Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2020 22:55 - Управниците на този свят, няма да ни спасят! Така се обърна, към политиците и вярващите, игуменът на светогорския манастир Свети Павел.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1090 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.04.2020 23:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ!  ВОИСТИНА ВОЗКРЕСЕ! Към вас се обръща о. Партений, игумен на атонския манастир Свети  Павел, който живее тук, от 1954 г.      С помощта на Господа наш, с помощта на Пресвета Богородица и светиите наши, дойдох тука и станах монах. Господ ме сподоби, и днес с цялото величие и рдост ние отпразнувахме Светлото Възкресение Господне. И ето че тази година, за първ път откакто съм на Атон, ние прзнувахме великия празник сами. Преди, винаги с нас имаше, от сто, до двеста богомолци, и то само в нашата обител. А в цяла Света Гора броят им достигаше до 5 хиляди богомолци, дошли от целия свят, да отпразниват с нас светлия празник на Възкресението на Господа наш.   



image  



Тази година силно ме огорчи, че ние сами празнувахме Възкресението, понеже според приетите мерки, на вярващите е забранен достъпа до Атон. И ние празнувахме само с работниците, които имат постоянен достъп на Света Гора.       



Това го казвам с болка, и душата ме боли. Аз съм тъжен, защото преди редом с нас имаше вярващи миряни, които са наше утешение, и заедно с тях празнувахме Светлото Възкресение, и всички заедно викахме: "Христос Воскресе", и бяхме много радостни.       



Но тази година бяхме сами, поради изпитанията които Господ ни изпрати, явно, заради нашите грехове, за да се стреснем, понеже хората се отклониха от пътя предначертан от Господа, и се объркаха.       



В нашите храмове в Атина и в Солун, цареше мъртва тишина. Всички хора седят заключени по домовете си, а църквите са затворени. На какво прилича това?        Разбира се, добре е че нашите политици вземат такива мерки, заради хората, и аз не съм против, но бих им казал, че това не е достатъчно. Аз призовавам всички политици и църковни хора: отворете църквите, призовете хората, нека излязат на улиците, нека вземат иконите и да тръгнат с кръстно шествие, и да молят Всемогъщия Господ, да ни избави от тази напаст. Нас няма да ни спасят владетелите на този свят, а само всемогъщият Господ може да напрви това. Само той може да ни спаси. Отворете храмовете, нека хората излязт от домовете си, нека изнесат иконите и да преклонят колене, както направили навремето жителите на Ниневия. Трябва да милим всемогъщия Господ  Бог наш, да ни избави от напастта, иначе всички ще пропaднем.       



Не се заблуждавайте, защото ще ни спасят, само Господ и Пресвета Богородица, нашите свети Апостоли и сонмът наши светци. Дайте да се молим на Господа наш, защото именно нашата вяра е спасила света, и се откажете от всичките си безбожни действия, защото ние сме Християни!      




Обръщам се към политиците: вие се готвите да превърнете в затвор целия свят, но това ще се обърне във велика погибел за вас, защото постъпвате несправедливо с нас, а ние сме християни и вярваме във всемогъществото на Господа наш, ние сме кръстени и миропомазани, а това са дарове от Светия Дух, амин.      



Всички които не са кръстени, всички, които искат да се заключат по домовете си, нека правят всичко, което счетат за нужно. Но не ни принуждавайте и нас, християните, защото, каквото и да правите, Христос ще победи, защото е казал: "Всеки, който Ме изповяда пред хората, него и Аз ще изповядам пред Моя Отец Небесен; а който се отрече от Мене, и Аз ще се отрека от него, пред Моя Отец Небесен".      



Поздравявам ви с празника и казвам: Христос Возкресе! Во истина Возкресе! Господ наш е победил света и ни е казал: "не бойте се, Аз победих света". В това е нашата изповед и в това е нашата вяра. Благодаря ви!      




    http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_21725/


https://www.youtube.com/watch?v=TwhLbpIUJAw      




Превод, Григор Симов      





Да возкре́снет Бог, и разточа́тся врази́ Его́, 


и да бежа́т от лица́ Его́ ненави́дящии Его́. 


Я́ко изчеза́ет дым, да изче́знут; 


я́ко та́ет воск от лица́ огня́,  та́ко да поги́бнут бе́си


от лица́ лю́бящих Бо́га и зна́менующихся кре́стным зна́мением...    



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28381147
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930