Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2020 17:13 - Протойерей Дмитрий Смирнов призова да отнемаме "таблетите" на децата и да им забраняваме да гледат мултфилми, със всевъзможни «изроди»
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1245 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За духовната вреда на "гаджетите" за  децата, председателят на Патриаршеската комисии по въпросите на семейството, майчинството и детството, каза: «Родителите продължават да купуват на децата всякакви гаджети, който довеждат до пълно разрушаване на духовността им, след което не е възможно да бъде възстановен, вече напълно развратеният човек, а връщането в християнството е възможно, само след много сериозни (физически и духовни) изпитания, които да доведат детето към покаяние».



image
 

Гаджетите трябва да им се отнемат, независимо от протестите на децата, - уверен е духовникът: «И ако детето започне да плаче, да крещи и тропа с крака, - му кажете: - не ме ли послушаш, - прав ти път, — иди на улицата и живей, както искаш, но докато аз съм жив, това повече няма да ти позволя».  


Гаджетите и интернетът са като наркотици, и водят младежта към участта на клошарите: «Те общуват помежду си, в интернет, а там е пълна свобода, и няма никакъв контрол от страна на родителите и училището. Там децата са оставени сами на себе си, като клошарите, и фактически са се откъснали от норманлната семейна и обществена среда. За тях е по-лесно и по приятно, да живеят на улицата, отколкото в обществото (в което все още има запазени остатъци на някаква "нормалност")», — обясни протойерей Дмитрий.



Мултифилмите също трябва да се забранят, защото от тях, децата вече почти не могат да се научат и да говорят човешки: «Може би не всички ще ме разберат, но аз съм твърдо уверен, че трябва да бъдат забранени мултифилмите, особено чуждестранните, понеже в тях фигурират само и единствено, всевъзможни уроди, само някакви безсъвестни персонажи, които безсрамно извращават руския език, — и всички артисти говорят, на не човешки език, с някакви безкрайни изопачености. А това много покварява децата, и които, от двегодишни гледат мултифилми, говорът им се забавя, и им е все по-трудно, да говорят нормално, по човешки», — каза Смирнов.



Той препоръчва, в училище да учат, не английски, а църковнославянски, а главният учебен предмет да е - семейството.  


https://3rim.info/27331-protoierej-dmitrij-smirnov-prizval-izjat-u-detej-gadzhety-i-zapretit-multfilmy-s-urodami.html  

Превод, Григор Симов



Гласувай:
3



1. sokoli - Преди години забелязохъ, че пов...
04.05.2020 18:07
Преди години забелязахъ, че повечето деца иматъ нечовешки движения, някак си роботизирани, досъщъ като анимационните герои. Тези движения въ продължение на време ставаха все по агресивни придружени съ нечовешки звуци, сумтенета и крясъци, съ изкривени мимики. Рядко ходя въ София. последно като бях там бе януари месецъ. Влизам въ аптека и чувамъ демонъ, демонъ крещи. Обръщам се и очаквах да видя някой демонично обладан човекъ. Голяма беше изненадата ми и болката. Това бе едно има няма две-три годишно детенце. Държи една касова бележка въ ръката си, а съ другата я удря силно и на всеки удар крещи съ нисък меко казано дрезгав глас, гласъ отъ ада. Нали децата имат ангели хранители? Ако не е кръстено детето, англела няма власть да го опази. Но и да е кръстено ако се остави на таблети, компютърни игри и анимации, от лични налюдения казвамъ, пак не е защитено.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28369085
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930