Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2021 15:48 - Схиигумен Йероним (1932-2001) за бар-кодовете и ЕГН. ПОСЛЕДНИТЕ ВРЕМЕНА НАСТЪПВАТ
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2170 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 29.03.2021 17:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сега (1997 година) за Църквата са благоприятни времена … Но трябва да се бърза... Трябва незабавно да се прибира от музеите църковното имущество и светините. Кови желязото, докато е горещо! А после ще е късно. Сега живеем като преди потопа. И което сега не направим, никога няма да го направим. Чакат ни изпитания… Сега сме в затишие, пред ураган. 
БАР-КОДОВЕТЕ
«Един от присътстващите попита стареца, - вярно ли е, че странните етикети (баркодове) неотдавна появили се на много хранителни и други продукти, са предтечи на бъдещия печат на антихриста (Тогава още никой от нас не знаеше, че в баркодовете е записано и числото 666). Започнаха да се изказват различни мнения, а Старецът Йероним се изказа последен:
- Неотдавна моя внук каза: «Дедо, не трябва да ядеш храната, с тези линийки, защото после ще боледуваш». 
- Значи ли, че храната с тези етикети, не трябва да се яде? – попита един от нас. Старецът се позамисли, помълча и каза: - Силата на кръста всичко побеждава»!
Веднъж в килията на стареца влезе една от духовните му дъщери, с много скъпи вносни «общоукрепващи» витамини, а отеца се разсърди, не на шега: - «Изхвърли ги! Там толкова неща са натъпкали, че и силата на кръста не всичко ще отмие! Трябва да се прекръства само това, което става за храна».
«Друг самарски свещеник подари на отец Йероним бутилка света вода от Ташлинския чудотворен извор. Отец Йероним се зарадва, но после взе бутилката, огледа я странно и започна да чегърта с пръст бар-кода от етикета. Свещеникът разбра грешката си и сам свали етикета. И тогава отеца с удоволствие взе бутилката».
КОРЕНИТЕ НА ЕГН-СИСТЕМАТА РАСТАТ ОТ ПРЕИЗПОДНИЯТА
«Когато над Русия се разразиха гръмотевиците на нова беда - ЕГН «идентификациите», — много манастири се превърнаха в крепости, в борбата с това неочаквано зло. И към тези манастири хората тръгнаха с въпроси, да приемат или не, този плашещ «номер». И когато даже некои известни старци премълчаваха или не отговаряха директно на този въпрос, тогава се разнесе от Санаксар гръмкият глас на отец Йероним! И чак тогава, не само шепата хора, а цяла Русия разбра, че в Санаксар има духовник, старец, който открито, не благославя да се приема ЕГН. А който приеме «номера», казваше той, «ще повреди душата си»...
По въпроса за ЕГН-то при него идваха разни хора, и всеки искаше да чуе потвърждение на своето мнение. Но по този въпрос всички братя в нашия манастир нямахме разногласия. Всички братя възприеха проблема с електронната идентификация, като предизвикателство към Православието. Ние се обявихме против приемане на ЕГН...
«Още от 1997 година той предупреждаваше за пагубноста на ЕГН-то. Той казваше, че глобализацията настъпва, идват времена, когато трябва да устоите и да не се отречете от Христа. Понеже всичко ще бъде направено много лукаво и хитро. И когато го питаха: «Отче, а как да се спасяваме?» — той свиваше юмрука си, сякаш силно стискаше в него невидимо оръжие, и отговаряше: «Ще устои този, който има каззашката вяра! А останалите – ще приемат мъченичество» 
«Беше 1997 година, и стана дума за електронните банкови плащаня. А една жена-лекар, точно затова беше и дошал, и пита: - "За сега все още можем да се договорим с ръководството, и да минем без електронни банкови карти, а в бъдеще как ще е? И отеца й отговори: не взимай (банкова карта). Жена от Украйна го пита за ЕГН: - "да приемаме или не? Понеже ни плашат, че няма да можем ни да купуваме, ни да продаваме, без ЕГН". А отеца и отговори така: «понасяйте гонения, но «номер» не взимайте. И не се плашете толкова».
«Отецът схиигумен предупреждваше: Глобализацията подготвя данни за управлението на антихриста, затова, при никакви обстоятельства не приемайте електронни карти и ЕГН. А колко тежко ще е после, в този свят. Които, поради страх за оцеляването си приемат печата на антихриста, ще получат само непоносими скърби, понеже антихрист няма да може да изхрани всички, и как ще страдат после тези хора!…
Господ, за нашето нечестие, ще допусне много скърби. Ще има даже и людоедство, както по време на безбожието (комунизма), когато Господ наказа Русия с глад…
Отеца предвидя, че в края на времената, това ще се повтори. Но той ни и ободряваше, че такава ще е участа на езичниците, не вярващи в Бога» 
«Той говореше и за война и страшен глад. Но на въпроса, трябва ли да се запасяваме с храни, отговаряше, че е по-добре да събираме просфори. Много монаси питаха: не е ли по-добре да се преместят в друг манастир. Но отеца на всички отговаряше еднакво: където сте отишли, там и живейте» 
НОЩНАТА МОЛИТВА
«Не трябва да жалите себе си, а се насилвайте да се молите непрестанно. Нощем задължително трябва да се молите, или поне една глава от Евангелието да прочитате. «Станете, поклонете се, почетете Евангелието и лягайте да спите». Които се молят от 3 до 4, нощем, ще получат златен венец, от 4 до 5 – србърен, а от 5 до 6 – бронзов»
«Той винаги казваше, че трябва да се молим и да възложим цялата си надежда и упование на Бога, и Господ ще измъкне човека, от вяка безизходност. Само го призовавайте на помощ и напълно му се доверявайте».
«Молитвата винаги трябва да е на устата ви, - строго ми каза отеца».
ИИСУСОВАТА МОЛИТВА
«Голяма сила има молитвата, тя може даже влак да спре. Един монах си повтарял Иисусовата молитва, а на линията имало повреда. Влакът спрял, без авария. Питали монаха, как му е името. А той отговорил: Иисусова молитва. Това разказвал отец Йероним, на моя отец. (Г.С: Подобен случай описват и поклонници на гроба на отрока Вячеслав. На връщане, поклонниците за малко не можали да стигнат до спирката на електричката. Влакът спрял, чакащите там пътници се качили и влакът потеглил. А закъснелите поклонници спряли да тичат и започнали да се молят на Бога. И виждат че влакът пак спира, а машинистът им маха, да тичат да се качват. И те си казали, - "Даже трамваят не спира, когато има само един човек на спирката, а тук влакът спря и ни чака!!?")
ПОКАЯНИЕ
«Сегашното време е затишие преди ураган. Господ чака от нас покаяния, чака ни да излезем на спасителния път. Господ ни е дал време за покаяние, и ние трябва да преживеем това време, по-Божиему. Никога до сега хората не са подлагани на такива тежки изпитания и изкушения, както сега. Но колкото повече са изкушенията, толкова по-спасително е нашето време (ако устоим!). Ни един човек сега не минава, без изпитания в живота. Сега се натрупват прелести дявольски, много станаха чародеите (магьосниците) в света. Те са слуги на дявола. С тяхна помощ дяволът сее плевели, за да може над света да се възцари антихрист. Но Господ го задържа. Сега настъпва последният срок за покаяние, последният шанс за нас, да се покаем и да се откажем от греховния си път... Дяволът е разпънал всичките си ("социални") мрежи. Животът сега минава на пълна компютъризация и зомбиране от телевизията. Всеки човек е подложен на хипнотично самоубийство, чрез блуд, алкохол, пушене, наркотици, хазарт… Но ние трябва да сме доблестни воини Христови. Трябва всяка минута да следим за себе си, какво сме надживяли, какви прегради има пред нас, по пътя към спасението, какви грехове сме извършили… И трябва веднага да се покаем. Незабавно да се поправим, докато не сме напълно потънали в греховната кал. Трябва да се очистим от греха и да вървим по Божия път» 
«Но където е изкусително, там е и спасително! (Изкушенията са, за да ги преодолеем, а изпитите са, за да ги издържим! Г.С.) Изтърпи и ще се спасиш!» 
ЗА ПРЕСЕЛВАНЕ НА СЕЛО
«Отеца казваше, че трябва да се отива на село, - за спасение, а не просто така. Аз го попитах, да се преселя ли в Мордовия. А той отговори: «Когато се преселите, вече навсякъде ще е така»...
«Предсказвайки тежки времена, казваше да сушим трева и да затваряме буркани. Които са в апартаменти, да се преместват по-близо до земята (за прехранване)»
НОВИЯТ КАЛЕНДАР
- Отче, кажете, с какво е вреден «новият стил»? Много Православни Църкви (Гръцката и други) са преминали на «новия стил». Лошо ли е това?
— Много е страшно! Още Спасителят не се е родил, а ние ще празнуваме Рождеството Му. Така е и с другите празници. Нима може, да речем, в деня на Свети Никола, да празнуваме, например, Сава Освещени? Грех е това… Всичко това е от Римския Папа. Той казва така, на другите църкви: «Ако се свържете с мен, всичко ще имате. Аз ще ви давам милиони и милиарди. Аз имам и пари, и свещеници, и храмове. Ето затова и въвеждат новия календар. Хората са слаби и често се продават за пари.
ЦАР НИКОЛАЙ II Е СВЕТЕЦ
«Старецът неочаквано свали от гърдите си Царската сребърна рубла с изображение на Последния Император и го сложи на моите гърди, с думите: "Моли се на него – Царят е Светец” (това беше две години преди канонизацията на Царствените Мъченици). Тази постъпка на стареца изигра в моя живот и в живота на редакцията на православния вестник «Благовест» особена роля. Тази сребърна рубла с профила на Царя-Мъченик, сега е винаги с мен» (Антон Жоголев, в кн. Старец Иероним, с.34).
«Благодарение на отеца, аз промених мнението си за Императора Николая II. Още три години преди канонизацията, отец Йероним го нарече Светият Цар, и съветваше да четем акафист на Царя-Мъченик Николай II.
«Отеца учеше да почитаме Царствените Мъченици: «Който не ги признава – няма да се спаси», — казваше той». 
РУСИЯ И ПРАВОСЛАВНИЯТ ЦАР
«Плачеше със сълзи и съветваше: «Колко ми е жал за Отечеството! И как трудно ще ви е, - не мога всичко да ви разкажа, какво я чака нашата родина!..» 
«Отеца беше убеден, че в никакъв случай не трябва да допускаме идването на Римския Папа в Русия, и че не трябва да има никакви договорености с Ватикана. Много скърбеше, че на сектите, които отвличат хората от Бога, се дават повече права и възможности, да съблазняват Православния народ. Със сълзи се молеше за хората, които се отдалечават от Бога. Той казваше, че Русия 1 000 години е била Православна, и основна религия в нея трябва да е Православната. Тогава само може да говорим за духовно възраждане на нашето Отечество.
Но ще има Цар в Русия, ще има и разцвет в нашето отечество, и Русия никога няма да пречупи, никакъв антихрист, и нашата страна ще устои до Второто Пришествие. ........................................
МЪЧЕНИЧЕСТВО
«Напътствайки ме в Тихвинския манастир, отеца директно каза: «Готви сестрите за мъченичество»... Понеже ни чака тежко време: «Не бойте се, с Христа, и мъчението няма да боли толкова!.. И Господ ще даде твърдост и сили да понесете страданията».

КРАЯТ НА ЗЕМЯТА (на света))
«Тогава отеца ни разказа, че Господ му показал края на Земята. ...«Като 400 гърмотевици, и земята, като море се вълнува, – вълни, вълни. Много страшно!...»   

https://3rm.info/publications/59113-shiigumen-ieronim-sanaksarskiy-o-shtrih-kodah-inn-poslednih-vremenah.html  

Превод, Григор Симов



Гласувай:
4



1. elizabethborislavova - А как точно стоят нещата и защо наистина последните неща настъпват вижте в блога ми
27.03.2021 18:20
В него са публикувани откъси от Божие Слово, късният дъжд, Сватбената вечеря.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28353729
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930