Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2021 15:21 - Добри новини! "ЦАРЯТ Е ГОЛ"!! САЩ против Локдауна: В Тексас и други щати, забраниха носенето на маски, и глобяват нарушителите!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1154 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.05.2021 15:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Легендата на баскетбола Денис Родмън почива във Флорида, без маска и ръкавици, а на шапката му, нецензурно обръщение към коронавируса... Почти същото пишеше и на маската на руския министър на външните работи Лавров. Но във Флорида това не само е разрешено, а се и поощрява от местния Губернатор Рон Десантис, който не само отмени всички "локдауни" (затваряне на заведения и предприятия), но и въведе огромни глоби за тези, които все още изискват, да се слагат маски. За ресторанти, които отказват да обслужват хора, без маски, глобата е 5 000 долара. 

- "Благодарим на нашия губернатор Десантис, че на трети май премахна задължителните маски, което много ни радва, и сме много щастливи, че живеем в този щат, понеже сега можем да дишаме свободно морския въздух и да влизаме в супермаркетите". 

Но ако мислите, че тези мерки са изключение в Америка, не е така. Щатът Флорида само се присъедини към Тексас и Мисисипи, които отмениха маските и въведоха глобите, още по-рано. Грег Ебъд, Губернаторът на Тексас заяви, че Щатът му ще е напълно свободен от маските, на 4 юни, а за сега отмяната на маските се разпростира само на държавните учереждения. Но скоро ще започнат да глобяват и частниците, по хиляда долара на заведение, ако продължават да искат маски на входа.  Губернатора вече го обвиниха, че рискува живота на гражданите, - а в щата, през последните неколко седмици няма записан ни един смъртен случай от ковид, а населението е ваксинирано 30%. 

Но спорът между Ебъд и федералната преса, не е по медицински, а по партийни причини.  Работата е там, че губернаторът на Тексас и колегите му от Флорида и Мисисипи, са републиканци, а в Белия дом, съперниците им са демократи. И на тях никак не им харесва, когато некои щати не следват дневния ред на федералното правителство. Дневният ред на президента Байдън е, че носенето на мсаки е задължително. А мнението на обикновените граждани, не го вълнува.

И много граждани от затворените под карантина щати, се преселват там, където спокойно може да се ходи и диша, без маски. 


- "Аз дойдох от Бостън във Флорида, тук никой не ходи с маска, и изглежда че всичко се връща към нормалния живот. Поне се надявам".

Но противопоставянето между републиканците и демократите едва ли ще приключи с това. В пресата вече започнаха да обвиняват губернатора на Тексас, че обричал на смърт децата, понеже използваната в САЩ ваксина Пфайзър, не е разрешена (в Тексас) за деца под 12 години. И започнаха мръсни манипулации (в медиите), макар в Тексас за последните неколко месеца да не е фиксирано ни едно заболяване от ковид, сред учениците... 


Но тези цифри едва ли ще спрат либералните журналисти. На Републиканските щати тепърва им предстои да защитят твърдите си закони, против носенето на маски. А от това зависи, дали цяла Америка (и целия свят) ще започне да отваря ресторантите, за тези, които нямат намерение да крият усмивките си, зад маски.

 
  https://www.youtube.com/watch?v=qyvxLrwYi6g  

Превод, Григор Симов  



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28382606
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930