Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2021 07:07 - Снощи гледах "ПАНОРАМА"...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 731 Коментари: 7 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ... Отдавна не бях я гледал тая така успешно наречена от Ж. Желев "БРЪСНАРНИЦА*

Та, гледам и слушам С. Паси как въодушовено изрежда обстоятелствата по създаването  на Атлантическия клуб и пътят ни към НАТО и запада.
И като че ли по между другото И. Гарелов припомни най-важното, "тогава и Изтока ни изостави."

Да, лидера на СИВ и ВД ни изостави в името на собственото си оцеляване.
Нормално е, при такива обстоятелста  и правилно е, ще се съглася и аз, но.

Но минава известно време и всеки вече е поел своя си път, освестил се бившият ни лидер открито ни обвинява, че сме го изоставили и предали е, питам се аз, това номално ли е, и нормална ли е онази част от обществото ни които са готови пак да се "братосваме", а?

Надявам се и, че управниците ни ще се научат, че съюзи се правят от равноправни народи.





Гласувай:
3



1. vmir - Понеже най-перфидните и диверсантски интриги се пробутват около темата за съюзите
10.04.2021 12:09
и националния суверенитет, на място е да напомня, че лакмус за суверенитетът е правото САМ(А) да избираш с кого да влизаш в съюз.
цитирай
2. vencivaleri1951 - Тук съм абсолютно съгласен, че Съветите начело с Горбачов
10.04.2021 14:08
,изоставиха Балканите и не само тях. Горбачов от незнание или срещу заплащане
разпусна и двата съюза без всякаква реципрочност отсреща. най големият гаф от негова страна бе , че безвъзмездно извади войската си от ГДР. Не че с развитието на военната техника вече имат голямо значение две, три хил километра , но сутрешните разводи на подразделенията , с вдигането на пряпорците имаха дисциплиниращо и възпитателни значение. Руснаците се изтеглиха, янките ги потупаха по рамото, но своите окупационни части оставиха и на въпроса на Кол ,, защо не се изтеглят,, отговориха , че са тук по силата на мирния договор от ВСВ. Горбачов твърди, че е имало договореност и НАТО да се разпусне за което Западът нито отрича, нито потвърждава-битият бит...останалото го знаем
За съюзите? Кой съюз е равнопоставен на практика.? НАТО. , ЕС?
Големите винаги налагат правилата. Последният случай с ваксините е красноречив.
ЕС се провали. Каква равнопоставеност имахме при договора с Фките. Купихме с предварително плащане самолет на платформа от 80.Безспорно сполучлива платформа, но защо ни е необходим самолет с 5хиляди км далечина на полета?
Не купихме ли самолет нужен по скоро на янките отколкото на нас.. при това щеше ги получим след 2007ма година, ако ги получим и тогава. Дадена ли бе възможност за ценови преговори? Категорично не! Конгресът изгласува цена и ни бе доведена до знанието ....Само Бакарджиев липсваше с фанфарите на летището.
цитирай
3. getmans1 - Директно ни казаха "оправ...
10.04.2021 14:35
Директно ни казаха "оправяйте се" ... Е, оправяме се и то прилично.

анонимен написа:
и националния суверенитет, на място е да напомня, че лакмус за суверенитетът е правото САМ(А) да избираш с кого да влизаш в съюз.

цитирай
4. getmans1 - Точно ваксините имах предвид пи...
10.04.2021 15:12
Точно ваксините имах предвид пишейки последния ред, че и целит постиг ... Ние ще си получим "закъснелите" ваксини но виждайки полжението в Унгария макар че УЖ от декември се васинират с руската ваксина се успокоявам ...

Ами в Словения, Русия вместо да предаде или допълни информацията за страничните действия СИ ИСКА ОБРАТНО ЦЯЛАТА ПАРТИДА ???

Не ми се общува с теб ДВУЛИЧНИДРУГАРЮ19и нещоси, хич не ми се губи време но ти иначе претендираш за капацитет по авиация га, че ти е наследство по право ... Самолетите ще дойдат, програмата работи а самите машини са по-баш стандарт ... Ако ни управляваше Корнела или Радев може би щяха да купят "двуплощници" също като голите КУГЪРИ ... без един патрон въоржение и тежащи според ТВОЯТА ЕКСПЕРТИЗА - 20 тона /хихихи/

... Какви съюзници ще сме БРЕ СИНЕ БАЩИН АКО, ПОСТАВЯМЕ УСЛОВИЯ, ЧЕ СМЕ САМО ДО НАШАТАСИ ГРАНИЦА, А ... Какво прави БНА в Чехословакия, Витнам, А ???
цитирай
5. vencivaleri1951 - Надявам се да съм "син на баща си"-толкова ли е лошо това-ти чий си?
10.04.2021 16:20
За Ваксините . Не съм специалист. Не знам какво е в Унгария. Знам и виждам, дестинации до Сърбия за китайски и сръбски ваксини от италианци.
Мисля, че най добрата ваксина е поставената, макар да противоречи на логиката и практиката в пандемия да се поставят ваксини. Не знаеш на здрав или болен слягаш и
компроментираш ваксините-от там са и тези антиваксърски приказки и движения
Не сравнявам ваксини. Убеден съм вкачеството на медикаментите на Пфайзер. Преди" ксанакса" гледах да не летя, а когато нямаше накъде с 200-300 гр твърд алкохол. Вървя вече и към виаграта:) Така , че съм за Пфайзер с две ръце...и още нещо...
Намекнах за разпределението на ваксините. Най малките и слабите, до сега бяха най ощетени. И това е винаги, още повече когато се отнася за бившите соц страни.
Работил съм и работя по проекти. Вижда се ясно за едно и също нещо какво получава западнякът/фермер, къщи за отдих, ловни стопанства, защитен обект, образователните програми.../ В пъти Гетьо..в пъти. Жизнения минимум на една западна крава е по висок от този на българина, румънеца...Това имах предвид , а не ваксините Ваксините са последното прецакване. Хайде където си в час- Защо Северен поток може и стана, а Южен не стана??? Къде и каква е разликата И двата са за руски газ, и двата прецакват Украйна. Ние получихме отрицателна пътна карта, а германците съвети...
Гетьо за самолети наистина не ми се иска да говоря-мъка ми колко полка приземихме. Ф 16 е чудесна машина, но виж какво заявихме и какво договорихме
Когато летиш на 5000 км носиш и повече гориво, по тежък си и не толкова маневрен.
тежък изстребител има и по специфично/агресивно/ въоръжение. Това е самолет за нападение Гетьо. Кого ще нападаме с две три ята-половин ескадрила? След това този самолет се нуждае от инфраструктура , каквато нямаме-може би до нвякъде Графа и толкова. Руснаците никога не са ни товарили с нападателни машини.
Шведите от които се отказахме кацаха на "носна кърпичка" и всеки асфалтиран път им бе полоса. Ергономични, маневрени и с елементарна поддръжка
Самолет за отбрана-такава ни беше първоначалната концепция и не Радев я е правил а правителството на Борисов
И когато казваш , че успешно сме се справили, посочи в какво. В какво не сме двойкаджиите на ЕС
цитирай
6. getmans1 - Аз съм последователен а ти си този ...
10.04.2021 17:42
Аз съм последователен а ти си този който повдига въпроси е, отговорих ти.
Преди не много време ти даваше за пример Унгария сега, когато и там е вълна с лоши като в България цифри си"нипричом" .
Ти имаш мнение за самолета а аз трябва да го приема така ли И ТО ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ Т ПРЕДИ ИМАШЕ ЛИГИЧНО ОВЯСНЕНИЕ ЗА ЦЕНАТА ТАКАВА КАКВАТО Е.

Аз просто отговарям според разбиранията си ... Участвали сме в задгранични мисии с ВД ... Авероятно ще продължим с новите съюзници, къде тук е неясното.

Вреш родата си като довод а после други ти некоректни ... После, Русия нищо не ни е "давала" даром, още повече закрила ... видяхме я.
цитирай
7. getmans1 - Напротив, заяждаш се. . . иначе защо ...
10.04.2021 22:41
Напротив, заяждаш се ... иначе защо би лъгал и измятал,а?
F16 блок70, въобще не е това което описваш а е курен с въоръжение само за еър полисинг КОЕТО НЕ СЕ ХАРЕСВА НА ТВОЯ РЕЗИДЕНТ ... КОГОТО ТИ ЗАЩИТАВАШ - аз например АКО съм защитавал за нещо м-ра ТО Е БИЛО ЗАРАДИ НАПАДКИТЕ ТИ ЗА КИЛОГРАМИТЕ МУ /и торбичката/ при едно неофициално пътуване е нормално ...Такова държание е присъщо за 7 годишните.

Тия 5000 хиляди километра които аФторитетно разнасяш на ляво и дясно хич не са истина ... Обикновени лъжи пишеш В ПОСТИНГА МИ ГРАМ САМОЛЕТ НЯМА И НА ТЕБ АКО ТИ СЕ ПИШЕ ЗА САМОЛТЕ ПОНЕ ЧУКНИ ЧИЧКО ГУГЪЛ ... ХЕМ НЯМА ДА СИ ЛЪЖЕЦ НИТО ЩЕ СИ НЕИНФОРМИРАН, ЧЕ СМЕШНО ЗА ПРЕТЕНЦИЯТА ТИ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6143714
Постинги: 2778
Коментари: 26684
Гласове: 9698
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930