.

 

И едно от тези дарования е било и – говоренето на чужди езици. Човек изведнъж започвал да говори на друг език, и това е било много нужно в онова време, защото християните са ходели с проповед.

И ето какво пише Апостол Павел, в пъвото си послание до Коринтяните: На тези, на които се дава дарът на езиците: - не говорете на други хора, докато те сами не поискат. Иначе говоренето ще е неразбираемо и безсмислено. Назидавайте себе си, - и толкова. Говорете, само ако има преводач - тъкувател. Тогава – да. И тогава, това което ти се открива, - заповядай – говори. А няма ли тълкувател, не говори.

 

Това е било в първи век, когато това е било необходимо. А в следващите векове, виждаме, че даже не се говори за това чудно явление. Защо ли? Защото знаенето или говоренето на езици, е нужно, когато е необходима проповед и при определени условия.

 

Хубаво е това, за проповед, казва Павел /особено в онова време/, но не разбира ли никой, по-добре мълчи! Макар и да се е оказал в тебе този дар.

 

А ето какво се случва сега. Тези, които наричаме сектанти, забравили за всичките други дарове, изведнъж решили да говорят на чужди езици.

 

Ако само погледате, какво се случва при това говорене на чужди езици. И с кави външни действия се съпровожда това безсмислено, неразбираемо говорене.

 

Извинете, но наистина ли сега говори Духът? А къде са тогава другите дарове, къде са тези, които с едно докосване изцеляват болни? Къде са тези, които, както е казал Христос, нищо смъртоносно няма да им навреди. Къдеса тези хора, които и отровна змия да ги ухапе, не умират? А само говорене на езици!

 

Опитайте се да докажете, дали това е говорене на чужди езици. Какво говори човека, къде, как, и - защо?

 

Християнството е вяра на разума. Христос ни донесе светлина и разум, а не безсмислици, и говорене, заради самото говорене.

 

Какво ни дава такова говорене, какво поучение? - Никакво!

 

Сега в тези неправославни, сектански кръгове, какви ли неща не се случват. Ще ви разкажа само за такъв факт, - за феномена, наречен Торонто, по името на канадската столица. Идват например неколко проповедници, притежаващи дар красноречие, и възбуждат народа, до такава степен, че започват викове, започват вопли. Някои падат в безсъзнание и започват някакви епилептични припадъци. И те казват: това е Светият Дух.

 

А по какви признаци съдим, че това е Светият Дух?

 

Ние знаем плодовете на Духа! За тях пише Апостол Павел: - „Плодовете на духа са, - любов, мир, радост, дълготърпение, ,милосърдие, кротост, въздържание, - чувате ли, - изброява ги. А тук, какво виждаме? - Истерика. Дух на истерика.

 

Имаше у нас секта (не се разбира името), които викаха: - Накатил, Накатил! А какво е Накатил? - Светият Дух.

 

Извадили само това. А защо само това? За да не разберете – во веки веков, какво се случва с такъв човек. Пристъп на епилепсия ли е, лудост ли? Не знаят. И няма нищо по-просто, да нарекат това, - говорене на езици.

 

Докажете, че това е говорене на езици! На какви езици? - Безсмислица някаква. Ако беше говорене на езици, и имаше тълкувател – преводач, всички да слушат изумени, тогава това щеше да е назидание (поучение) за хората, които слушат. Защото наистина, Светият Дух говори. А тук, предлагат ли ни нещо такова? Не, няма нищо.

 

Бедните хора, хванали се за говоренето на езици. Но опитайте да докажете, че не е така!

 

А ние казваме, - докажете вие, че е така!

Никакви езици не са това, а само зрелища.

 

 

(А и да са, какъв е смисълът, когато такова (истерично или полуистерично) говорене или крещене, обикновено се случва, когато наоколо няма никакви чужденци, разбиращи такъв език /ако изобщо е език/?

 

И, Светият дух, не дава този дар, само за да се предизвикват сензации и да се демонстрира (бесовска) истерика! Г.С.)

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=6LwGyiTKh1s

 

Превод, Григор Симов

 

 






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311759
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031