Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2021 20:13 - Гърцкият йеромонах Елпидий: "Детската молитва заедно с нашата, и покаянието, са огромна Сила".
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.01.2021 11:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестра Александра, януари 2021 г. Предадената ни Родина
  Въпрос 1. на негова духовная дъщеря:
  Отче, вие в последно време, все ни напомняте, всички ние, които имаме малки деца, да се молим заеднао с тях, за Родината, за Църквата и за всички хора.  Има ли за това някаква особена причина?
  О. Елпидий:
  Да, дете мое. Нашата Родина е в голяма опасност. Сега ние сме в центъра на свърх лукав заговор, и против нас са хвърлени множество вражески сили. И некои от тях искат да ни унищожат.   Близо е времето, когато ще видим всичките наши псевдо(евро)приятели, които ще започнат да ни унищожават, като нация и народ. Всичко това ще се прави, за да откъснат още наши земи...   С някакви приети, задължаващи ни закони, ще принудят нашата власт, да направи зделка. Ще отнемат земните ни богатства. Ще ни сложат примка на шията, като на куче, и ще ни поведат, да ни вържат, където на тях им е угодно.   Със заплахи и подаръци, ще принудят политиците ни, да приемат това съглашение. Но не само политиците, а и църковните власти. Ще лишат властта от власт, и с напълно неадекватни методи ще ни принудят, да се откажем от националния ни манталитет и от всяка наша присъща ни особеност, и ще ни лишат от свобода на вероисповеданието. И всичко това ще е, за да осъществят своите, наистина сатанински планове.   2-ри въпрос
  А нашите политици и нашето църковно ръководство, ще се съгласят ли? 
  О.Елпидий:
  За съжаление... да. При това, доста бързо и лесно. Даже и без да проявят някаква съпротива, поне за приличие. Всички, които тръгнат срещу нас, ще получат инструкции, как и какво да правят. От Пентархията (Петовластието) на мрака, петте семейства, господари на парите, от т.н. "дълбочинна държава" (т.е. от задкулисната световна юдомасонска власт). Те, тайно контролират целия свят. И всички правителства са им подчинени, понеже са техни (служители) наемници. Понеже тази Пентархия ги е поставила на власт, и сега им нарежда, какво да правят.   3-ти въпрос
  А кои са те, тази Пентархия на мрака?
  О.Елпидий:
  Това са 5 групи, от 5 семейства, които държат в ръцете си всичките парични средства, и ги дават на заем. Всички банки в света са техни, макар да имат разни, назначени от тях, управници. Всички държави взимат от тях заеми, и са под техен контрол.   Всичките тези пет групи са последователи на техния бог - сатана. И те беспрекословно изпълняват всичко, което той поиска от тях. Те се ползват с особеното доверие на своя бог - Луцифер, и затова са скрити за любопитни очи. Той, чрез тях осъществява плановете си, а те, идейно, са му напълно подчинени.   Те, без исключение контролират всички политици, насочват в нужната им насока научните изследвания и инструктират всички медии, в т.ч. телевизиите, радиостанциите и вестниците. И чрез всичките тези медии (вкл. културата и образованието) контролират мисленето на масите.   Първата им задача е да подчиният народите, чрез медицината и здравето, а после да контроират потреблението на хранителните продукти, а после и въоръжените сили. Чрез въоружените сили те ще завземат властта над народите, и мнозинството хора ще бъдат принудени да се подчиняват на тяхната власт (която много хора, по инерция, още считат за своя!).   Родината ни се оказа в центъра на интересите на тези пет групи, заради географското ни разположение, между Изтока и Запада, понеже в плановете им, нашето разположение на картата е ключ за достъп към техните (икономически и политически) интереси.   Вече не веднъж те са искали да ни "заличат от картата", но Духовните сили, Светите воинства, Светците наши и Ангелите, не са им позволили. И само по тази причина, ние сме все още живи. Нас ни охранява Светото воинство.

  4-ти въпрос:
  Какви Духовни сили ни охраняват??
  О.Елпидий:
  Преди всичко, нашата вяра ни подбужда към молитва. Гърците вярват във Единия Всемогъщ Бог, молят се на Пресветата Божия Майка, и Тя не дава на дявола да се доближи до нас, на опасно разстояние. Тя не дава на неговия "екип" да тури ръка на нас, и затова, не може да изпълни замисленото.   У нас се служат литургии, многобройни литургии, по цялата ни страна, хората се изповядват и причастяват с Даровете Христови, и именно Причастието не додпуска сатаната, на критично разстояние, на което той иска да ни доближи. И той не можа да зарази с неверия цялата ни страна.   Света Гора Атон денонощно се моли, но преди всичко, над тях е Покровът на Пречистата Богородица. Божията Майка е издигнала ограда около цялата ни многострадална родина.   Благочестието на гърците и любовта им към Бога е голяма сила, която винаги е разрушавала плановете на дявоал, и сега е така. Традиционното православно семейство още стои срещу сатаната, и той не може да премине тази бариера.   Но падението ни започна от влизането ни в бесообзетата (бивша) християнска Европа...От тогава, много неща започнаха да се променят.   Мнимата радост и мнимото обединение измами всички нас. Ние със своите ръце отхвърлихме  всичко духовно, което ни правеше силни и непобедими. И постепенно се уплитахме все повече и повече в тази бесовска мрежа - уловка...   От тогава започна отстъплението ни от Бога и от Истината. И отстъплението стана реалност. Със всяка следваща година, все по-лесно и по-лесно се приемаха безбожни закони, придобивахме нездрави навици, приемаха се антихристиянски нововъведения, несъвместими с нашия дух и воля, а после, в името на някаква всеобща любов, започна подиграване със всичко свързано с Христа и Църквата. Църквата била погрешна, и грехът не бил грях... а после всичко това целенасочено се изгуби от полезрението.   И като следствие, се засилиха безбожните "ценности", и стана така, че ние изгонихме благодатта, изгонихме от душите и сърцата си, това, което ни пазеше от варга (дявола). Всичко което ни пазеше и водеше, ние отхвърлихме. Ние изгонихме постепенно истинската вяра, а с нея и Творца, - защитника на нашето отечество - Светия Дух.   Колко тъжен е Христос. Колко рани Му нанесохме??? ....Какво направихме и с нашата Пресвета Майка? Колко тъжна е Тя от нашето падение...   Нашите политци нямат нищо против да станат нови Нерони и Диоклециани.. Затвориха храмовете, забраниха на вярващите да посещават истинската Лчебница! Затвориха Лечителката на душите... Вече никой не може да получит единственотоо незаразено лекарство, Светото Причастие.   Тъжно и болезнено е, че гоненията на безбожниците, от време на време се подкрепят от нашите църковни власти. Нашите духовни водачи сътрудничат на сатанинските планове и на делата на беззаконието. Кой от страх пред властта, кой от увлечение по политиката... кой за модернизиране на вярата, действа като наемник, а не като пастир...
  ..Ръка за ръка с политиците, и църковните ни водачи приемат идеите им и подкрепят нововъведенията им, които са все повече и повече антихристиянски. Разрушават всичките ни духовни стожери и християнската ни етика, къртейки от нея, какък след камък, и всичко което ни укрепва.
  Смущават и изкушават народа. Предават вярата си, вярата в Светата наша Църква. Но те ще бъдат изхвърлени из сърцата на вярващите, накрая, когато на народа му свърши търпението. И ще станат недостойни пастири, пред Бога.   Кам може Светия Дух да остане в такова безбожно и разюздано общество, с безбожните му закони и "новите му ценности"? Нима може да остане Покровът над нашата родина? ... Ние сами дадохме власт над себе си, в ръцете на сатаната... и му позволихме да ни е духовен водач... И съдбата на родината си предадохме в неговите ръце...   И затова трябва да се готвим да платим за греховете си. А цената ще е доста висока... Нашите грешни решения или мълчание, ни докараха ужасни последствия.
    5-ти въпрос:
  Как можем да променим всичко това??? Има ли начин да предотвратим неминуемото зло?
  О.Елпидий:
  Разбира се, има!!! Покаянието е начинът. Признаваме грешките си, признаваме греховете си, молим Бога за прошка и за помощ, молим Христа да промени живота ни. И ако правим това заедно, съборно и масово, тогава Господ ще ни върне Своята благодат. И тогава Божествената Му благодат ще предотврати бедите, които сами сме си навлекли върху главите. И всички планове на Луцифер, Господ ще преобърне, за добро.   Но ако си останем в безразличието, в което сме сега, ако не призовем на помощ Господа, ако не започнем да се каем и продължим да грешим, както до сега... тогава сами ще се предадем в ръцете на сатаната. И той ще ни отвърне с още по-големи изкушения...   Сатана ненавижда човека, той е обратното на Господа. Сатаната  желае само нашата гибел. А спасението и гибелта ни са в нашите ръце. И само от нас зависи, какво ще ни споходи. А нашият избор е избор и за родината ни, и определя бъдещето на нашия народ.   Затова ни е нужна молитва, като никога преди. Ние трябва да се молим за властите, и за светските, и за църковните. Понеже от техните решения зависи, какво ще се случва у нас. Нашето мълчание и съглашателство, води до големи негативни последствия.   Трябва да се молим, властите да престанат да гонят Христа, да престанат да воюват против Христа, с приеманите от тях закони и антихристиянски укази. Понеже с тях, те дават власт на сатаната. И той получава право да решава, в каква насока да се развива нашата любима родина и нашият народ.   Трябва да се молим и за властите църковни, Господ да им даде ум и мъжество, да устояват и да приемат верни, православни решения. За да не омърсяват високите си архиерейски чинове, а да водят народа към Истината, с мъдрост и чиста съвест. За да поведат Стадото, поверено им от Христос, цяло и невредимо, по Верния, тесен път - към Небето.   Ако ние всички заедно и дружно обновим нашата любов към Христа, така, както ни е завещано от отците, тогава Господ ще предотврати всичко това, което е вече пред прага ни. А ние стоим и пред небивал бунт на природата. Освен разрушителните планове на враговете, против нас, те се намесиха и в природата. И отговорът й, ще е страшен. Тя ще отмъсти на неразкаялите се грешни хора, за подлостта им.   6-ти въпрос:
  А как ще се бунтува природата, поради нашата неразкаянност?
  О.Елпидий:
  За разлика от нас, разумните създания, природата и всяка безсловесна твар, знае Кой й е Създателят и за какво са Му задължени. Птиците и животните всеки ден прославят Бога, с хармонията, която внасят в света. Нима не виждате, как звездите, планетите, океаните, моретата, реките, и всичко, което обкържава човека, действа като съвършен часовников механизъм? В съгласие със Законите на Божественото Съзидание. Нима не го разбирате?   Цялото Създание Божие уважава Твореца и живее за благото на човека, с любов към него и в негова помощ. Бог, със всичко, което ни обкържава, е облекчил до максимум нашия земен живот. Той ни е обкържил с Необяснима Красота, Той е създал всичко, та сърцето на Човека да пребивава в радост и умиление. Синьото Небе ни дава светлината на Слънцето и Месеца, за зараждане на всичко живо. Той с необятна Красота е обкържил нашия ден и нашата нощ. И всичко това е заради Нас!   Земята ни дарява плодовете си, покрива ни със сянката на дърветата в зной, и ни дава топлината им, в студа. Цветята, тревите и храстите ни даряват красота за очите и лекарства за тялото ни. Изворите утоляват жаждата на тялото. Въздухът дава нужния ни за живота кислород, и въглероден двуокис (диоксид) за растенията. Всичко ни е дадено в ръцете от грижовния Бог, за нас и заради нас.   Природата си има свой език и свои методи, да противостои на разрушаването й. Така я е създал Бог. Когато човек разрушава природата, тя започва да разрушава всичко около него, за да го вразуми.   Но и разрушителната й сила действа в интерес на Човека! Когато човек живе с грижа за околната среда, природата действа с него, в унисон. Но в унисон и с разрушителната му дейност. В пълна хармония със Законите на Създателя. Когато човек следва разрушителя, т.е. - дявола, природата "бие камбаната" и го предупреждава за пагубността на делата му.   Природата не приема лесно издевателства над себе си. Човекът от последните времена, с фантазиите и идеите си, реално воюва против земята, по която ходи и на която живее. Сега се появи и изкуствен интелект, както го наричат "новаторите на новия чуден свят". Високите технологии изгарят всичко наоколо. Наночастиците, распръсквани във въздуха, покриват и изпълват всичко живо. И всичко това заразява дадената ни от Бога храна. А значи, заразява и нас.   Постепенно се разрушава всичко, с което сме свикнали от детството ни. Така, и природата, и хората, боледуваме. Щом зеленчуците и плодовете станат ГМО, веднага и ние се променяме от това, което се натрупва в нас. Вече почти никъде не остана чист въздух, чиста земя, чиста вода и чист човек. Даже и до командване на времето се добраха новаторите. И се считат за равни на Бога, понеже сами решават, къде и какво да е времето, в местата, които ги интересуват.   Природата е създадена да действа само по Божествените закони, и участва в цялостната хармония. И когато човек се намеси в тези закони, природата се защитава като ранен звяр. И колкото повече беснеят тези, които се имат за богове, и мислят че имат право да решават, къдеи какво да е времето, толкова по-силни ще са ударите на прородата.   И скоро ще усетим, че разрушителната наша дейност, пагубно се отразява на качеството на живота ни, с разрушителни отеквания от природните катаклизми. Само че природата ще е много по-синхронна от човешкото общество. Природата ще покаже, как се избавя от последствията на безрасъдните човешки действия срещу нея.   Тревожен знак на природата, и начало на бунта й, ще е по време на възцаряването на Антихриста, когато ще се приемат богопротивни решения, именно, от духовните власти. Когато те ще положат началото на богоборчеството, отвътре, в Църквата.   7-ми въпрос:
  Какво ще е това начало, което ще положат нашите власти??
  О.Елпидий:
  Ще заповядат да се затворят храмовете за молитви на вярващите. Ще забранят свободното влизане в църквите. Ще забранят участието на вярващите в Таинствата. Ще забранят приемането на Светите Кръв и Тело Христови. Ще измислят причини за забраните. Ще оправдават по някакъв начин забраната на вярващите, да общуват с Господа, чрез Таинствата на Църквата.   После ще създават препятствия за свободни Празнувания. На Кръщение Господне (Богоявление), ще забранят на свещенослужителите; да освещават (да поръсват) народа с осветена вода, да освещават извори, водоеми, въздуха, земята и домовете. Ще пречат, на Богоявление да се служи литургия и да се освещава водата...   Природа ще отговори с бунт. Причината ще е произволът на бесовските слуги. Буйството на Природата ще е проява на нейния Праведен гняв...   Ще се появят множество неизлечими болести, и нови форми на болести по дърветата и растенията. Това ще е от заразената от химията и наночастиците вода. Ще започнат чести изригвания на вулкани, на много места. Даже там, където никога не ги е имало. И разбира се, ще се усилят земетресенията. А някъде, от уж не силни дъждове, ще има силни наводнения, които ще променят релефа на земята.   И ще обвинят времето, че се е побъркало... Метеорологичните прогнози често ще са неверни. Метеоролозите няма да могат верно да предсказват времето, и за най-близките дни. А всичко това ще се отрази на плодородието на земята. Гладът и жаждата ще са повсеместно и ежедневно явление. Глад, жажда и болести.   "Боже наш, смили се" - ще викат мнозина, но помощ няма да има, понеже призивите им няма да са от разкаяние. Понеже в сърцата им, като трън ще е забит грехът, и те няма да се стремят да се разделят с него. Няма да има в сърцата им искрено желание да се върнат към Твореца. Ще им трябва само милостта Му, но не и Самият Христос.   Едновременно, на места ще продължават войните. Паниката и разрухата ще станат обичайни картини. Новите технологии във въоруженията ще са катастрофални за населението. И даже некои народи напълно ще бъдат унищожени.   Сега некои ще се разсмеят, но ще дойде време и сълзите им няма да спират. Сега ще се появят критици и "здрави гласове"... И отново ще ме обвиняват, че това са измислици. Но, както се казва, "важното е, кой ще се смее последен". Който смирено приеме казаното от мене, той веднага ще приеме верно решение, - ще направи резък завой, ще промени живота си, ще се отрече от греха и ще се прилепи към Господа. Замислете се хора, не е ли по-добре за нас хората, да се върнем при Твореца и Заповедите Му, сега, докато още не е късно? Не е ли по-добре в един глас да кажем: - Господи помилуй нас? Понеже само така ще се промени това, което идва срещу нас.   8-ми въпрос:
  А какво ще стане с родината ни?
  О.Елпидий:
  На Родината ни сега предстои да се сблъска с много голям проблем. И ние трябва правилно да противостоим на това, което ще последва. Проблем ще ни създаде Пентархията (петоглавата задкулисна влсат), за която ние вече говорехме. Те имат определени планове, които искат да постигнат. И е дошло време плановете им да се изпълнят.   Бившите и действащите политици, тайно от нас, ще са инструменти в ръцете на Петоглавата хидра. Даже и некои от църковната власт ще участват в тези дела. Некои ще знаят всичко за тази тайна далавера, а некои в неведение ще съдействат за изпълнението на замисленото от "големите". Но всички те ще са колелца в механизма на злото, съзнавайки това, или не.   Разрушаването икономиката на Гърция приключва, още некои неща ще се разделят между участниците в дележа, като отплата на васалите, а после ще се извърши преразпределение на подземните залежи горива, в нашата страна. Ще се промени нашата национална особеност и вероизповеданието. И това всъщност е най-важната част в проекта. Ще се промени нашия православен живот и съществуване.   Всичките жестоки мерки, които приложиха върху нас, уж поради "пандемията", са с единствената цел, да ни пречупят, та после да си прокарат плановете. Всичките безбройни часове, в които ни внушаваха страх, всичките страшни глоби за нашето непослушание, с които ни проглушиха ушите. Огромната пропаганда на смъртта в медиите, даде "богати плодове". Страхът и сега се оказа реално работещ метод за управление на масите.   Сега вече не е нужно да си пророк, понеже всичко се вижда и без особен дар, за да се разбере, че мнозинството от народа НЯМА да издържи на този натиск, от страна на властите... Ще издържат само тези, които разбират, какво става всъщност.   Избраната уж от целия народ, власт, която трябваше да представлява неговите интереси, в страната и чужбина, прави всичко, за да доведе народа до изнемогване. В страна, в която мнозинството винаги са били вярващи в Единия Бог, забраниха достъпа до храмовете и до Таинствата! Което е равносилно на спиране на кислорода. А Тялото и Кръвта Христови станаха недостъпни за много хора. Нуждаещите се не получават здравна помощ. Сложиха ни намордници, като на кучета и диви зверове, за да се задушаваме.   И всички, кито носят маска по 12 часа на ден, са непосредствено заплашени от заболяване, понеже въглеродният двуокис е полезен за растенията, но е отровен за хората, когато се издишва и вдишва многократно.   Рухналата икономика доведе до много самоубийства. А сега ще се добавят и тълпи безработни. И които са по-честни, ще гладуват, а другите ще започнат да грабят и да крадат. И властите няма да могат да удържат ситуацията под контрол.   Равтовете в супермаркетите ще опустеят. Армията ще охранява аптеките. Поради глада, ще започнат сблъсъци, даже и на междунационална основа, нещо като краткосрочна гражданска война.   Ще има жертви в кървавата борба за оцеляване. Разгневени и озлобени тълпи, обеднели в един миг, ще започнат да нападат политиците и безпощадно ще преследват виновните за своето бедствено положение. Праведният гняв ще се излее върху тези, които са причина за глада в почти цялата страна.   Ще има морска блокада за предвижването между островите, ще спрат доставките на продукти и стоки, в едната и другата посока, и паниката ще приеме небивали размери.   За кратко време ще се установи анархия. Погроми, грабежи, палежи, убийства. Армията ще бъде принудена да установи поне някакъв ред, и ще вземе под контрол хуманитарните помощи за гладуващия народ. И именно армията ще передаде властта в надеждни ръце, на този, когото благослови Бог, и неговият патриотично настроен екип, накрая ще установи поне някакво нормално състояние.   Тази спасяваща страната дружина ще има много трудна задача. Освен вътрешния разгром, раздор и хаос, и външни врагове ще причинява множество изпитания по нашите граници. Външни врагове ще се опитат да  отнемат некои части от националните ни територии. Но още преди да поеме ръководството тази група вярващи хора, ще се случи още едно знаменателно събитие. Среди цялата тази паника и неувереност в утрешния ден, изведнъж ще се чуе новината, че из дълбините на морето се появява вулкан. И този вуклан ще предизвика силно земетресение. И това събитие ще е като последно предупреждение, като удар на камбана. Предупреждението ще е и за властта, тръгнала против богоустановените закони, по пътя на предателството на своя народ. Тогава ще настане силен глад. Но за щастие, ще продължи не много дълго. И ето тогава ще започне поразителна промяна в народа. От ден на ден, и от час на час, все повече народ ще стига до покаяние. И тогава събитията ще се преобърнат в обратна посока, в интерес на вярващите гърци, доказали, че обичат Бога. Именно след това ще се появят хора, достойни да поемат властта в православна страна. И новият лидер на народа веднага ще покаже с делата си, че наистина работи за благото на всеки грък. Всичките бивши политици ще бъдат изгонени, а некои ще отговарят пред съда, и ще получат показателно наказание. Едновременно с всичките тези бурни събития, Гръция ще започне да се отдалечава от псевдоприятелите си, европейци, които много години са били наши тирани. И постепенно посоката на развитие ще тръгне в напълно нова посока. Според Учението на Христа и Неговата Църква, нашата родина ще разцъфти и ще отхвърли от себе си прилепналите грехове.   9-ти въпрос:
  Ти отче каза, че Пентархията на мрака вече е задвижила процес, който ще измени много нашия живот. Какво са направили те?
  О.Елпидий
  Пентархията на мрака бърза да натрапи, това което са замислили, но главното е, да поставят начело на всички страни в света, един свой човек. Те ще го представят, като единствения, който може да спаси положението. Те вече са го избрали. Но това още няма да е този последен цар (Антихрист), който ще се обяви за бог. Той ще е негов предшественик.   Той слуша само указанията на дявола, и точно той ще е виновник за много горчиви събития, които бързо предстои да преживее целият свят. Той преднамерено ще докара народите до катастрофи с невиждани мащаби.   Действията му ще са многопланови, в много посоки. В началото ще иска да унищожи утвърдения начин на живот по цялата земя. А после ще въведе програми на новия световен ред, които ще включат механизма на чисто сатанинския плана, за подчинение на народните маси и принуждаването им да изпълняват неговите заповеди. Но на този план не е дадено да се осъществи. Всичките им опити постепенно ще започнат да се разпадат и да дават засечки.   Те нанесоха удар по икономиката, по здравеопазването, по търговията, разпалвайки продължителни войни там, където искат да очистят територии. Всичките войни, които вече от доста време се водят пред очите ни, са само за да задушат икономически всяко развитие в държавите, да установят и да въведат нов световен ред на сатаната, начело с подходящ за него наместник. Сирия стана началото на тази изтощителна битка.   Пандемията е дело на техните ръце. Разрухата на икономиките в световни мащаби, бе постигната доста бързо. Сега е ред на следващия етап. Сега са готови да рапалят  световен пожар, световна война, с участието на неколко големи страни. Вече се приближаваме към началото на тази война, понеже те сами ускориха тези процеси, защото бързат.   ...Шоуто с предпололагаемия плана на събитията те ни показаха при откриването на последните Олимпийски игри. Вие с очите си видяхте там и началото на "пандемията".   Петиглавата хидра на задкулисното световно правителство още не е довършила първата част от своя план; остана да се доведат народите до обедняване, и пропадане икономиките на цели държави и континенти. Само и само по-скоро да възцарят "световния си спасител", който самите те са си избрали.   Сблъскването интересите на неколко държави е неизбежен. Световната свърхдържава, както наричат Америка, смени лицето си. Властта ще премине в други ръце. Трагичните събития, които ще станат при преходния период, ще са плашещи. Ще се случат страшни геологични катастрофи и те ще забавят процеса, задвижен от задкулисното правителство, и ще разстроят хитроумия им замисъл. Така ще стигнем до нищета, глад, безводие, неизлечими болести и висока смъртност, които като тъмна сянка ще надвиснат над цялата земя.   Задкулисната власт се старае да бърза, но да осъществи проекта си, няма да успее. Световният ред върви към края си още от сега. Понеже Самият Бог няма да допусне сега тези промени. И те ще разрушат със своите ръце, това което са строили много години. Своите дела, сами и ще разрушат.   И ние няма да избегнем страданията и изпитанията. Но знайте, че на нас ще ни е е много по леко, отколкото на други народи, наши съседи. Покаянието ще изиграе своята роля. Молитвата ще ни укрепи и Господ ще ни прикрие. Мнозина изведнъж ще излязат от полусънното си състояние и ще тръгнат пак към Христа. Молитвата и покаянието ще помогнат да се върне Божията Благодат, и това ще е голямо чудо. Гърция ще започне свето завръщане към Бога. И Бог ще ни благослови...   Когато цялата тази история, с това историческо събитие в живота на човшкия род, наближи края си, Гърция ще расшири своите граници благодарение на вярата в Единия Бог. Вярата наша ще се разпространи в много други съседни страни. Православната вяра ще се разпростре по целия свят. Нови Апостоли отново ще разнасят Благата вест, за Учението на Христа, по цялата земя.   Пентархията на мрака, този път ще получи удар от Самия Спасител. И това ще е голямо падение за сатанинската ерес. И ще е унизително за тях. Хората ще тръгнат след Христа и ще поискат да узнаят всичко за нашата вяра Православна. Евангелието ще се разнесе по света. И ще бъде проповядвано по целия свят.   Този лидер, за който говорехме преди, много ще обича Господа наш и ще Му служи с вяра и истина. Той ще постави в ръководството на страната ни, достойни хора, а в ръководството на Църквата ще дойдат богобоязливи свещеници, които ще обичат паството си, а всички, които са предали Христа в наше време, всички които са предали народа и не са се покаяли, всички които са мислели само за своето благополучно пребиваване в лоното на Църквата, ще бъдат изгонени и наказани.   И за известно време ще настъпи мир и благоденствие и в Църквата. Народът ще научи много за Учението на Църквата. А ще имат и опит, за това което предстои да преживее човечеството в последното време, преди края на този свят. Опитът от последните години за мнозина ще е много полезен. И ще има с какво да сравняват благополучието, което ще настъпи...   Дяволът, разбира се, няма съвсем да прекрати своите дела. Пооправи ли се от удара, ще започне да съставя нов, подобрен варант на плана си за действие, понеже знае, че Господ все някога ще допусне да го осъществи. Той иска да докаже на Бога, че е способен да управлява света, и всички в него. Ето такива са гордостта и егоизма му. Той знае че ще постави на власт свой син, начело на всички народи. Антихрист е неговата последна надежда и мечта. И тогава пак човечеството ще бъде поставено пред избор. И отговорността тогава ще падне лично на всеки човек. И човекът, както знаем, пак ще направи грешен избор.   Ние Православните християни трябва да семе твърди и непоколебими в нашата вяра, и трябва до края на останем верни на Христа Спасителя. И трябва да се научим повече да Му вярваме. А по-точно, напълно да Му се доверяваме. Ние трябва да приведем при Бога и нашите деца, и самите да станем като тях. И тогава, като деца в обятията на баща си, няма да ни е страх абсолютно от нищо. Отецът Небесен Сам ще се погрижи за всичко, по-добре от самите нас. И ще ни предпази от бедите.   10-ти въпрос:
  Всичко разказано от тебе отче, е поразително и малко плашещо, но ни дава вяра. Ние хората, като творение Божие, освен покаяние (за греховете ни), какво още можем да направим, за да спасим света?
  О.Елпидий
  Като хора, ние не можем да направим много, и най-доброто наше дело е покаянието, което води към благодетели. Ние не можем да противопоставим друго нищо, срещу този, който сега е завзел властта в света, освен молитвите. Най-силно наше оръжие против дявола и бесовете му, са нашите молитви, заедно с нашите деца. Той се плаши от молитвите ни и бяга от нас.   И ако се възползваме от това наше оръжие сега, в това, както ни изглежда, безнадеждно време, много набелязани от сатаната действия, ще се разстроят. А некои ще вървят с големи трудности.   11-ти въпрос
  А защо това оръжие е така силно?
  О.Елпидий:
  Затова, защото децата са невинни. В тях няма  хитрости, които се появяват с възрастта. Докато растем, ние като бодливи храсти завличаме с нас грехове, лукавство, лъжи, даже и в покаянието, не всички сме еднакви. В зависимост от силата на покаянияето, ние или се затваряме за бесовското въздействие, или частично се откриваме. И за всичко това е причина нашият егоизъм. И с това даваме на сатаната, власт над себе си.   Децата нямат тези грехове. Детската простота е сравнима с чистотата ангелска. И с нея се бобеждават бесовете. Детската простота обезоръжава бесовете. Те са безсилни пред чистотата на помислите. И затова бесовете, и самият дявол ненавиждат децата, много повече, от нас възрасните. И още от детските години, той се старае да зарази всеки един, с лукавство и с всеки грях, произлизащ от лукавството.   Самият Христос ни е оставил тази заповед, да станем като децата, ако искаме да влезем в Царството Небесно.   Сега в това толкова трудно и сложно време, за всички в нашата страна, ние много се нуждаем от това толкова силно оръжие. И трябва да положим всички сили, да противостоим на дявола. И главното ни оръжие трябва да е Детската молитва. Молитвата на младенците.   Техните молитви и нашето покаяние са огромна сила. Сила, която ще помогне да си върнем Божията благодат. Силата, която няма да даде, да се случат много страшни събития. Силата, която ще помогне да разрушим плановете дяволски.   Детската молитва веднага се възнася на Небето. Господ се радва на такива молитви. Нека обединим нашите сили, нашите молитви и нашето покаяние! Нека се обединим в молитвите, заедно с децата си! И ще измолим Господа, да разстрои злото, което ни обкържава. И ще създадем защитни стени около нас и нашите семейства, около нашите роднини и приятели.   Родители, започвайте такива молитви, още днес!!! Можете да четете и молитвата, която ви давам аз:   Господи на моето сърце, безграничен в милостта Си, погледнини милостиво и ни спаси, нас и нашата Родна страна, и целия свят спаси Господи. Спаси нас Господи от злото, което ни мисли и върши дяволът!   Съхрани душите ни от гибел, от отровата на бесовското неверие, укрепи духа на истината в нас, и ни укрепи с Твоята любов.   С Духа Свети ни покривай всеки ден, и с Твоята благодат Божествена, да можем да противостоим на злото бесовско и да се борим с него.   С Кръвта Твоя Господи наш Иисусе Христе, която за нас си пролял на Кръста, и си изкупил нас и греховете наши, укрепи ни Човеколюбче, и ни научи да се борим с врага.   Приеми Господи молитвата ни смирена, защото си Един наш Бог и само към Тебе е любовта наша, обожанието наше и вярата наша, понеже си Бог наш и Отец на душите наши.

  https://pnevmatikesdrosostalides.blogspot.com/2021/01/ перевод Виктории Мининой   https://pnevmatikesdrosostalides.blogspot.com/2021/01/   http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_23492/
    Превод, Григор Симов  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313144
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031