Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2017 19:27 - Позиция на Пирейската Гръцка митрополия за решението на Светогорския Кинотис за Критския лъжесъбор. 3rm.info
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1588 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 24.08.2017 12:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Решението на Светогорския Кинотис възбуди истинска уплаха сред активната част от народа Божий. Даже бегъл преглед на интернет, показва, колко е възмутен нашият вярващ народ от приетото решение.

Ние, в нашия антиеретически отдел, също получихме маса писма от вярващи, с въпроси и мнения, след обявяването на това решение.

Като разгледахме вашето решение, искаме да ви изкажем нашето разочарование, от случващото се в последно време... Искаме да изразим и безграничната ни тъга, и разочарованието ни, от пътя по който напоследък тръгна многовековната Крепост на Православието, Света Гора. Пътят, който сте избрали, е път светски, с екуменически дух, път на Синкретизма.

За съжаление, се потвърди мнението на тези,които предвидяха, до какво ще доведат посеяните на Света Гора, «евросребърници»,с които вас обилно ви снабдяват в последно време; и «паднаха» тези сребърници в «Градината на Богородица», и изкупиха от там духа на борбата за Вярата, а ви оставиха дух на съглашателсвото и мълчание, и най-лошото е, че изпълниха мнозинството от вас, с духа на съвременния клатушкащ се свят.

Но светските сили никога няма да превземат Църквата, силите на ада, не са я одолели и няма да я одолеят (Мат. 16, 18), и по никакъв магически начин те няма да успеят да го направят, зсащото ние живеем с Благодатта Божия, със стремлението и борбата на Божиите светци. Когато се свършат светците и изповедниците, които съставят Тялото на Спасителната Истинна Църква,тогава ще престане да същестува и целият останал свят.

И ето, ние горещо ви призоваваме вас, Светогорците, премислете вашата позиция и приемете правилно решение! Оставете екуменизма и духа на синкретизма,оставете тези, които натрапват всичко това в нашия живот, и се върнете към духа на непримиримост към ересите, към духа на борба с тях, към духа на Светогорските Отци. Отнесете се с дълбоко уважение и към отците-келиоти, към думите и позициите им, и прекратете гоненията срещу тях.

Само така нашите надежди отново ще добият крила. Когато Крепостта на Православието се върне към вековното учение, тогава и ние ще разперим крила! Винаги има време за покаяние! Винаги има време да си поправим грешките, които правим по жизнения си път!

И за да не бъдат изтълкувани неправилно нашите думи, ние уточняваме, че не подкрепяме единичните случаи на радикални реакции, на случващото се. Но призоваваме на борба, по примера на светците на нашата Църква, организираме нашата борба мъдро и продуктивно, така, както ни учи нашата Света Майка, Църквата, така, както Тя ни призовава да постъпваме, в случаи на заболяване от ерес, и така, както ни позволява да го правим».


 

http://3rm.info/main/68467-afonskaya-sol-teryaet-silu-chast-3-o-dvoystvennosti-v-ispovedanii-very.html

Превод, Григор Симов

 




Гласувай:
0



1. nedovolen - Историята е лъжа. Религията е ко...
24.08.2017 12:29
Историята е лъжа.
Религията е контрол.
Парите са капан.
Дълга е измислица.
Медиите са манипулация.
Правителството е корпорация.
Системата е лъжа.

СЪБУДИ СЕ!

Изт.: http://rozzata.blog
цитирай
2. grigorsimov - Милостивият Господ е дал свободна воля на човеците, вкл. да невярват и да се съмняват
24.08.2017 19:02
А невярващите в Бога, поради незнание или поради безчувствие, сами се приравняват с добичетата и дивите зверове. Но Господ Бог често вразумява, по един или друг начин, добронамерените, но невярващи хора. И в един миг, или след некое многозначително събитие, невярващият човек разбира, че има безсмъртна душа, от която след смъртта на тялото, Господ изисква отговорност, не само за всяко зло дело /или бездействие/, но и за всяка злонамерена мисъл.
Поинтересувайте се, колко "неловко" или втрещено се почувстват изведнъж починалите хора, изненадани от необичайното състояние и обкържение, в което се оказват.
Страшно голяма заблуда е крилатият израз, който почти всеки от нас е употребявал, че "от там никой не се е върнал, за да разкаже"! Но, напротив, - случаите на съживили се хора, след прекарани минути или дни, в оня свят или в онова състояние, са безброй, и ги има почти във всяка фамилия, или някъде в близкото съседство.
Интернет - широк и богат на всякаква информация. Търсете, четете и мислете, и питайте, докато не е станало съвсем късно!
Защо не обърнете внимание, че именно тези, които контролират измамната наука, задължителното атеистично образование, медиите, парите и почти всичко около нас, - именно те, от векове внушават, че няма Бог и няма грях, и че всеки можело да върши, каквото му хрумне /в рамките на позволеното - от Тях/! А "Те" също вярват, повече или по-малко, но в дявола и в злото, и точно това пропагандират, и в образованието, и в медиите, и в чалга културата си.

А от мен - пожелание за всичко добро, от Бога и от хората!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313097
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031