Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2018 18:08 - Който печата парите, той владее света. Карл Маркс е любимото момче на елита. автор: modernotorobstvo
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 7201 Коментари: 17 Гласове:
7

Последна промяна: 28.08.2018 11:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Маркс и Енгелс "не виждат" как банкерите са хванали за гърлото, не само работниците, но и предприемачите, и в крайна сметка отнемат вече построените и готови предприятия. Идеологът на комунизма скрил от обществото факта, че има и друго производство - печатането на пари, което е привилегия на евреите. Карл Маркс смятал за свой гений Ротшилд и боготворел клана.
Думите на Хайнрих Хайне: ,,Парите са бог в нашето време а Ротшилд е неговият пророк" не са загубили актуалността си днес.

Маркс (Мозес Мордехай Леви) бил внук на равин и живеел в града на клана Ротшилд, който го издържал като многодетен баща чрез подставено лице. Ротшилд плащал на Маркс, за да отклони вниманието на обществото от печатането на парите и да го насочи към второстепенни средства за производство и потреблението. Той скрил истината, че освен производството на стоки (за които разсъждавал основно), съществува и особен вид производство - на пари и ценни книжа, и че освен производствен капитал, получаван с труда на работниците, съществува и по-ефективен капитал - финансовият, спекулативният, който се получава от въздуха, чрез обикновеното печатане на хартиени парични знаци; т.е. съществуват капиталисти банкери, които печатат пари, и други, които не са съвсем капиталисти, защото вземат заеми от капиталистите банкери, които във всяка страна се занимават с главното производство - производството на пари.

Днес един банкер може да се обади по телефона, за да му напечатат поредния милиард долара.

Идеологът на комунизма К. Маркс скрил, че производството на парите се контролира от евреите и затова целият капитал в света е еврейски.
Маркс развил икономическата теория, в социалната област, като наблегнал на ,,класовата борба", която засягала обаче само ,,гоите" (т.е. неевреите), затова получил признание, което си е обикновена еврейска хитрост и коварство.

Маркс демонизирал буржоазията и ги наричал ,,капиталисти", и така отвличал вниманието от реалниите капиталисти- банкерите. Маркс ни внушава ужасната картина, как мазен и дебел капиталист с пура в ръка, изхвърля работника и семейството му на улицата.

Но дали е така всъщност?!
По времето на Карл Маркс философите мълчат, когато става дума за паричния въпрос.
Паричният въпрос не предизвикал у Маркс някакви противоречия, дори за него парите не съществували. Колосалният икономически факт на струпването на огромен капитал в ръцете на клана Ротшилд, преминал незабелязано край Маркс. Нима Маркс и Енгелс не забелязвали, че финансите управляват всичко, включително и капиталистическото производство?!

Така е било винаги, още преди тях: финансите са първият инструмент на еврейската революция, и Коминтернът бил техният инструмент- играчка.
Но двамата философи и учени не посочват този факт и не го обясняват, а обратното, използват таланта си, за да скрият от масите истината за целите на еврейската революция. Те не виждат как банкерите са хванали за гърлото, не само работниците, но и предприемачите, и в крайна сметка отнемат вече построените и готовите предприятия.

Заводите Форд, компаниите Сони, Тойота, Мерцедес и Дженерал Мотърс, независимо кой и кога ги е основал, в крайна сметка са собственост на банкери.

Днес всяко предприятие в капиталистическия свят става собственост на банкери.
В днешния свят всичко принадлежи на банките и всичко е банкова собственост. Идеите на Карл Маркс не са съвсем оригинални; някои от тях е заимствал от Мойсей Хес.

Маркс бил приятел и ученик на Мойсей Хес, който оказал огромно влияние върху всичките събития, с няколко века напред. Той създал трите идеологически движения в XXв.: комунизма, национализма и ционизма.
Комунизмът и националсоциализмът вече изживяха времето си и позволиха на ционизма да процъфти.
Мозес Хес (Моше, Мориц или Мойсей) живял 62 години (1812-1875г.). Той е един от първите немски социалисти, оказали влияние върху Карл Маркс и Фридрих Енгелс, един от основателите на вулгарния комунизъм. Той е немски еврейски философ, младохегелианец, автор на термина ,,отчуждение", един от ранните предвестници на ционизма, по-точно, на неговото социалистическо направление.
Мозес Хес е роден в Бон; родителите му в интерес на бизнеса се преместили в Кьолн и до 14 годишен Хес живял у дядо си търговец, който познавал Тората и го възпитал в духа на ортодоксалните еврейски традиции. По-късно, реагирайки на бурно развиващия се антисемитизъм в Европа, Хес изразявал състрадание към събратята си.

В книгата си ,,Рим и Йерусалим: Хес застъпва идеята, че първоначалната движеща сила в историята на човечеството е расовата борба, а класовата е вторична; двете ,,световни исторически раси" - арийците и семитите, с обединените си усилия в областта на културата създали съвременното обществото: първите - със стремежа си да обяснят и украсят живота, вторите - като го превръщат в свещен и внасят в него моралното (всъщност - сатанинското) начало.

Различието между расите не означава, че се делят на висши и нисши.
Следователно няма оправдание някоя от тях да бъде дискриминирана и потисната.

Трудовете на Хес и неговата личност били оценени, когато разцъфтял ционизмът. Идеите му дали отражение на ционистките лидери Ахад Ха Ам и Теодор Херцел.
В последно време връв връзка с икономическата криза се засили интересът към марксизма, защото Маркс е единственият икономист, който създал цялостна, непротиворечаща на здравия смисъл, глобална теория за икономическия живот.

Капитализмът с неговата свободна конкуренция завършил около 1870г. Сменил го империализмът със срастването на държавата с еврейските (юдомасонски) монополи и войните за преразпределя на света. Войните се превърнали в основен метод за решаването на икономическите проблеми (Хитлер води войните си в епохата на империализма). Империализмът завърши преди 50 години. Той беше сменен от някаква нова формация, която още не е изучена.

Маркс имаше една глобална грешка. В историческия процес стана ясно, че държавата, по-точно държавната бюрокрация, е по-лошият експлоататор от буржоазията, защото държи монопола в наемането на работната сила, която може единствено да разчита на държавата. Това Маркс не го е знаел, затова виждал спасението в социализма. В трудовете му капиталът расте за сметка на експлоатацията на малцинството над болшинството, чрез присвояването на средствата за производство и печалбата, произведена от пролетариата. Това са изводите от всичките революции през ХХ век.

Но на управниците това не им харесва. Оттук идват опитите да се създаде непротиворечива икономическа теория, в която нищо да не се говори за експлоатацията, а капиталът да се увеличава от само себе си; т.е. да се трупа.
Световните задкулисни правници плащат за такива глобални теории, и дават за тях Нобелова награда за икономика.

Сега търсят нов гений като Маркс, който да напише нова велика теория, за да промива мозъците на хората с нова доктрина, която да защитава интересите им.
Затова днес има платежоспособно търсене на критици на Маркс. Но той е труден за четене и малко хора го четат. Той е учен, а не е пропагандист. Любознателните читатели не са чели трудовете му, а само неговите популяризатори, които често използват Маркс за обслужване на своите политически и икономически интереси, с което дискредитират трудовете му.   



Гласувай:
8



1. 1997 - Сериозно основание
27.08.2018 18:21
марксизмът да бъде световна идеология
цитирай
2. radostinalassa - Маркс е част от Библейският проект
27.08.2018 21:16
Следващият евреин е Ленин, който унищожи интелигенцията в Русия, църквите. Добре, че не цитират, че Ленин е роден в българия.
цитирай
3. radostinalassa - 1997
27.08.2018 21:35
Кое е сериозното основание?
цитирай
4. gogothelover - Хитлер е обявен за най-голямото ...
27.08.2018 21:41
Хитлер е обявен за най-голямото чудовище не защото е избивал евреи, а защото е изгонил банкерите. Същото направи исландския премиер, затова му спретнаха шапка за измислени офшорки. Който се е възпротивил на банките, бял ден не е видял. Но не защото банките са необходими и полезни, а защото чрез задкулисни манипулации отмъщават и задържат финансовите лостове, които са откраднали от обществото.
цитирай
5. 1997 - Ами, как кое
27.08.2018 21:52
radostinalassa написа:
Кое е сериозното основание?

участва в еврейски заговор за подтискане на гоите
:)
цитирай
6. radostinalassa - gogothelover
27.08.2018 21:54
Хитлер е внук на Ротшилд , и е работел за него. Искал е да унищожи славяните. А от евреите е унищожавал само тези, чийто баща е ариец, с майка еврейка. Така те се явяват арийци. Така щеше да унищожи цветът на човечеството.
цитирай
7. get - До 5. 1997 - Ами, как кое... - Ами "другарко Дума" - четете ПРОРОКА СИ - КАКВО Е ПИСАЛ ПО ВЪПРОСА ... ?
28.08.2018 13:30
1997 написа:
radostinalassa написа:
Кое е сериозното основание?

участва в еврейски заговор за подтискане на гоите
:)


... в „За еврейския въпрос“ (1844 г.) - К. Маркс:
„Коя е световната основа на еврейството? - Користта.
Какъв е световният култ на евреите? - Търгашеството.
Кой е неговият истински бог? - Парите…
Парите – това е ревнивият бог на Израил… Банкнотата – ето истинският бог на евреите!“.

Какво пише ЦИОНИСТА ?
"Аз разбирам антисемитизма.
Ние евреите сами му предписахме това(отношение), чрез, ОТЧУЖДЕНОСТТА СИ СПРЯМО ДРУГИТЕ нации.
В същността си антисемитизма е следствие на еврейската еманципация ... Но?
Антисемитизма няма да ни навреди; аз го считам за полезно движение за възпитаване на еврейският характер." - от Дневници(на Теодор Херцел, Берлин. Запис от 1922 г.)?

- Дали и ДВАМАТА НЕ НИ ЛЪЖАТ - внушавайки ни КСЕНОФОБИЯ спрямо НЕВЕРНИЯТ ОБЕКТ - достоен за една такава ... ?

- Симов, а Вие какво мислите по въпроса?
цитирай
8. radostinalassa - Някой упорито ми вменява , че съм комунистка.
28.08.2018 15:16
Това е тиха лудост. Маркс не бих го чела никога. Повтарям се, но той е евреин, дегенерат. Повечето от децата му са умрели от несъвместими с живота болести. Имал е и сексуални отклонения.Оженил се е по сметка, а е издържал Енгелс. Маркс особено е ненавиждал славяните. Смятал ги е за по - долна раса от евреите, което е дълбоко погрешно. Искал е да се избият главно поляците, кой знае защо.
Който не може да прецени, че не съм комунистка..... Това си е за негова сметка.
цитирай
9. анонимен - На get:
28.08.2018 16:48
За мен, написаното в публикацията е достатъчно красноречиво, - другото са подробности, не променящи същността. А същността е, че Маркс е служел на еврейския синедрион (в лицето на световните банкери), и задачата му е била, да създаде удобна за световното еврейство, измамна, но крайно разрушителна революционна идеология, с реализирането на която, юдомасонското еврейство да се приближи максимално до своята крайна цел: - обезсилване и унищожаване на християнството и бялата (арийската) раса; унищожаване на силните и ефективни държавни управления; унищожаване на християнския морал и ценности; ограбване и монополизиране на цялата частна собственост (т.е унищожаване икономическата независимост и възможностите за самоиздържка и самозадоволяване на родовете и семействата); унищожаване на семействата и на родовата памет; и превръщане на хората, от свободни и независими собственици на земеделска земя, в безимотни и безправни "пролетарии", зависещи изцяло от волята и интересите на шепата най-висши евреи, юдомасони - сатанисти ...
цитирай
10. get - До 9. анонимен - На get: - предполагам, че зад "анонимен-9" стои Григор Симов с отговора си - на който ще дам ... ?
28.08.2018 17:31
... още един цитат от Маркс - питайки го - дали същият е прав в съжденията си по отношение "християнство" и "юдаизъм" ?
- Маркс цитат от „За еврейския въпрос“:

"Християнинът е бил от самото начало теоретизиращ евреин; евреинът затова е практически християнин, а практическият християнин отново става евреин. Християнството само на външен вид е преодоляло реалното еврейство… Християнството е възникнало от еврейството. То отново се е превърнало в еврейство… Ние виждаме в юдаизма присъствие на универсалния и съвременен антисоциален елемент, чиято историческа еволюция… достига своя пик в днешно време… Еврейството е еманципирало себе си типично по еврейски начин, придобивайки финансово могъщество и чрез него властта в света, и практическият еврейски дух става практически дух на християнските народи. Евреите са еманципирали себе си дотолкова, доколкото християните са станали евреи…“
- В заключение от казаното от Маркс - ДА ПИТАМ?
- Та нима във всеки един от нас "християните" - не се крие дълбоко и по един "евреин"?
... в тази насока пишат и двама просветени//секуларни евреи(които трудно могат да бъдат обвинени в антисемитизъм ?), като Макс Вебер(в неговата "Протестантската етика и духът на капитализма") и Вернер Зомбарт "Евреите и стопанския живот" ?

- Второто твърдение, че ... ? "... Маркс е служел на еврейския синедрион (в лицето на световните банкери)" - го приемам, за пресилено и неотговарящо на истината?!

П.П.
Това е мое частно мнение - неангажиращо никого другиго ... но да припомня в тази връзка казаното от Клод Хелвеций ... много по-рано стигналият от Маркс, до "диалектическият-материализъм, философ?

"Всеки, изучаващ историята на народните бедствия, може да се убеди, че по-голямата част от нещастията на земята ги докарва невежеството."
цитирай
11. radostinalassa - На тази юдомасонска сатанистка идея..
28.08.2018 17:37
без да иска, подчертавам приглася и гет. С нелепиците , които пише обикновено.
цитирай
12. get - До 11. radostinalassa - без ни най-малка отсенка от хвалба или укор към вас - следва да ви кажа, че с този ... и не само ПРОБЛЕМ ... ?
28.08.2018 17:58
... се занимавам от поне ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ в ПРОУЧВАНИЯ!
- Предвид недостатъчният ви обем от знания ... а от там и рацио ... и аз вероятно преди ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ - щях да се съглася с ВАС ... ЕПИГОНА на РУСКАТА И ПСЕВДО-ХРИСТИЯНСКА ШОВИНИСТИЧНА МИСЪЛ!
- Установил съм? - ЧЕТЕТЕ ПРЕДИМНО РУСКИ АВТОРИ - които дълбоко в себе си СИЛНО СА ПОВЛИЯНИ(засукали) ОТ ... ИМЕННО ЮДЕЙСКАТА МЕНТАЛНОСТ: за бого-избраност а от там ИЗКЛЮЧИТЕЛНОСТ, като "НАРОД"!?
radostinalassa написа:

На тази юдомасонска сатанистка идея... без да иска, подчертавам приглася и гет. С нелепиците , които пише обикновено.


- Само ще ви упомена ДВА ФАКТА - които са представяни СПЕКУЛАТИВНО и от там ПРИСТРАСТНО - от същата тази "мисъл" ПРИ МОСКОВЦИТЕ?

Първият: РУСКА НАЦИЯ - ИМА ... но както им се ще - на руските-шовинисти? - НАРОД НЯМА!?

Вторият: Руската православна църква е изпаднала в СЕБЕ-ПРЕХЛАСВАНЕ, с което изневерява на принципа на СЪБОРНОСТТА ... причини много за това ... но трагедията на същата ЗАПОЧВА С "НОВИЯТ ИЕРУСАЛИМ" - най-ясно проявяващ се в епохата на архиерея НИКОН с неговата "църковна реформа" ... с последваща такава, чисто по ПРОТЕСТАНСКИ "реформа" от времена на Петър Велики ... и с НОВОТО ФОРМИРАНЕ НА МОСКОВСКА ПАТРИАРШИЯ - от Сталин, по време и във връзка РУСКИЯТ ВЕЛИКО-НАЦИОНАЛИЗЪМ по време на Втората световна война ... ?

- Знам, че ще остана НАРЕЗБРАН, от ВАС ... предвид БЕДНИТЕ ВИ ПО ОБЕМ ЗНАНИЯ по така маркираните въпроси - но Вие вземете и потърсете НА ПЪРВО ВРЕМЕ ... опровержение или потвърждение на КАЗАНОТО ОТ МЕН - а после ... ме съдете :)))!
цитирай
13. radostinalassa - Точно тук е уловката, кои руски автори кой си избира да чете
28.08.2018 18:14
Аз винаги пиша от позицията на народа, даже и на американския. Моите знания са доста повече от вашите, в смисъл, че са в областта на доста науки. А както разбрах наскоро историята не е наука. Тя се пише от победителите и се поправя усилено от тях. Харесва ми да си говорим на ви, а не на ниво патици и лебеди.
цитирай
14. get - . . . Моите знания са доста повече от ...
28.08.2018 18:35
radostinalassa написа:

... Моите знания са доста повече от вашите, в смисъл, че са в областта на доста науки. А както разбрах наскоро историята не е наука.
...

Първо:
- Вашите знания са бегли - поради което повърхностни!

Второ:
Първа задача пред историята - е въздържание от лъжа;
втората - да не прикрива истината;
третата - да не даде на никой основание да я заподозрат - в пристрастност и предвзета враждебност!
... го е казал - Марк Тулий Цицерон (106-43 г.пр.н.е.) ... и допълнил:
Cujusvis hominis est errare; nullius, nisi insipientis in errore perseverare.//Всеки може да сгреши - само глупакът упорства в грешката си.
цитирай
15. radostinalassa - Кое знание ми е повърхностно?
28.08.2018 19:28
Напр. при вас това са генетичните ви полузнания.
цитирай
16. doktora757 - Карл Маркс (Мордохай Леви) е под...
28.08.2018 20:34
Карл Маркс (Мордохай Леви) е подставено лице на Синедриона и типичен обществен паразит, който не е работил нищо през живота си и се е правел на "философ"! Книгата му "Капитала" е поръчкова работа, чиято основна идеология е заграбването на средствата за производство от чифутите и задкулисието. Марксистко-ленинската престъпна идеология е в основата на избиването на милиони хора по света и най-вече в Русия, като забележете, че преимуществено се избиват православни християни с една отвратителна талмудистка злоба!!! Сред цялата кохорта от болшевишки палачи и лидери на революцията от 1917 г. няма нито един етнически руснак- всички до един са чифути и юдеизирани хазарски мутри!....... Отвратителни престъпни мутри, сатанисти, масони и богохулници!
цитирай
17. анонимен - Григор Симов, на get:
28.08.2018 23:32
Ето, doktora757 ти отговаря, вместо мен. И написаното от него е самата истина, но, разбира се, съвсем не цялата, защото цялата истина е много, много по-ужасна, относно сатанинската ролята на юдомасонско еврейство в света. Вижте първо "тайните им протоколи", а после и множеството им, документи от различни векове, станали известни и публикувани, по Божия воля. И за твое улеснение ти препоръчвам да прегледаш събраните и публикувани, и от мен, еврейски документи и други документи за еврейството, в пета и шеста част на книгата ми "Срещу течението".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313600
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031