Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2017 15:37 - Руските хакери били американски... кой всъщност ни "хаква"? Автор: worldissue
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2069 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 13.03.2017 15:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тези дни Уикилийкс пуснаха поредната порция интересни компромати. Този път от изтеклите документи стана ясно, че ЦРУ подслушва буквално всички и всичко, включително дори телевизорите ви!

И не само това – оказва се, че всяка по-известна компютърна програма, социална мрежа и т.н. са отдавна хакнати от американските служби
(Г.С: - Всичките компютърни програми се пускат в употреба, чак след като е сигурно, че спец.службите (еврейските) имат пълен достъп, да ги ползват за своите юдосатанински цели.). Светът действително става глобален, в смисъл, че става глобално следен от ЦРУ и колегите им. Щатските чекисти не смятат да спират, въпреки скандала и търсят начин да пробият защитата и на тъй наречените "умни" коли. (А "умните" коли се оборудват (с компютри и джипиеси) именно за да се "вписват" в сатанинския Глобален електронен концлагер, в който скоро (под благовидни предлози) ще бъдат вкарани и хората, които допуснат да им имплантират биочип). Изкушението е голямо, защото това би дало и възможност за извършването на практически неразкриваеми убийства (на неудобни журналисти, политически активисти и т.н.).

Дори да бъде доказано, че колата е катастрофирала поради умишлен взлом, няма да може да се проследи кой е извършил хакерската атака и кой е поръчителя. Съдейки по всичко, хакерите са се справили вече и с тази задача.

Също е известно, че в повечето случаи създателите на тези програми умишлено оставят възможност за проникване. Както е известно, повечето подобни цифрови продукти идват от САЩ и съответно пробивите се осъществяват от щатските служби. А уж Щатите са люлка на демокрацията, свободата и дрън-дрън.


А как "демократичните" медии се отнесоха към новината? Е, отнесоха се в свой типично аналноинтегриран стил и се стараят по възможност прекалено да не раздуват скандала и поне малко да оправдаят щатското правителство.

От Вашингтон доста оригинално коментираха събитието – те не обвиниха Уикилийкс, че разпространяват клевети, а вместо това казаха, че изтичането на данни... застрашава сигурността на САЩ. Гениално. Тоест разкриването на факта, че американците незаконно следят целия свят и имат армия от хакери, нарушавало безопасността на САЩ? А стига бе!

Всъщност американците няма нужда да си търсят оправдание. Достатъчно е да кажат, че за всичко е виновен Путин и готово! И без това продължават
всекидневно да въртят историята с руските хакери и тяхното могъщество.

Ама и тук куца логиката. Първо, до ден днешен не сме видяли никакви доказателства срещу митологичните руски хакери (по същия начин, след десети ноември, на Запад, години наред се разпространяваха измислици, за български хакери, когато в България нямяше и интернет!?). Само гола пропаганда без грам факти. То на електората друго не му и трябва де... Второ, обвиняваха Русия, че тя подкрепяла хакерите и едва ли не хакерските атаки били ръководени директно от Кремъл. Оказа се точно обратното – щатските хакери хем получават дипломатически паспорти, хем ЦРУ в специален наръчник им обяснява как да се държат, за да не предизвикат подозрения при пътуване в чужбина.

Между другото американците се опитвали да подслушват и Путин, но засега не е ясно дали са успели да хакнат телефона му и да запишат нещо ценно. За Москва пък това известие не се оказа изненада. Все пак Путин не е безгръбначно мекотело като Меркел, Оланд и компания, и там не може да правиш каквото си искаш.   

От Уикилийкс научаваме и че във Франкфурт се намира шпионската централа на американците, която провежда хакерски атаки в Европа, Азия и Африка. Германците се направиха на изненадани и заявиха, че ще "разследват" тези разкрития. Това впрочем не е първия шпионски скандал, свързан с Германия. Спомняме си, че преди няколко години избухна скандала с подслушването на Меркел (разговорите и имейлите ѝ бяха записвани от АНБ). Тогава на Меркел ѝ се наложи унизително да преглътне това и да се прави, че нищо не е станало. Все пак знаем колко зависим е немския канцлер от Вашингтон, тъй че тя и да искаше нямаше да посмее да се възмути. И сега ще ѝ се наложи да се поунижава малко пред господарите, но какво пък – свикнала е женицата.

Трето, още преди разкритията за хакерската мрежа на ЦРУ, пак от Уикилийкс стана ясно, че американците са се опитвали да се намесят в последните избори във Франция и да повлияят на резултатите им. Американците дори се опитвали да внедрят свои хора в управляващата френска партия. И всичко това на фона на голословните обвинения срещу Москва и медийната истерия около руските хакери.

Общо взето, хубаво е, че от време на време има подобни разкрития. Жалко само, че те не променят нищо, – скоро медийния шум ще отмине, а ЦРУ ще продължи да си шпионира наволя. При това ще го прави доста нагло, следвайки любимата си тактика
– вината си да прехвърля на другите и за собствените си престъпления да обвинява руснаците и китайците. Крадеца вика дръжте кадеца, (стара еврейска практика) така да се каже.

Прави ми впечатление, че в обществото ни (не само в блога, но и по принцип) има една устойчива група хора, които продължават сляпо да се прекланят пред американците и да ги превъзнасят, без значение какви поразии върши Вашингтон. Те вярват в американската мечта даже повече от самите американци, въпреки че надали могат да обяснят какво точно означава тази мечта (пък и дори тази мечта да можеше да се изпълни, те нямаше да станат част от нея и щяха само да гледат отстрани). Америка е велика, защото е велика, – горе долу така се обосновават те. 

Пък и защо ли да ги виним след като и родните медии постоянно подхранват любовта към големия американски брат. Само дето подхранването на тази любов става все по-трудно, имайки предвид, че на американците не им се получава особено успешно да управляват света. Конкретно последния скандал с ЦРУ е нагледен пример за това доколко необективни са медиите ни. Пък и как може да си обективен след като изпълняваш ролята на обслужващ персонал.

За пример ще дам "любимите" ми дир.бг. Те съобщиха за разкритията на Уикилийкс, но почти цялата им статия съдържаше общи приказки за това как документите са изтекли и само в 2 изречения се споменаваше по същество, че ЦРУ се занимават с хакерски атаки. И в самото заглавие на новината отсъстваше думата "хакери". Статията умишлено бе съставена така, че вниманието на читателя да се размие и да не се фокусира върху отрицателната дейност на американското правителство. Те всъщност копират методите и похватите на американските си пишещи братя, които също отдавна се превърнаха в инструмент за пропаганда. Естествено, при нас нивото и размаха са доста по-скромни, но на село и така става.


Общо взето, кучето си лае, кервана си върви. И... за всичко пак е виновен Путин...     



Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Война е
13.03.2017 20:12
Всеки използва каквото има. Преди 2-3 години Обама се изпусна да каже публично във военната Академия Уест Пойнт, че САЩ разполагат с възможности ДА НЕ СЕ ЧУВА ГЛАСЪТ НА РУСИЯ. Само че с тия свои възможнисти янките нагазиха толкова дълбоко в лъжи, че ИСТИНАТА започна да излиза на повърхността. И "демократите" започнаха да забраняват руски предавания... И обвиняват чудовището Путин в "хибридна война" (идиотски термин, хибрид е катърът например, а войната ВИНАГИ се е водила с РАЗНООБРАЗНИ средства. Сега само са по-разнообразни, по-ваучни и по-технологични). Но САЩ изглежда още имат превъзходство в главното - в Кибернетиката, която не е просто компютрика, а НАУКА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ВСИЧКО, и на човешкия мозък, и на тоталната война...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311744
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031