Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2020 13:07 - Кандидат-зетят на Бойко – Стоян Сарийски – Стенли, се оказа едър вносител на…боклук за горене, преди години лапнал 50 млн. евро покрай софийското метро
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 748 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.12.2020 13:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

ДНЕСМНЕНИЯ Кандидат-зетят на Бойко – Стоян Сарийски – Стенли, се оказа едър вносител на…боклук за горене, преди години лапнал 50 млн. евро покрай софийското метро


imageОт Admin на 30.11.2020

Кандидат-зетят на Бойко – Стоян Сарийски – Стенли, се оказа едър вносител на… боклук за горене, а преди години лапнал 50 млн. евро покрай софийското метро, научи Narod.bg. Фигурата на Стенли, когото на 20 ноември 2009 г. премиерът Бойко Борисов определи като „гадже на дъщеря ми“, отново излезе в епицентъра на бизнес скандал.

Това стана в ефира на бТВ, където индустриалецът Атанас Бобоков разкри кои са двамата основни играчи в горенето на боклук: „Този бизнесмен, който е показан от италианските служби, е Ковачки. Той се е откупил по някакъв начин, не знам как… „Лондон Транс“ – близка до сърцето на Борисов фирма, един Стенли има с неговата доведена дъщеря. Това са двамата големи вносители на боклук“.

Бобоков направи разликата между горенето на смет от тях, което се разследва и се преследва от италианските служби и премиерът Конте специално дойде в България и заяви, че няма да даде нашите органи да се месят в него, и своя бизнес. „Ние не горим Боклук като тях. Внасяме скрап оловна и я преработваме като суровина за нашите батерии“.

imageСтелни се стягал за сватба с Веселина Абаджиева, която Бойко нарича своя дъщеря

Кой е Стенли, който преди 11 години имаше връзка с дъщерята на банкерката Цветелина Бориславова – Веселина, която Борисов сам нарича „дъщеря“?

Мнозина сигурно са забравили, но се оказа през 2009 г., че неговата фирма „Бул лес строй” лапнала обществена поръчка за 50 млн. евро като подизпълнителите по изграждането на метрото.

Още по-малко хора са наясно, че същото дружество направи втория пробив на бул. бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов” при Военна болница. Ремонтът бе изпълнен толкова некадърно, че дни след откриването обектът беше затворен и се наложи ремонт на ремонта.

И досега следите са налице – от четирите платна отгоре на „Гешов” остана платно и половина, а уж беше разширение. Засадените наоколо дръвчета са на толкова малко разстояние едно от друго, че това тепърва ще се превърне в голям проблем. За една бройка софиянци се отърваха Стенли да направи все така „качествено” и кръстовище на 2 нива на бул. „България” и бул. „Гешов”, защото само неговата фирма била имала експертиза по темата.

Първоначално Баце се опита да отрече да познава Стенли. При цитиране на цялото име на Стоян Сарийски обаче се присети. Ето и обяснението в пряка реч от Борисов на 20 ноември 2009 г.:

„Не съм наясно за какво свързвате и Цветелина (Цветанка Бориславова Карагьозова, б.ред.). Ние сме направили 24 км метро. Десетки фирми са участвали. За коя отсечка или станция става въпрос?“, попита премиерът.

„Значи ли това, че хората, които ме познават трябва, докато съм премиер да излезнат от бизнеса си и да си фалират фирмите? Беше гадже на дъщеря ми. Една вечер я заварих плачеща и го набих“.

Стенли, който е от Разлог, по онова време е приятелят на доведената дъщеря на Борисов от спътницата му в живота тогава и основен акционер в СИБанк Цветелина Бориславова.

Сарийски и фирма „Бул лес строй”, в която той е съдружник, спечелиха поръчка на стойност 50 млн. евро за строителството на столичното метро като подизпълнители на втория метродиаметър, уточниха тогавашните медии. Банката на Бойковата любовница по онова време пък отпуснала сериозен кредит от СИБанк, с който фирмата на Сарийски закупила тежка строителна техника за обекта.

Справка в ДАКСИ показва, че 28-годишният (тогава) Стоян Миланов Сарийски e съдружник в три фирми. Това са „Си Ен Джи България“ ООД, „Бул лес строй“ ООД и „Сол ин“ ЕООД.

В първите две дружества негов партньор е Антон Гешев, а в „Бул лес строй“ имат и трети съдружник – Иван Стойчев. Според регистрацията двете компании се занимават с почти всяка незабранена от закона дейност.

В предмета на дейност на „Сол ин“, която е създадена преди около година, фигурира и „проектиране, изграждане и поддържане на фотоволтаични (соларни) системи за производство и продажба на електроенергия




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39751242
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031