Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2017 12:32 - Пророчество на свети Николай Велимирович – Сърбски, за индуизма и Православието и за бъдещето на Индия
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1955 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Аскетизмът на индийските монаси е поразителен. Такова самоизтезание и самоотричане историята не познава в ни един нехристиянски народ. Но за какво е всичко това? За да се постигне безразличие към болка и радост, към сладко и горчиво, към живота и смъртта, и да се постигне вечна нирвана, т.е. небитие.

А християнският аскетизъм е заради Царството Небесно. Християнските монаси изнуряват тялото, за да стане душата чиста и освободена от старото, да се изпълни със Светия Дух Божий, и да се удостои с безсмъртен живот в Царството Небесно.

Следователно, аскетизмът в Индия е за унищожаване на живота, изобщо, докато християнският аскетизъм е за постигане на по-добър, вечен живот, в царството на нашия Отец Небесен.

Индийските факири правят разни фокуси, за да ги прославят хората, а не са да помогнат на хората – на своите братя. А християнските светци са вършели и вършат чудеса, не заради своето име, а в името на Христа, и не за своя слава, а за славата Христова. И не, за да се покажат пред хората, че са чудотворци, а да помогнат на хората, в бедите им, като на свои братя.

Православните светци избягват човешката слава и се крият от тези, които ги прославят.

На практика, индийският народ е по-постнически, от много други народи, но не е като православните народи, защото целите им, както вече казахме, са съвсем различни.   

Но именно поради постничеството си, Индия е предопределена от Господа Бога, по-лесно да приеме христовото учение, и напълно и искрено да промени живота си, защото велика и славна роля очаква Индия в Бъдещето, и то – недалечното.

Не е забравил Бог своята Индия, но Той Си има определени срокове, кога да извед определени народи, на отворени пътища, зад кулисите на великата сцена не световната драма. И всичко това върви според Неговия Божествен порядък. Не може Индия, сама със своите слаби сили, да се подготви за великото бъдеще. Небесният Бог ще и даде мъдрост  и сила, чрез своите свети слуги, които да я подготвят. А подготовката се състои в познаването на Единия Истинен Месия, Спасителя на хората, Богочовека Иисуса Христа, и в кръщението, в Неговото име, за очистване от греховното минало и от проклятието на кармата.

На Индия сега може да и помогне само един малък православен народ. Казвам - малък, защото Индия няма доверие на големите народи с техните империалистически стремежи, икономически и политически апетити. И казвам – православен, защото само Православието е запазило чисто и свято Християнството.

Най-глоемите противници на мисията на нашата Църква в Индия ще са философите и окултистите, които мислят, че са намерили ключа към мъдростта, в смесването и наслагването на всичките религии и всичките философии. Те считат, че истината е в множеството, а не в чистотата. А вие сами знаете, че торба пясък, не увеличава ценността на частицата злато, заровена в пясъка. От страна на Европа, на православните мисионери ще пречат тези, които се стремят само към едно, - индийците да намразят  християнството.   

https://www.youtube.com/watch?v=MPTf4VybpVM

Првеод, Григор Симов




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28348006
Постинги: 4298
Коментари: 7556
Гласове: 8246
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930