Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2018 19:00 - Поканата на Меркел към милионите мигранти ще е невинна грешка в сравнение с новия Глобален пакт за миграция. Симеон Николов, Автор: elahikari
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 990 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 21.07.2018 23:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Този пакт за миграция противоречи на всякакъв разум, - заяви министърът на външните работи на Унгария!

В ООН са подготвени два ключови документа: Глобален пакт за бежанците и Глобален пакт за безопасна, организирана и редовна(!) миграция... Двата документа ще бъдат окончатенло приети на 10–11.12. - 2018 г. на конференция в Мароко.

Единствено САЩ обявиха предварително, че се оттеглят от втория документ, а на 18 юли и Унгария обяви същото, понеже споразумението е заплаха за света и крие опасност страните (в Европа) да бъдат принудени да отворят границите си.

Външният министър на Унгария счита, че Глобалният пакт за миграция «противоречи на всякакъв разум, и на сигурността на Унгария, и на намеренията за възстановяване на европейската сигуроност». Правителстовото нарече «екстремистки» и «преднамерено-злонамерен»  този документ, който стимулира по–голяма миграция и класифицира същата като «добро и неизбежно явление».                                                                                 Президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на посещението си във Великобритания посъветва европейците: "По–добре внимавайте за себе си. Миграцията променя културата и средата за сигурност. Не вярвам, че това е добре за Европа и за нашата страна."

В България съдържанието на Глобалния пакт за миграция не е познато, а за официалната позиция на страната ни, не може да се каже повече от дежурното изчакване, да застанем зад такава на ЕС.

Евродепутатът Илхан Кючюк направи изказване в Европарамента на 17 април 2018 г. и подчерта възможността ЕС да играе водеща роля  и да се обедини зад единна позиция за да предложи обща европейска визия.

 Ако надникнем обаче в тези 34 страници на  дългоочаквания документ с гръмкото заглавие Глобален пакт за миграция, наред с положителните регулации и сътрудничество срещу трафикантите, със сигурност ще се сблъскаме с постановки, които предизвикват доста тревожни въпроси. Още в изказването на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш при представянето на Глобалния пакт за миграция имаше изрази, като например, че «миграцията е положителен глобален феномен».

Трудно биха се намерили положителни последствия от това (преднамерено и злонамерено) предизвикателство. Но тук прозира и интенизвното лобиране на големите (тотално еврейски) международни концерни, които присъстваха на последния Световен икономически форум, както и на добре платени неправителствени организации, като тези на Сорос.

Самото въведение дава основание за впечатение, че документът пропагандира в полза на миграцията: «Ние признаваме, че миграцията е източник на благоденствие, иновации и постоянно развитие на нашия глобализиран свят.» (Но за д не се усетят по-бавно мислещите европейци, в Глобалия Пакт за Миграция никъде не се споменава, че загрижеността на ООН е само за африканските и азиатските мигранти, към Европа, и изобщо не се отнася, примерно, за мигранти от Източна, към Западна Европа!!?)

Нещо повече, правитествата се «задължават така да оформят пътищата за редовна миграция, че да бъде стимулирана мобилността на работната сила, като разширяваме и диверсифицираме наличието на такива пътища»...

Документът не би трябвало да има обвързваща юридическа стойност, но формулировките в него са: «страните се задължават» да приемат, да осигуряват, да гарантират. Мигрантите трябва да получат достъп до социалната осигурителна система...

На мигрантите, които нямат паспорти, трябвало да се издадат нови такива. Но нали Европа има вече горчивия опит с даване на нова самоличност на стотици хиляди мигранти, след което се оказа, че сред тях са се промъкнали много членове на «Ислямска държава», които носеха със себе си телефоните със снимки на отрязани човешки глави?

А истински засегнатите няма ли да са нашите граждани, за които няма и дума в документа? Страните се задължават да се борят срещу дискриминацията, особено на жените и децата.

Да, но те самите дискриминират жените си, защото идват от такива общества. А няма нито дума за техни задължения, за това, че би трябвало да признаят конституционния ред на страните, които ги приемат.

Изключително наивно звучи формулировката, че миграцията била средство за икономическо развитие на страните, от които произхождат мигрантите, и те трябвало да се интегрира в политиката за развитие. Логиката била, че приемащите страни печелят от допълнителната работна ръка, а страните на произход на мигрантите– от паричните преводи. Макар че по–логично би било лекарите и инженерите да останат в родината си, а не да изпращат пари от Европа. Особено ако се съберат със семействата си, което впрочем е изискване на Глобалния пакт за миграция. Този проблем напълно се премълчава в документа.

Спорно е намерението за приемане на Закон за имиграция, включващ: създаване на общодостъпни информационни пунктове по най–важните маршрути с информация за помощ, опции и пътища за мигрантите, което организаиците на Сорос вече го демонстрираха; стимулиране на събиране на семействата на мигрантите, без никакъв разчет за това, каква огромна експлозия би представлявало това, предвид големия брой деца и роднини на мигрантите, а затварянето на мигрантите в лагери да се сведе най–много до кратко време и само като последно средство. И веднага да се премине към индивидуално устройване на всеки мигрант.

Ако документът открито призовава за стимулиране на миграцията, за какво всъщност е гласувал българският представител в ООН и дали в ушите му не е звучала песента «Елате хиляди младежи...»? Поканата на Ангела Меркел от преди три години ще е “невинна грешка“ в сравнение с това, което би последвало, след приемане на Глобалния пакт за миграция.

 Паралелно с одобряването на документа стартираха инициативи за организирана подкрепа в информационно–пропаганден план, която ще се засилва до 10–11.12.2018 г., когато предстои окончатгелното му приемане...

Миграцията възникнвала между региони, а не между континенти. Твърдение, което изумява, точно в момент, когато се очертава по–голяма заплаха от Африка отколкото от Близкия Изток. Мигрантите представлявали само 3,4% от населението на земята– 246 млн души, което било по–малко от 2017 г. и многократно по–малко от 19 век. Също, невярно и едностранчиво твърдение, защото данните сочат категорично увеличаване към 2065 г. до 300 млн само от Африка, при увеличаване на населението  с 1,2 млрд.

Стените нямало да спрат никого, и били излишни. И нито дума за това, а каква е алтернативата, какви мерки трябва да се вземет в страните по произход на мигрантите. Предлага се бърз достъп на мигрантите до жилища, образование и пазара на труда, което гарантирало интегрирането им. Очевидно, че тези кабинетни автори едва ли са разбрали (а всъщност, повечето от тях много добре го знаят), че  по–голямата част от мигрантите не идват за да се интегрират, даже не идват за да работят...

С идването на мигрантите БВП щял да се увеличи. А как ще се вдигне производителността на труда с неквалифицирана работна ръка /очакванията в Германия тотално се провалиха/, не става ясно. Възнагражденията на местните граждани нямало да се намалят от идването на мигранти. А откъде Германия взема 87 млрд евро (за издържка на мигрантите) през последните три години и за сметка на кого? Изследване на германската федерална банка от януари т.г. констатира например, че дошлите само от Източна Европа в Германия чужденци през последните години са изиграли голяма роля за стагнирането на заплатите и за негативното развитие на безработицата, което води до радикализиране на определени среди.

 

Още по–невероятно звучи твърдението, че било спорно дали престъпността ще се увеличи. Но това тотално противоречи на данните от западноевропейските страни през последните години. В Швеция се стигна до въоръжени нападения срещу полицейски участъци. В Германия и Австрия категорично се увеличи броят на престъпления от мигрантските среди. Азбучна истина е бързото им съюзяване с местните криминални структури. Но нали най–трудно се пребоядисва това, което е съшито с бели конци.

Разбираемо е, защо неолибералните глобалисти (разбирай – сатанисти!) бързат да ни убедят, колко добре би било да отворим широко границите си, да бъдат размити държавите и идентичността на нациите...

 Глобалният пакт за миграция беше очакван и крайно необходим, но очевидно в подготовката му са спечелили превес именно тези сили, и предупреждението на Унгария, че документът представлява „заплаха за света”, може да се окаже недалеч от истината, а до декември може и други страни да се оттеглят от него, например Австрия, Чехия, Словакия, Полша и др (но България – едва ли?).  

 След като премиерът Бойко Борисов на 20 юли направи трезв ход в парламента по отношение на евентуални споразумения за връщане на мигранти в България, подкрепен от 100% от  гласувалите депутати, дали  ще допусне на 10–11 декември т.г. България да се присъедини към такъв документ на ООН, който би имал катастрофални последици за една малка страна (но и за цяла Европа), ако не се коригират горните неадекватни и нелогични постановки?
Гласувай:
4Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15604950
Постинги: 3945
Коментари: 6953
Гласове: 7963
Архив
Календар
«  Май, 2022  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031