Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2017 11:38 - Молитвите за безбожната власт и състоянието на съвременните свещеници
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1239 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Уникален случай, описан в книгата на Авел Симеонов - „Апология на Църквата“. Това се случило 2003 г., на тържеството в Дивеево, по случай столетието от прославянето на преподобния Серафим Саровски. Дошел свещеник от Мурманск и разказал, как при него в храма му, донесли за опяване починало момче на 5-6 годинки. Когато отеца завършил опяването и се готвел да прочете разрешителна молитва, - момчето отворило очи, хванало се за ръката на свещеника, седнало в ковчега и започнало да говори с детското си гласче, та всички го чули, а народ имало много:
  • Бог не ме плиема, а ме въ(р)на, да каза на фсицки, че кога плавославните свестеници се молят за безбозната власт, Иисус Христос става от трона си, и им обръща гръб. Застото Той не иска да слуса молитвите им, за безбозната власт, дето го разпънала, и сега доизбива християните.

 

Цяла седмица младенецът разказвал на всички, че Бог не го приема, за да престанат (свещениците и хората) да се молят за безбожната власт.

  • Гледайте отци, да не ви се разгневи Бог, - казвал той, - понеже сте престанали да поменавате царя.

    Кой ви е дал право да замените молитвата за царя. Вие сами сте поставили тази власт, която убила царя и разпънала Иисуса Христа. И сега тя господства над всичко, а вие се молите за нея. Казвайте, казвайте на всички хора (за новите документи), никой нищо да не приема, и да не се молят за безбожната власт. Ето това казва Бог.

 

После детето се простило със всички и “заспало“, - до страшния съд!

 

...Каква потресаваща безмозъчност, колко низко сме паднали, та Всемилостивият Господ се принуди да ни изпрати младенец, за удостоверяване на очевидното.

 

А веднъж кръстникът (на кого?) Петър бил на гости у блажена Пелагия и станал свидетел на такъв случай:

Блажената девица Пелагия предсказала скорошно идване при нея, на протойерея Виктор, но предупредила, че свещенството е много вироглав народ. - Те не разбират, че само тогава ще станеш добър, когато в твоя храм, правилно и хубаво се молят, а ако народът се моли неправилно, значи, и лицето на свещеника е такова. Правилна е поговорката: “Какъв е попът, такива са и прихожаните“.

 

И наистина, скоро дойде о. Виктор. Пита това – онова, и си тръгна. А Пелагия започнали да го уговаря майчински, да не си тръгва толкова бързо. Искала е да го предпази от голяма беда, която го заплашвала.

- “Постой още малко“, - казвала му тя. - „Ще ти кажа нещо, за спасение на душата. И когато уточним всичко с тебе, тогава ще си тръгнеш“, защото, и без туй, автобуса ти ще закъснее много. Но отеца се оказал суетен и настоявал на своето: - „Тръгвам си“, - а блажената му казва: - „Отче, аз зная кога ще си тръгнеш, но не бързай, защото много ще чакаш на спирката, а за това време, ние с тебе всичко ще обсъдим и уточним“.

Но отеца си тръгнал, макар че, на излизане, блажената Пелагия му казала: - “Отче Викторе, макар че си свещеник, няма да се спасиш, но ще отидеш във вечния огън“. Но той не се уплашл от тези и думи,

тръгнал си и - чакал на спирката 3 – 4 часа.

След излизането му, Пелагия казала: - “Пред-антихристовото свещенство, почти цялото ще отиде във вечния огън. Защото са много упорити и съвсем без разум. Мнозинството от духовенството, двадесет века отива във вечния огън и води след себе си народа. Адът вече е пълен“.

Самата сляпа Пелагия е била в ада, който е огнен океан. Тя казваше, че всеки трябва да си представи тази огнена картина, за да не попадне в огнения океан. И че, преди пришествието на антихриста, християните, по вина на свещениците, нямя да разбират истинското христово учение...

 

Извадка от:

https://www.youtube.com/watch?v=mY3kh4cfBks

 

Превод, Григор Симов




Гласувай:
0



1. krumbelosvet - Свещеник от Мурманск и "кръстника Петър" разказали...
08.02.2017 13:00
Двама свидетели разказват два различни случая. Като няма доказателства, поне да бяха по двама свидетели за всеки от случаите...
цитирай
2. grigorsimov - Преводът е извадка от видеоклип, в който не винаги и не веднага може да се разбере смисъла
08.02.2017 19:15
Затова е даден адреса, и който се интересува, и разбира, ще разбере, кой и за какво говори, и какви са доказателствата, или - има ли логика.
А който не се интересува или не вярва, може само да се заяжда. Което си е негово право и негова работа!
А подобни, чудесни случаи в Православието са доста чести
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28359778
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930