Прочетен: 3157 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 17.05.2018 00:43
Ето рецепта за кафе от глухарче: Изкопайте 2-годишен корен и го измийте (той е дебел колкото пръстчето – кутре на ръката). Нарежете го на парченца 1 – 2 сантиметра, сложете го в тиган или във фурната, да се изпече до светло кафяво, и го смелете в кафемелачка. Варете го като обикновено кафе (цветът и ароматът са почти еднакви). Ние добавяме и козе млеко.
Корени от глухарче
А следното „вариво“ е не само вкусно, но и полезно. Помога при некои болести на черния дроб и жлъчния мехур. Наберете 400 глухарчета, колкото непълен целофанов плик, накиснете ги за денонощие, може и за 12 часа, за да се откисне горчивината, отделете цветовете (аз не ги отделям, а ги варя заедно с дръжките, и цветът на меда се получава по-естествен). Изстискайте и промийте цветовете, залейте с половин литър вряла вода, и варете 15 минути, оставете да изстине, изстискайте и изхвърлете глухарчетата. Отварата процедете, за да няма никакви остатъци от тичинките на цветовете. В получената настойка сипете 1 кг. захар и варете до сгъстяване на сиропа. Накрая, 5 - 7 минути преди да прекратите варенето, добавете лимонена киселина, и медът, е готов! На Здраве!
Мед от глухарче
http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_17645/
Превод, Григор Симов
Подкупи и небрежност са убили повече хор...
„Идете вие в гората“: в Европа поставиха...
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela