Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2021 11:07 - Явяване на оклеветената и забравена светица императрица Ирина, на 20 август 2020 г.)
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 875 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.04.2021 10:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гръцката национална героиня, Царица Ирина, се явила на руски свещеник и му разказала за започналите гонения срещу Православието. Свещеникът на когото се явила, не търси слава а живее в отшелничество, във вътрешността на Русия. Затова моли, да не споменаваме името му. Само моли да помогнем да разпространим думите й, и да възстановим справедливостта за житието на правоверната Царица изповедница. (С уважение, р.б. Татяна). 

  Нощта на 19-ти срещу 20 август, ме разбуди некой, с думите: 
  - Събуждай се, събуждай се, сега с тебе ще говори Императрица!
  - Каква Императрица?
  Тогава влезе тя и каза: - Ирина.
  Аз не разбрах добре и питах:
  - Екатерина Велика ли?
  - Не. Ирина Византийска. Ще поговорим с тебе. 
  - Как ще говорим, като не зная даже как да се обърна към вас.
  - Говори с мене, на "ти". У нас (на небето) всичко е просто. От церемонии се уморих още (докато бях) на земята. Мен почти не ме знаят и изобщо не ме почитат. Не дават и моето име на момичетата при кръщаването им. (Но това не звучеше като обида или оплакване). И понеже аз не съм заета с разглеждане на молби, имаме възможност да поговорим. Говори за всичко, задавай всякакви въпроси, и аз ще ти обяснявам случващото се (ставащото в света).
  Стой в истината, бъди твърд, говори истината и от нищо не се плаши! Ще те нарекат - безумен и прелъстен. Прекрасно! Юродствай, присмивай се на този свят, той е достоен за това. Подигравай се със всички, които прелъстяват (подмамват) хората. Ще започнат да странят от тебе. Но какво от това? Радвай се!
  - Господарке, сега много хора се интаресуват, имат ли благодат свещениците, които поменават еретиците?
  - Те не са свещеници, а изнудвачи. Преди да молят нещо Бога или да служат, нека преди това прокълнат ереста (главно - екуменизма) и прекратят общуването с еретиците. Те, и народа за нищо не считат, и ще бъдат наказани в бъдещия век, в бъдеще и сега.
  А ерестта на екуменизма я има, и тя е наречена всеерес, понеже е най-страшната, защото по-страшна от нея вече няма да измислят, и ще е последната ерес в историята.  
  Господ вече не иска и не чака нищо повече, а само вяра и стоене в истината. А те, като зли деца отблъскват от себе си всичко божествено.
  Още веднъж ще кажа, че трябва да осъдите ерестта. Без това, не смейте да призовавате името Божие. Не трупайте върху си скърби, не гневете Бога!
  - Сега се спори, по кой Чин да служим, и въобще има много разделения и спорове. 
  - Чинът е един: Молете Господа да изпрати Правослваен Цар. А той вече ще въведе ред в дома на Пресвета Богородица. Това е. Няма за какво да се спори.
  - Предишните пости прочетох "Осем слова против юдеите" на свети Йоан Златоуст. Може би ги съдя много пристрастно или предвзето?! 
  - О Йоане, Йоане Йоане! Какво да кажа за Йоан?
  - Господарке, ти още нищо не си казала, а аз вече плача.
  - Ние също много плачем, когато го видим, плачем от голяма радост. Редко срещана душа, и толкова се прославя от Църквата. Той винаги е пред Престола Божий, на молитва за света.
  За "Словата" ти не се заблуждаваш, мислите ти са верни. Ако изключиш некои грешки.  Юдеите вършат огромно зло и щастлив е този, който разбира това. Иначе човек може да се обърка в ставащото (около нас и в света). Те сплитат лъжи върху лъжи. Преди, всеки селянин знаеше това, а сега учени мъже, не се срамуват да се показват глупави.
  Върху света падна нощ. На мнозина ще се стори, че всичко е изгубено, и ще казват: - "Бог ни изостави... Ако изобщо Го има?"
  Но Бог ще изостави само тези, които са му изменили. А верните ще са в благодат, и каквото и да поискат, Той веднага ще изпълни.
  Страшно е да изпаднеш в умопомрачение, понеже няма да виждаш, как да се спасиш. А на стоящите в истината, всичко ще е ясно, като в светъл ден.
А изменниците отдавна се умопомрачиха. За тях не се моли, те се превърнаха в престъпници, или от зла умисъл, или от страх, или от страсти. Но всички, по своя воля. А против волята им, как да им помогнеш?
  - Но има деца, старци и болни хора?
  - Първо, моли се са себе си, за да устоиш и спасиш душата си. Второ, моли се за Белия Цар, и за всички стоящи във вярата и истината, та чрез тях, Господ да просвети света с Благовестието (Евангелието Си). А всичко останало остави на Бога. Той знае какво да прави.
  - А какви изпитания ни чакат?
  - Няма нужда да ги изброяваме, всичко това знаеш от светците. Маловерците ще умират от страх, а верните ще се зарадват. Да се спасяваш сега стана лесно. Аз пострадах в изселване (заточение) и зная какво говоря.  Призови ме, когато ти стане трудно и ще дойда да помогна.
  - А другите?
  - И другите нека ме призовават. Ще дойда и при тях. За нас това е радост. Когато призовава светци, човек им дава право да се намесват в живота му и в обстоятелствата. И заедно, ще извършим чудеса. Много, много разни чудеса.
Когато дойде отчаяние и ви се струва, че нямате повече сили, имайте за такъв случай, спасителна мисъл, - казвайте на себе си и на другите, така: - Нашето време е последно и това са последните скърби, но ще успея ли поне още веднъж да покажа любовта си към Господа?
  - Какво още е нужно в нашето време?
  - Пази свободата!
  - Коя свобода, и ка да я пазя?
  - Освободи се от всичко друго, освен верността към Бога и Белия Цар. Избягвай пристрастията, към каквото и да е, гони далече страха и маловерието. Не мисли за изгода, удобство и покой. Но не бъркай това с равнодушието. Виждайки всеобщото отстъпление (апостасия), имай жалост към всички. Това ще е твоята жертва, приготвена за Бога. 
  А ако те извикат властимащите и строго те питат: - "В какво вярваш?" Нама ли да се изплашиш?
  - Тебе Господарке ще те призова, и от какво да се плаша. 
  - Добре, приятелю, добре! Ще дойда. 
  - Как аз грешния мога да съм приятел на светата Царица?
  - Който поради страх Божий изповядва истината, той ни е приятел. А който от любов отива на мъченичество, той става наш роднина. 
    Записано на 9 февруари, 2021 г. в деня на свети Йоан Златоуст.

Молитва, дадена от света царица Ирина:
  "Господи, избави мя от печати антихриста, и молю тя, по светому словеси твоему, да не случится бегсто наше зимой". Амин.
  (Господи избави ме от печата на Антихриста, и те моля, по светите твои слова, да не се случи бегството ни, зимата)  

"Те излязоха от нас, но не бяха наши". (1 Йоан 2-19)
  "Те вършат такива неща, за които не е възможно да се говори, но за които ти ще знаеш. Мерзостта на запустението на светото място". (Мат. 27-15?)
  "И кръвта на убитите между жертвеника и олтаря" (Лук.11-51), които вопият към Бога.
  "А после ще кажат, че речта за Христа, като спасител, била преждевременна. И мнозинаще им повярват, и ще приемат печата. По добре тези юдеи, облечени в архиерейски одежди, и отстъпници от кръщението, сами да се отрекат от сановете си, защото, когато дойде Белият Цар, ще им свали митрите, заедно с главите, за това, което са направили". (Думи на света Царица Ирина)
 
https://www.youtube.com/watch?v=MsMyR96zzc4

    Превод, Григор Симов



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28317944
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031