Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2020 14:33 - Господ е призовал пастирите, да изобличават света, но и да са прообраз, на изпълнението на Евангелската истина!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2110 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2020 02:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Настъпват тежки събития! НАБЛИЖАВА ЧИСТКА, и в държавата и в църквата! А какъв е промисълът Божий за Русия?   Свети Паисий Светогорец казал, че в предишни времена, когато някой монах се интересува от светските дела, можело и да го затворят в килията. А в днешно време, затварят монаси, ако не се интересуват от светските проблеми, понеже днешните събития имат явно апокалиптични признаци. Защото първопричината за тези събития е апокалиптична, богоборческа. Затова трябва да анализираме и отделните събития, но не трябва да оставяме без внимание и общата картина, т.е. не трябва, от предните дървета, да не виждаме гората. 
     
image

А каква е сегашната ситуация в света и в Русия? Светът сега, не просто се бори против Бога, но практически е осатанел, защото това което се случва в цивилизованите страни, е не просто богоборчество, а е подкопаване основите на човешкия живот (и човешката същност). Осатанелостта на света е просто очевидна. И промисълът Божий за Русия е, да е "Света Русия", да провъзгласява евангелските ценности, на света, и не само да ги провъзгласява, но и да е прообраз на изпънението, на Евангелието Христово, в живота. Ето това е промисълът Божий за Русия. 
     


А какво бе създадено у нас, за последните 20 - 30 години? Напълно очевидно е, че вследствие управлението на Путин, бе създадена олигархична система, - безсъвестна, несправеднива, корупционна. Ние виждаме, въпреки лъжовните цифри, че икономиката се руши, образованието, не само се убива, но вече напълно е убито. Медицината се разушава, културата се разрушава, всяка област на човешкия и на държавния живот, се разрушава.  
   


  И църквата в тази ситуация трябва да възвестява истината, за несправедливостта на създадената система, за богоборческата същност на създадената система, за безсъвестната система, която имитира възраждане, а всъщност, подтиска Русия и нейното възраждане. И пастира наш, според призива на нашия Господ, е дължен да огласява тази истина.  
     


А какво се случва в наше време? Чуваме ли изобличителни думи от патриарха Кирил Гундяев, против създадената система? Не. Ние виждаме че московската патриаршия, е една от опорите на олигархичната система. Патриархът просто идеологически обслужва тази олигархична система. Той е съучастник на тази система, и ние не чуваме от него думи за истината и за първопричините. Нещо повече, патриарх Кирил изисква лоялност, не само към себе си, но иска от всичките си подчинени, лоялност и към тази незаконна, грабителска система. Господ е призвал пастирите, да изобличават света, но и да са прообраз на изпълнението на истината. А сега не виждаме, нито изобличения, нито пример за правилно поведение.   
     


Църквата е проникната с ереси, първата от които е ереста на екуменизма, а втора е ерестта на ново-жидовстващите (ново-юдействащите). Ние виждаме и, че много пастири са се наели да поучават народа Божий, вместо да изпълняват пастирското си задължение, в смирение, кротост и неизвестност, и да са пример за праведност, а те - учителстват. А третата ерес е цареборческата. Днешният епископат е като епископата от февруари 1917-та година. Затова, пак и пак възвестяваме, че началото на бедата и коренът на бедата на Русия е февруари - март 17 година, когато симптомите на болестта вече ги е имало,. А октомври е само естествено следствие, когато симптомите вече са проличали ясно. Малко хора знаят че още до 2 март 17 година, са се водели преговори между църковните власти и временното правителство. И, даже онова масонско, богоборческо правителство се ужасило от бързината на предателството, което църковният елит проявил, към своя Господар (Царя). 
     


Двехилядната година епископатът прослави Царя, през зъби, макар че мнозина са били против това. Това бе направено от страх пред народа Божий, защото в низините на народа имаше много мощно движение за прославяне на Царското Семейство. И поради този натиск от долу, те прославиха царя, макар и с извратения, непознат в църквата, чин "страстотерпец". Но даже и прославен през зъби, днес руският цар, не е нужен на никого. И всичките тези ереси са пропити с духа на користолюбието и властолюбието.  
     


Църкавата ни днес (по-точно, земната църковна организация) стана земна. Тя не само не говори словото на истината, но не е и образ на изпълнението на истината. И затова църковната ситуация е много тежка. Подчинени на патриарх Кирил архиереи призовават паството към послушание. Но Църквата никога не е призовавала към сляпо послушание. Идеалният призив, е призивът на апостол Павел: "Всичко изпитвайте, към доброто се придържайте"! Виждате ли, апостолът даже себе си не изключва от това задължение за изследване, а казва: Даже и аз да ви благовествам нещо друго, или даже ангел да ви говори нещо друго, да бъде анатема"!  
     


Православният християнин, в тези апокалиптични времена, трябва всичко да изпитва. Чуете ли думите на архиерей, изпитвайте ги, доколко съвпадат със Светоотеческото писание. Чуете ли думите на пастира, духовника, стареца, - изпитвайте ги, положете усилия, помолете се, особено ако пастирите призовават към сляпо подчинение. Такива пастири ви мамят, те или сами не знаят светоотеческото учение, или ви мамят. Никога паството Христово не е призовавано към безрасъдно подчинение на своя пастир.  Преди да тръгне за някакъв събор, в първите векове, християнското паство е давало строго упътване на епископа, - ни на йота да не се отклонява от светото Православие И след завръщането му от събора, паството разследвало епископа, какво е прието на събора, и доколко новото учението съответства на Православното. И не е ли било извършено предателство.  



      А преди три години, на 12 февруари, 2016 година беше проведена беззаконна апокалиптическа среща, на лъжепатриарха Гундяев, с папата римски. А на 2 - 3 февруари 16-та година бе проведен лъжеархиерейски предателски събор, който въведе екуменизма в самосъзнанието на руската Църква.  



      Без да съобщи на никого, тайно и беззаконно, противно на всички църковни правила. Само пет дни преди тази среща на двамата еретици, бе обявена срещата.  Но мина срещата, и минаха три години, а знае ли някой, какво се е случвало там? Ние виждаме външната фабула в еретическата декларация, но това е само прах, хвърлен за външните наблдатели, но за същността на срещата никой не знае. Привеждаха само думите на този антихрист, папата римски: "Ние три часа разговаряхме с моя брат, патриарх Кирил", - но никой не знае какво са говорили.



      Нека направим сравнение с поведението на Господа, когато го завели на съд при първосвещениците, и първоначално се опитали да го обвинят, че Той проповядвал някакво тайно учение, и какво им отговорил Господ: - "Питайте когото искате, аз гласно проповядвах всичко и нищо не скривах". И апостолите също казват: "Всичко което сте чуло на ухо, проповядвайте от покривите", т.е. на всеослушание. Значи, Господ Христос, бидейки Бог въплътен, не считал възможно за себе си, и не си позволил, да дарува някакви тайни езотерически учения, макар да е имал пълно право, защото Христос е Въплътен Син Божий, - самовластнен творец, над Когото няма никакви закони, понеже е самовластен Бог... Но не си позволил, а действал велегласно и открито. Както е казано: "Всичко извършвано от Бога е свято (понеже е вършено явно), а тайно се вършат дела, които е срамно да се разказват. Апостолът казва, че всички добри дела трябва да са явни. 



      А тук, лъжепатриархът - престъпник, Гундяев, провел тайна среща и три години Църквата не знае, какво е говорено на тази среща и какво се е случвало там. А Христос забранил такива тайни дела на епископите. Но ако Гундяев иска да си прави тайни срещи, нека си ги прави в своите частни фирми, като светски мениджър, предприемач, трговец. Той има опит в търговията, с тютюн, с алкохол, с нефт, но с църковния ранг, няма право на такива действия. А най-важното е, къде са нашите придворни богослови, къде е свещеникът Георги Максимов, защо не го попита: - Владико, светейши, за какво говорихте с папата 2016 година? Но не, - този придворен богослов изобличава само непоменаващите патриарха! Той не посочва това беззаконно деяние.  



      Хората не разбират, че тези тайни дела са абсолютно антицърковни, и всички ги премълчават. Така е, защото пастирите подчинени на Гундяев, убеждават паството: "Занимавайте се със своите грехове! Свещеноначалието е право. Не разследвайте делата им".  



      Но това е беззаконие, драги пастири. Вие проповядвате противоположно на църковното, учение. Църковната палата била длъжна изначално да следи за своите пастири и архипастири... Тази формула е казал свети Генадий, любимият ученик на Марко Ефески. Константинополският патриарх провъзгласил на всички: "Вие сте дължни внимателно да наблюдавате своите пастири и архипастири, за две неща. Първото е, дали съблюдават правилната на Православна вяра. И второто, да не се молят с разколници и еретици. Ето тези два параметра трябва щателно да се следят от пастирите христови, дали пастирите и архи-пастирите не еретичестват. Затова, когато вие пастири призовавате към послушание, на беззаконници, вие говорите думи, противни на църковното учение.   



    Не е възможно в кратко видео, да се каже всичко, затова накъсо ви обрисувах, и световната богоборческа, сатанинска ситуация, и вътрешнополитическата руска беззаконна, сатанинска и богоборческа ситуация, и ужасяващата вътрецърковна ситуация.  



      Така, без всяко съмнение, ние няма да излезем от тази яма, от това дълбоко падение, без мощна чистка, и на политическо и на общоруско ниво. Но само с  Божията сила. Ние не въставаме, а чакаме, кога Бог ще ни даде сила, да се очистим. Но очистването е невъзможно, без църковно покаяние, понеже земната ни църковна организация е тежко болна. 



      Сега, по повод беззаконието, което извърши Вартоломей, се опитват да изкарат лъжепатриарха Кирил и "блаженнейшия" Киевски митрополит Онуфрий (главата на УПЦ), за истински правлославни, а Вартоломей за беззаконник.  



      Събудете се братя! И Вартоломей, и Кирил, догматически са напълно единодушни, те са с една вяра. Не се заблуждавайте. Просто, един паяк, престъпник, ика да откъсне част от каноничната територия на друг престъпник. Всичко това няма никакво отношение към вярата.      



Относно Онуфрий (Березовски), нима не може да се разглежда днешната ситуация в Украйна, като следствие на неговото беззаконие? На 24 август, в деня на независимостта на Украйна, в събора София Киевска, ежегодно се извършва беззаконен светски шабаш, с участието на анатемосания Денисенко, с участието на Онуфрий и униатите - католици. А на 14 октомври, 18 г., на "Покров на Света Богородица" деня на основаване на "УПА" (Украинската Въстаническа Армия), бе проведено фашистко факелно шествие, и пак имаше сатанинско сборище, където същите, по-горе изброените глави на църкви се молеха заедно.  



    И мислите ли, че Бог гледа на всичките тези предателства, спокойно? Колко компромиси направи Онуфрий, за времето на своето управление? Колко пъти отиваше да се поклони на властите? Влизаше в тайни преговори с юдеите, целуваше се с врага на Христа, Денисенко, устройвалше редовни лъжемолитвени шабаши - сатанински сборища. И вие мислитъе, че Господ ще упази украинската църковна територия, от развал? Не, няма да я опази. Вие сте топлохладни, а Христос Бог е ревнител, и обича себеподобните си ревнители. В Царстовото Божие топлохладни няма да има, страхливци няма да има, предатели няма да има. С Христа (там) ще са само ревнителите и победителите безстрашни. Затова, събудете се братя и сестри, събудете се пастири и архипастири църковни, - наближава голяма чистка, без всяко съмнение. Защото ще отговарят, не само архипаститите, но и вие пастири, задължително ще отговаряте за своите беззакония, понеже вие ослепявате паството и го убивате. Препрочетете обръщението на Пелагия Рязанска, която е казала, че ще настане време, когато пастирите и архипастирите ще поведат паствата си в ада. Добре би било само вие да отидете там, - казвала тя с болка, - но защо и паството убивате?   Затова, не се безпокойте, идва време за църковно очистване, и за политическо очистване от тази сатанинска, безбожна, олигархична, путинска система, която задушава руския народ и руското възраждане. И против вас също ще бъде проведен съд - събор: - какво са правели архиереите, какво са правели презвитерите, каво са вършели благочинните, какво са вършели монашестващите?  



      Наближават тежки събития, идват големи промени, наближава Божията намеса в това беззаконие. Христос дълго търпя, но чашата на търпението Божие се напълни до край и скоро ще прелее в гнев Божий. Затова бъдете на щрек и спрете да беззаконствате!  И към вас, драги миряни, имам призив. Вие казвате че отивате в храма Божий, при Бога, но се заблуждавате, защото имаме чина на частна килийна молитва, когато вие лично предстоите пред Бога. А когато отидете в храма, там не е ваша частна молитва, а обществена. Там, в харма, не е събор на отделно стоящи личности, но според учението на църквата, в храма всички са един организъм, едно тяло. И управител на този организъм е предстоятелят, а всички молещи се в храма, са едно цяло, и не всеки представлява там своята вяра, поотделно но изразител на общата вярата е предстоятелят. И ако престоятелят, Кирил Гундяев, е еретик (да бъде съден от Господа за своите беззакония и богоборчество!), то и вие стоящи в храма и причастяващи се с него, сте в пълно мистично единство. Т.е. вие като се молите в храма и се причастявате от една чаша (а вашата чаша е единна с Гундяевата), а той е еретик, и вие също ставате причастни към тази ерес...      



Затова, опомнете се скъпи, чуйте призива на нашите велики архипастири, и Атанасий Велики, и Василий Велики, които са казали, че ако вашите пастири и архипастири еретичестват и беззаконстват, тогава се събирайте по домовете си, без тях. Молете се, и това ще е по-чисто пред Бога, и Той няма да ви остави, - отколкотос тези пастирии архипастири.      



Затова скъпи мои, призивът ми е, не само да се събудите от безумието на архипастирите и пастирите. Не безумствайте, не бъдете слепи, спрете мантрите, че отивате при Бога, защото не отивате при Бога, а отивате да се обединявате в единно тяло с Кирил Гундяев, с което провъзгласявате единството си, мистично и духовно, с него. Затова призовавам всички, към страх Божий, призовавам всички, да се постегнете и да се събудите от този сън и от тази слепота, и да се готвите за тези тежки времена.


Господи помагай на всички нас! Простете ми скъпи, простете!     


Свeщеник Гавриил Кондрашов  



http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_21998/ https://www.youtube.com/watch?v=UVvCUwUVpFQ




        Превод, Григор Симов  



Гласувай:
1



1. panazea - Браво !
27.05.2020 15:02
Много силни думи !
Поздрав! Панацея
цитирай
2. sokoli - Не се отваря линка.
28.05.2020 17:13
Ето давамъ по верни адреси, но възможно е да ги променят. Опитът ми е че неудобните публикации, линковете имъ ги изменятъ или ги изтриватъ. Ако някой се интерисува и не се задейства линка може да намери първоизточника чрез заглавията в гугъл-търсачка.
Грядут тяжелые события! Священник Гавриил Кондрашов http://www.logoslovo/forum/all_1/topic_21998/

ГРЯДУТ ТЯЖЕЛЫЕ СОБЫТИЯ! ГРЯДЁТ ЧИСТКА! Священник Гавриил Кондрашов
https://www.youtube/watch?v=UVvCUwUVpFQ
цитирай
3. sokoli - Не се отварятъ и тези линкове
28.05.2020 17:25
защото на първият линк са махнали след logoslovo
".ru"
А на вторият:
".com"
цитирай
4. elizabethborislavova - Не просто наближава, а чистката вече е факт
05.07.2020 19:54
Всички съвременни християнски църкви са част от Вавилон, нито една няма връзка с Бога. Бог е извън църквите. Това е голяма промяна, следствие от това, че страшният съд е минал. Подробности в блога ми.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312417
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031