Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2021 18:02 - Протойерей Андрей Алешин, храм Андрей Първозвани, Кипърска Православна Църква, г. Никозия.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 440 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кризата е поради липса на благодат от Светия Дух.  Во имя Отца и Сина и Светаго Духа! Драги братя и сестри! Днес чухме евангелското повествование, в което Господ казва, че "който не е верен в малкото, няма да е верен и в многото"?


Точно тези думи на Господа, че "ако някой не е верен в малкото, как може да му доверим многото", се отнасят и за нашата Църква, и за всеки един от нас! 


Ето вече почти година, цялото човечество е в най-голяма криза. А ние се питаме: как нашето общество и нашата Църква изпаднаха в такава криза?


Какво иска Господ от нас, когато казва «че трябва да сме верни в малкото»? Малкото днес са правилата на Светата Православна Църква, които са били установени от Самия Бог. И които Светите Отци са записали на седемте Вселенски Събора. Когато се явили различни ереси, с които се борели. 


А когато Църквата била оставена в относително спокойствие, и не е имало големи гонения... Тогава се появило  отпускане и благодушие, поради липса на външен враг. И забравили за вътрешната борба с дявола. И започнали полека да нарушават правилата, за което измислили и специалната дума "икономия". Което ще рече, че заради временна или моментна изгода за Църквата, може малко да се пренебрегнат каноните или да се разшири тълкуването им. И наистина правели така.


И до какво довело това? Довело до там, че хората започнали да се отнасят към Църквата, като към някаква социална служба. Така Църквата станала част от държавата, и изчезнала чистотата на Православието. Вследствие на което, постепенно, стъпка, по стъка, незабележимо, Благодатта Божия започнала да напуска Църквата.


И ето днес дойде тази криза (на управлението) в света, когато световните власти, естествено, са не християнски, а по-скоро са сатанински (изчадия на дявола), - (и се стремят да поробят хората) с помощта на три ЛЪЖИ - ИЗМАМИ: 1 - "недостиг на ресурси в света" 2 - "затопляне на климата" 3 - "пандемия от коронавирус"


Ето на тези три измами (юдосатанистите) основават теориите си за нуждата да се намали населението на земята (разбира се - за наша сметка, а не за тяхна!). Със сегашните ваксинации и (нано)чипизации, именно това целят, да намалят многократно населението на земята. Сега се опитват да вкарат човечеството в електронен концлагер, за да го управляват тотално. И това се прави с "хуманни", т.е. сатанински - античовешки средства.
А ние с вас трябва да мислим именно за Църквата, за Дома Божий, за нашия роден дом... понеже става дума, не за криза на управлението, а за недостиг на благодат в хората. Благодат в Църквата има още, и е имало винаги, в неизменен вид, още от първите векове на християнството. Но хората не могат сами да възприемат благодатта Божия, понеже не са достатъчно подготвени, да я възприемат.
И затова е мълчанието на нашите архипастири, на свещениците и народа православен. Когато заятварят храмовете или вършат други антицърковни дела, даже обикновените хора виждат, че светът се двиижи, не към Христа, а към антихриста, и се готви неговото възцаряване, - а мнозинството пастири на нашата Църква мълчат. Мълчат, понеже ги е страх, ли? Мисля, че не е само за това.


Днес в проповедтта стана дума, че най-големият грях за човека е сребролюбието.

И често виждаме «църковни князе», които се превръщат в «светски князе» и трупат около себе си цели съкровища. И забравят, че са монаси, че са слуги Божии и слуги на народа Божий (както е казано в Евангелието) Разбира се, сребролюбието е най-голям грях, който води нашите архипастири, пастири и миряни, до съглашателство със света, - което е мерзост пред Бога. Но мълчанието сред православните хора е свързано и с липсата на Вяра. А Вярата се гради само върху Благодатта на Светия Дух. Затова преподобният богоносен отец наш Серафим Саровски казвал, че главната цел в живота ни е - постигане (даровете) на Светия Дух. Затова и нашият Господ казва, че щом не си верен в малкото, няма да си верен и в многото.

Нали и каноните (правилата) се нарушават по малко и постепенно! Някой (свещеник) ще си подстриже брадата или мустаците, а после и ще направи прическа на косата си, и т.н... А после си разрешават и страшни неща. И в резултат, Благодатта Христова напуска човека.
А щом себе си не можем да държим в ред, няма да можем да спазваме и каноните на църквата, а още по-малко, да поучаваме света, който (както знаем)  лежи в зло!


Верността към Бога започва с вярност към Църквата и правилност на богослуженията. Нас ни наричат православни християни, понеже правилно славим Бога!


Затова и най-малкото отстъпление води към различни разделения. Внасят се разни съблазни и раздори между Вселенския патриарх и Руската православна Църква, по украинския въпрос. И няма никакво обединение, а само взаимно осъждане и отчуждение!


И това става, не от страх, и не от грижи за богатствата и положението, а затова, че Благодатта на Светия Дух напуска хората. Неотдавна гръцкият старец Елпидий каза: "Не обвинявам вас политици и архиереи... и вас наивни лекари... Но вие трябва да помислите за безсмъртните си души!"

.........


Господ специално е допуснал тези изкушения, та всеки човек да види (да усети) лъжата, - да се опомни и вразуми, и да дойде в Църквата. И на всяка служба да се изповядва и причастява, и да приема таинствата на Светата Църква.


Ето с тези малки наши дела, идва Благодатта на Севетия Дух. А човек, който престане да ходи на църква, доставя радост на дявола. Когато човек престане да се моли, изповядва, причастява и участва в Таинствата Христови, тогава и вярата си отива от него. И губи благодатта на Светия Дух. Затова в нашите лукави времена, всеки трябва да направи тези първи малки крачки.


Един светец казвал, че в нашите последни времена, да се спасиш, няма да е трудно, но ще се иска разум. Понеже не всички ще познаят антихриста.
Мнозинството хора няма да го познаят и ще го приемат, и печата му ще приемат. И ето че, вече, подават ръката си за ваксинация, с нещо, което не е ваксина (а е чипиране и програмиране. Г.С.). За тази ваксинация още Паисий Светогорец казвал, че това ще е печат на антихриста. Който приеме ваксинациите, след това ще приеме и истинския печат, на челото.


А щом е написано в пророчествата, щом е написано от Светите Отци, значи така и ще стане, понеже пророчеството е неотвратимо. И днес некои наши пастири, като Неофит Морфски, казват същото. На Събора на Молдавските архиереи казаха за ваксините, за печата, за технологиите 5джи и цифровия концлагер. И Синодът на Грузинската църква каза за опасеностите от тези "ваксини". Това са хора–духоносни, святи хора, които виждат истината. Затова главната мъдрост в нашите последни времена е, да се видят всички тези неща. А който не ги вижда, и не иска да ги види, на него нищо не можеш да докажеш.


Имам познати, които казват, че ваксините са нужни, иначе човечеството ще измре, ако не се ваксинират всички. Но тези хора не искат да чуят за скривани (от властите и медиите) факти и аргументи, и за мненията на лекари и учени, които говорят за опасността - от голямата лъжа.


Но те не слушат, не виждат и не искат нормален разговор. И не трябва да се успокояваме, че ПАСЕ, - парламентарната асамблея на Съвета на Европа е гласувала, че ваксинациите трябва да са доброволни. Доброволни са сега, до некое време.

Този Европейски съвет не решава нищо, а само дава препоръки на европейските правителства.


А как ще стане нататък, ние знаем. Ще кажат на хората: - или се ваксинираш и оставаш на работа, или губиш работното място (и не само това!). За да учиш, трябва да се ваксинираш, иначе оставаш без образование (което всъщност, никак не е страшно, а обратното! Г.С.) 


И други лукави методи ще се използват, за да накарат човека да приеме печата на антихриста.


А откъде се взеха тези лекари-убийци, които поставяха болни и не болни хора, на (смъртоносното) изкуствено дишане, Нима от ада са излезли. Не, - били са сред нас (в масонските ложи, които са навсякъде, и на всички нива, особено най-горе!! Г.С.).


Ние свещениците прекрасно знаем, понеже имаме работа със всякакви хора, в т.ч. с лекари, които работят (уж) с "ковид заразени", и ги "лекуват".


Откъде се взе армията полицейски спецслужби, абсолютно безбожни, които затварят храмове в православни страни. Откъде?* (Вижте искрените признания на офицера от руската ФСБ, Роман Иванович Вийт, за масонската му практика, и за принадлежността на всички офицери и политици, към сатанинските масонски ложи, където, без шантажиращи видео кадри и документи, няма назначение и няма кариера! Г.С.) 


Неотдавна говорех с един лекар, работещ с "коронавирусни пациенти", който преди това е правел напълно ненужни операции. Той плачеше и говореше, че медицината, със "задължителните застраховки" поставила хората на колене. Още в началото честните лекари напуснаха медицината, понеже не искаха да правят такива лъжовни операции, само за да спечелят пари, и да осакатяват хората. 


Когато Благодатта Божия напуска човека, ние виждаме, как той все повече и повече се превръща в страшен монстър. И после се стига до там, че правещият такива операции лекар, започва да получава удоволствие от това, че реже друг човек, и му става "кеф", че по скалпела му се стича кръв. Ето такива хора стават послушни слуги на световното правителство, и такива поставят на болните маски за изкуствено дишане (знаейки много добре, че с това ги обричат на почти сигурна смърт). Много хора казват, че лекарите не са виновни, понеже изпълняват предписанията на СЗО. И че уж нищо не са знаели и разбирали.


От къде идва всичко това? От това, че хората не чувстват, къде е истината, а къде лъжата. Къде е грехът, а къде праведността.. И се стигна до там, че този лекар, работещ в ковид болници, заяви, че му е трудно да е бог, и да решава, кой да живее и кой - не...  - "Защото аз трябва да решавам, кой човек ще живее, и кой - не".


Ако му сваля маската за изкуствено дишане, ще живее, ако не, - ще умре... А този лекар, не е обикновен, а е ръководител на множество лекари. (Също така, когато дяволът отпаднал от Бога, по послушание, с него тръгнали и една трета от ангелите и архангелите. И те сега са това сатанинско воинство, което мъчи (и изкушава) хората на земята.


За съжаление, това дяволско воинство намира себеподобни грешници и безбожници, и сред хората. И слугите на този дявол днес казват: - "трудно е да си бог... трудно се управлява светът. Никой не иска да работи. Затова трябва на всеки да се сложи браслет (електронна гривна или нашийник), чип и печат, за да ги принудим да работят. И не работят ли, няма да ядат. Ние сами ще решаваме, кой какво да прави, кому колко са потребностите, и колко са му нуждите!!"


Но това е само безумна теория, зад която няма нищо, защото целта е да възцарят световен цар - антихрист (еврейски лъжемесия)! И Светите отци постоянно предупреждават за тези неща.


Ето затова братя и сестри ние живеем в такова лукаво време, когато трябва да сме много внимателни, и много мъдри!


Нека се държим за Евангелието и заповедите Божии. Да приемаме Светото Причастие и да живеем православно, не по буквата, а по дух!  Амин!

  http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_23716/   Превод, Григор Симов



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28354699
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930