Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2020 17:47 - Tълкуване на Открожението: «ИСТИНСКИТЕ ХРИСТИЯНИ В ПОСЛЕДНИТЕ ВРЕМЕНА ЩЕ ОТХВЪРЛЯТ ВСИЧКИ ГРАЖДАНСКИ ЗАКОНИ.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1047 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 24.11.2020 17:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На 5 май, 1917 г. в Москва, вестник «Голос Церкви» предложил на благочестивите читатели «Тълкуване Откровението на свети апостол Йоан Богослов», съставено от Преосвещения Хермоген, епископ Саратовски и Царицински, ревностен защитник на Православието и самодържавието.


Пророческо тълкуване на "Откровението", от еп. Хермоген, 1917 г. 

Още в езическото общество, истинските християни били считани за най-бедни сред всичките други бедни хора, понеже доброволно се отказвали от земните блага. За християните животът бил тежък, понеже ги презирали и ненавиждали, и не им давали никакви граждански права и длъжности. Те живеели напълно отделно от езичниците. Живеейки свой вътрешен живот, християните не се покланяли на идолите, не участввали в беззаконните зрелища и пиршества, и се отказвали от всичките удоволствия, които са противни на духа Христов. 


А в обществения живот християните изпълнявали гражданските закони, утвърдени от властта на Кесаря, които са задължителни за всички, т.е. изпълнявали военна служба, участвали в държавните преброявания, приемали граждански лични документи. Това свидетелства апостол Павел, когато казал на арестувалия го стотник, че той е римски гражданин и признава съда на кесаря, «където и следва да бъде съден» (Деян. 22. 25-28), и че, като римски поданник, изпълнява гражданските закони. 


Християните знаели добре Светото Писание, знаели, че трябва да се покоряват в гражданските дела: кесаревото - кесарю, а Божието - Богу. Те почитали даже езическия цар, - кесаря. Но некои задължения отказвали, - например: когато призовавали християнин във войската, -задължително, всеки трябвало да се закълне пред идолския бог. И който откаже, на място го убивали, като престъпник, и затова мнозина веднага отказвали призовката. 


Християните не отивали и на съд, понеже и там всеки трябвало първо да се поклони в десния ъгъл, на идола, и чак след това, на съдията. Ето какво е било духовното и гражданско разделение в първите времена на християнството. 

В 11-та глава пише за измерване на храма и покланящите се в него, и за изключване на външния храм (двора), като недостоен. Храмът е християнският свят, а външният двор е целият останал антихристиянски свят. В последните времена, храмът, т.е. целият свят, ще е разделен, на вътрешен и външен. Истинските християни ще се покланят Богу, в Дух и истина, като достойни деца, в дома Божий, а слабите във вярата и благочестието, ще бъдат тъпкани от нечестивите. 


Тогава в света, вместо истински пастири, по думите на Господа, ще се явят много лъжехристи и лъжепророци. Това ще е антихрист и неговите слуги. Те и ще мачкат външния двор с маловерните и слабите в благочестието, и ще унижават всичко свято и истинско в сърцата на хората, които чрез неверие и нечестие ще отпаднат от истинската Църква; ще бъдат лишени, от възможност да приемат спасителните Таинства, и от ръководство на истински пастири. Разделението на християнската Църква ще започне преди възцаряването на антихриста. 


След страданието на Господа, на кръста, дяволът изгубил силата си и идолопоклонството, в което той господствал, помъркнало. В антихристиянските дни той вече ще господства, не като преди, чрез идолите, а с помощта на самата власт на нечестивите хора. Той ще събере под дяволската си власт много народи, а после и сам ще се всели в личността на антихриста. 


В първите времена за християните, същността е била в отричане на идолопоклонството, а законите и властта те почитали. Но в антихристиянското време ще се иска поклонение на властта, уж, без да се засяга религията. Но поклонилите се на властите, ще са последователи на антихриста. Тогава ще стане разделение, по волята Божия, на добри и зли, на последователи Христови и последователи антихристови. Така Господ ще отдели овцете от козлите. И тогава съвместният живот на едните и другите ще стане невъзможен. Истинските християни, които ще са верни на Господа Иисуса Христа, ще бъдат предавани и мъчени, но уж, не за вярата, а затова, че са държавни престъпници, не покоряващи се на закона. 


В предантихристовите времена и в дните на господството на антихриста, истинските християни няма да изпълняват гражданските повинности, понеже на власт ще е самият Сатана и (неговият слуга) антихрист; а те са зли врагове на Господа наш Иисус Христос; затова и законите, издавани от тях, ще са против Бога и Църквата. Затова, които им се покоряват (и изпълняват законите им), макар и с нежелание, ще са като съучастници на антихриста и ще бъдат отхвърлени от Бога. 


Последните християни няма да се поклонят на властта на сатаната, мнозина ще се обединяват в свои общини и ще живеят отделно от поклонницита на антихриста. Така ще се извърши особено и пълно отделяне на последните християни, от антихристиянското общество, каквото не е имало никога в историята. 


Истинските християни в последните времена буквално ще отхвърлят всичките граждански закони и няма да почитат властта. В тях ще остане само вътрешната им принадлежност към Небесното Отечество, и те ще свидетелство на Иисуса Христа, за Което и ще пролеят кръвта си. 


Но Господ, за да отдели истинските хрисияни, от антихристиянското общество, още преди настъпването на антихристиянското царство, ще изпрати ангел с печат, който по таинствен начин ще подпечати избраните християни. И печатът ще им даде сили, да устоят на гоненията, през цялото време, - до антихриста и при него. 


Когато се разрази гневът Божий за изтребление на антихристиянското общество, в онези бедствени дни, мнозина от заслепените християни, от антихристиянското общество, които до тогава са се чувствали в безопасност, ще се обърнат към Бога с покаяние, но вече ще е късно, небесните врати ще са затворени, а те няма да знаят, че Господ няма да им прости, и ще се успокояват, че Бог е милостив и всеки грех прощава, докато човек е на земята; и чак после ще узнаят (след телесната си смърт), че покаянието им е било безполезно. 


Така ще е, защото, докато антихристиянското общество се наслаждавало на спокойния живот и не мислело за своята смърт, сред него живеели и много безрасъдни християни, които не мислели за участта си и се увличали по широкия път, и не искали да тръгнат по пътя на скърбите, не постели и не се каели, не слушали тези, които ги вразумявали, че трябва да изоставят всичко земно, да скъсат връзките си с нечестивото общество, а почитали, на дело и със слово, антихриста.


Драконът преследва Църквата Христова през всички времена. А тя ще се раздели да две части: по-твърдите във вярата християни, са наречени "Жената", а верните, които са по-слаби, са наречени "Семето й". И първите винаги ще подкрепят последните, като свои деца. 


Драконът ще предприеме всякакви гонения срещу християните и учението им, за да ги прелъсти, но пастирите ще избягат от градовете, във вътрешната пустиня, по-близо до Бога и по-далече от света. Те ще се скрият от хората, а много други ще бъдат арестувани. "Пустиня" значи: където и да си ти, истински християнино, в града, или в затвора, или сред света, ти трябва да търпиш, защото за дявола, навсякъде са достъпни всички места (но той може да ти навреди, само по Божие допущение! Г.С.). 


Като нарасне (максимално) нечестието, невярващият свят ще се нахвърли срещу Църквата, ще променя църковните служби и догмати, и това ще се върши лукаво, с измами и насилие. Ще се прекрати откритото, истинно богослужение и причастие с Тялото и Кръвта Христови, заедно със всичките Таинства. Тогава ще започне открито служение на антихриста, и той ще управлява недостойните християни, които, поради нестарателността си (и поради наивност! Г.С.), няма да подозират нищо. 


Но истинските християни, които са наречени - Семето на Жената, ще знаят козните на антихриста. Те ще живеят сред света, но ще изпълняват заповедите (Христови), ще носят свидетелството на Иисуса Христа и няма да са обвързани с антихристиянското общество, но със своето съвършенство, няма да достигнат "пустинята", близка до Бога, както първите, които се именуват "Жената". Защото (вторите) ще са незабележими сред света и няма да се открояват толкова резко, като първите. 


Те (вторите), като светски хора, със светска грижи, може да падат и да грешат, но винаги ще се изправят и ще се каят пред Бога, и Господ ще им прощава. Те ще са подобни на онези седем хиляди израилтяни, които по време на живота на пророк Илия, не се поклонили на Ваала. Семето, до време, ще живее сред враговете, незабележимо. Тези християни чак тогава ще станат забележими, когато започнат да ги търсят, с оръжие, при обиски на домовете. Тогава и срещу Семето ще започне война. 


В първите векове на християнството, много християни се спасявали в тайни места, в катакомби под земята и т.н. Те ходели сред езичниците и тайно изповядвали Христа, затова били незабележими за враговете. Но когато излизал указ за издирване, тогава мнозина извеждали от тайните места и ги принуждавали към поклонение на идолите. Некои християни не устоявали на мъченията, но и много, не се предавали, а завършвали живота си с мъченически подвиг и получавали венци на небето. 


Нека обясним, как ще живеят истинските християни, които се именуват Семе на Жената, в условията на антихристиянското общество. Трудно време се пада на тях, понеже ще бъдат без пастири и учители от Църквата, които биха им възпламенявали сърцата, и биха показвали чудеса, както е било преди. 


В последните времена пастирите ще скрият лицата си от хората и няма да вършат чудеса пред тях. Истинските християни, от самосебе си ще придобият страх Божий и така ще угаждат на Господа, както и първите християни не са угаждали, и ще получат особени венци от Бога, и всички предишни праведници ще им се чудят и ще казват: «Как можахте да се опазите в такова тежко време, оставени сами на себе си, без ръководство и без пастири?» 


Антихристиянската власт ще действа с ума на сатаната. Тази власт ще действа политически, без да засяга религиите и вероизповеданията. Ще даде равни права на всяка вяра и секта, но в същото време, ще отрича всички религии и открито ще пропагандира, че няма никакъв Бог. Всички вери ще имат право открито да извършват сужбите си, при условие, да не нарушават дисциплината и държавните закони. 


Властта ще вземе всички служебни места под свой особен контрол и ще ги ръководи. И хората ще служат, не на Иисуса Христа, а на антихриста: слепите християни няма да виждат това. Властта ще знае истинските християни, понеже всички ще постави под държавен контрол, и ще даде на всеки знак - удостоверение за личност, и щателно ще ги проверява. На властта ще е известно, кой участва в нещо и кой, не; но веднага няма да закача, некои, предвид свободата на религията. И чак когато подгонят всички, да участват във греховния Вавилон, Божият гняв вече ще се приближи. Тогава ще издадат указ, да се изтребят тези, които са против властта, но уж не заради вярата им, а като престъпници - врагове на народа. 


(От тук следва изводът, че всичко ще започне с документите, но няма да кажат, че заради Бога не си взел лична карта, а ще кажат: «Ти си враг на народа».) 


В Русия е имало и ще има много мъченици. Хората ще се откажат от хлеб и вода, и ще спасяват душите си; ще страдат всички: подпечатаните и не подпечатаните с печати. Само че, едните ще страдат за Христа, и ще спасяват, не земния си живот, а своите души. А другите, приели печата, така или иначе ще умират, но малко по-после, от глад, когато Господ не даде да се роди урожай. 


В глава 9 димът от бездната означава адско (черно) учение и безбожна идеология, а излизането на скакалците саранча, след дима, означава излизане на демоните... В най-последното време на демоните ще се даде свобода и те няма да слизат от сцената на живота, до края. И от тяхната хитра политика ще се помрачат умовете на хората, а от военните действия, ще умират телата. По това време науката ще достигне най-висше развитияе, и даже ще заговори неодушевена статуя (Роботи - съветници с изкуствен интеллект). 


Преди края на света хората ще попаднат под непростим грях, два пъти. Първия път ще е, преди антихриста, в едно определено място (държава или раайон?). Понеже хората ще надминат всички народи и царства, по безчестие и беззаконие, и ще попаднат под гнева Божий, като Содом и Гомор (Бит. 19). 


Така било и по време на пророка Мойсей, когато той отделил своето общество от Корей и казал: «Отдалечете се от шатрите на тези нечестиви хора, и не се докосвайте до нищо тяхно, за да не погинете във всичките им грахове», така ще е и с антихристиянското общество. Прошка няма вече да има за тези, които се окажат в това общество. Това е първият непростим грях. Bсички други царства ще видят това и ще се почудят, макар и тях да очаква такава участ, но после при господството на антихриста (което ще продължи три и половина години). 


Вторият непростим грях вече ще е по целия свят, когато много хора получат печат (на антихриста) на челото или на дясната ръка. Светото Евангелие предупреждава вярващите, за това. За тези, които приемат печата, няма да има прошка, за никого. Божият гняв и цялата природа ще се въоръжи срещу тях, и те преди края ще се мъчат още тук, на земята, като в ада. 


До пришествието на антихриста ще има антихристиянско царство, което ще съществува неизвестен брой години. Това общество от последното време в «Откровението» е наречено «вавилонската блудница». Това ще е време на самоуправление (демокрация). Обществото (уж) ще се самоуправлява, но духът на антихриста ще диктува. 


"Станът на светиите" трябва да се разбира, че Църквата Христова в последното време ще живее по цялата Вселена. Християните ще образуват нещо като военен лагер (стан) и ще воюват с враговете, само че, не с воинско оръжие, а със силна вяра и надежда на Бога. Те ще живеят сред нечестните (нечестивите) народи, като в свой любим град, напълно отделно от антихристиянския свят. Това се подразбира, понеже оръжието им и мястото, ще е град (крепост), т.е. къде и да живее християнин, там ще е неговият собствен любим град (ограждение), който е в сърцето му. Амин.




https://3rm.info/main/73923-istinnye-hristiane-poslednih-vremen-otvergnut-vse-grazhdanskie-zakony-tolkovanie-otkrovenija-v-1917-godu-epgermogenom.html


Превод, Григор Симов



Гласувай:
3



1. blagovesteliseev - Откровението е запечатана книга до времето на Съда
22.11.2020 18:51
Едва по времето на Съда Откровението е обяснено. В периода 1947 - 1982 г. в България се е излял късният дъжд. В него всичко е обяснено.
http://slovosvetlina/
Затова написаното е доста разпокъсано.
Ако Ви интересува обяснението на Откровението вижте Съдебната светлина.
цитирай
2. blagovesteliseev - Относно Църквата - тя е скрита, само верен остатък има в България
22.11.2020 18:53
http://slovosvetlina/?p=27227
Съдебният Израил, остатъкът от семето на жената засега е само в България. Ако представлява интерес ми пишете или вижте Късния дъжд.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28360508
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930