Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2021 16:00 - Гръцката Църква все повече затъва в юдиното блато на "апостасията" (отстъпление от вярата)! Архимандрит др Никодим Богосављевић
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1424 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.06.2021 11:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бог да Помага, православни братя и сестри, и вие, които не сте православни, но е добре да станете!

Велика среда е, обстановката наистина е тежка и затова с неудоволствие се налага да прекъсна за малко обичайния си богослужебен цикъл през Страстната Седмица и да обърна внимание на една проява, която е катастрофална и, меко казано, ужасна.

Става дума за все по-дълбокото затъване на Гръцката Църква в блатото на апостасията и отстъпничеството. Гръцкият синод приема решения, които са противоканонични, и които подлежат, не само на отстраняване от сан, но и на анатемите, т.е проклятията, произнесени на поместните събори.  Политическата власт в Гърция е относително по-богоборческа, от сръбска, понеже при тях са в сила драконовските мерки, каквито бяха при нас, по време на миналогодишното Възкресение 2020 г. 

Нас тогава ни спасиха спонтанните протести на 7 юли, на Петровден, когато се събраха тридесетина-хиляди души, пред Сърбската Скупщина. И благодарение на това, сега у нас правителството няма смелост пак да затвори всичко и всички, понеже не смее да рискува, но от друга страна са доволни, че целия този натиск, за носене на маски, на открито и на закрито, принуди голям процент хора да се "ваксинират".

А в Гърция и сега е комендантски час, който е в сила всеки ден от полунощ. И снощи, на 20 април синодът на гръцката Църква прие решение, да се съкрати великденската служба, и не само да се съкрати, но и да се пренесе на Велика Събота, като службата започне час по-рано от обичайното време, и завърши един час, преди полунощ, още преди да е приключила съботата, денят на юдейската пасха. И това се поднася, уж, заради "бащинска загриженост" на синода, да можели хората да се приберат от празничната служба, в къщи, преди полицейския (комендантски) час...

...С това решение на синода са нарушени много канони. Първо, - празнуване на възкресение, заедно с евреите, което изрично е забранено от 7-то апостолско правило, което гласи: Ако епископ или свещеник празнува светия Ден Възкресение, заедно с юдеите, такъв да бъде низвергнат. И макар евреите да не спазват пасхалията си, по мойсеевия закон, а са я променили, за да ни измамят и объркат нас, православните, - ние си спазваме истинската древна еврейска пасхалия. И макар евреите тази година да са празнуваха своята паска на 4 април, истинската дата на пасхата им, е на 1 май, т.е на Велика Събота...

С това гръцкият синод наруши един канон. А втория наруши, понеже е забранено по каноните, на един престол, да се служат две литургии в един ден. Нарушено е и 89-то правило на Шестия Вселенски Събор, понеже богомолците са прекратили Великия пост, още вечерта в събота, преди полунощ, срещу Великден Това решение е безпрецедент, и за гръцката църква, и за цялата Православна Църква. То предизвика тъга в паството и се появиха отчаяни изказваня на свещенослужители от гръцката църква. И освен че нарушават каноните, те попадат под анатемите на поместните събори. Значи, освен споменатото седмо апостолско правило, се добавя и първото правило на антиохийския събор, което гласи: "Всички, които се осмелят да нарушат наредбите на Великия и свят събор, проведен в Никея, в присъствието на благочестивия и боголюбим цар Константин, за светия празник на Господното Възкресение, трябва да бъдат отлъчени от общение и изключени от Църквата, ако продължат самоволно да въстават против това, което е добре установено.

Ако сред свещениците, предстоятелите или дяконите, се намери некой, който след вече решеното, съблазнява народа и размирява църквата, постъпва своеволно и празнува Възкресение, заедно с юдеите, и не само себе си въвлече в грях, но и много други, - такива, Светият Събор, още сега счита за отстранени от църквата, но не само тя, а и ония, които и след низвергването им, остават заедно с тях, всички да бъдат низвергнати и да бъдат лишени от честта, която са имали...

Когато папа Григорий 13-ти, въвел новия календар 1582 г. и искал от цариградския патриарх Йеремия Втори, и той да приеме този календар, Патриархът свикал събор, и 1583 г. взели следното решение: "Който не следва църковните обичаи, огласени на седемте вселенски събора, за светата Пасха и календара, които те са установили добре, за нас, а иска да следва новоизмислена пасхалия и новия календар, на безбожните папски астрономи, и противейки се, иска да отхвърли и унищожи учението и обичаите на църквата, които сме приели от нашите отци, за всеки такъв - анатема, и да бъде извън църквата и извън общността на верните. 

Значи, анатемата не се отнася само за тези които въвеждат новия папски календар, но и за ония, които не почитат празнуването на Възкресението, което е узаконено от апостолското правило и ороса на Първия Вселенски събор, и първото правило на Антиохийския събор.

Затова, тук става дума за голямо падение на гръцката църква, която се съгласила, и вярващите, вкл. епископите, да бъдат тестирани за коронавирус, за да имат право да влизат в църквата. 

Това пак е сътрудничество на църквата с политическите власти, и се появи снимка с Пирейския митрополит Серафим, който си прави тест, заедно с други митрополити и свещеници, което е катастрофа. Т.е. пълно подчиняване на решенията на светските власти, не спазване преданието, не съхраняване свободата и автономията на църквата, която по всички закони има автономия от държавата. Това е въпрос на вяра, но те нямат вяра и затова носят маски в църквите. Затова и цариградският патриарх Вартоломей целува иконата на Богородица, с маска. А това е юдина целувка.

И всучко това се случва по време на Христовите страдания, през Страстната седмица. Така че, цялата тази апостасия в гръцката църква може да се сравни с юдиното предателство на Христа. Което е страшно.

И накрая се питаме, защо се случва това точно в гръцката църква? Знаеме че и в руската църква и в нашата (сръбска) църква има падения, че носеха маски, с което превръщат църковните служби, в служение на демоните. Знаем, че много епископи са се ваксинирали и са препоръчвали и на другите, да се ваксинират, като доброволни агенти на ваксинациите. 

Защо е допуснал всичко това Бог? Той го е допуснал, защото, ако веднъж се направи компромис с вярата, благодатта си отива и човек, и особено епископите, падат все по-ниско и по-ниско, в тресавището на отстъпничеството. Господ допуска, да им се помрачи разума, което ясно е описал Апостол Павел във второто послание към сплуняни, когато казва, как и кога ще дойде антихрист, и защо мнозина ще го приемат. Където казва: - "Неговото действие ще е със всяка сила сатанинска, с явления и чудеса лъжовни. И със всяка измама, сред онези, които пропадат, защото не приеха любовта и истината, за да се спасят". 

Значи, всеки който не свидетелства Истината, ше бъде измамен и ще приеме лъжата. Не само за себе си, но и на други ще внушава това. И много пстири, като вълци, ще водят своите паства на заколение. Защото всеки който се ваксинира с нещо, което съдържа материали от абортирани деца, съучаства в злодейството.  В Гърция има свидетелство, че един човек, дошел да се причасти, но не можал да си отвори устата. Свещеника го питал, дали се е ваксинирал, и той кимнал с глава. И в манастира Есвигмен, проговорила икона, и Христос ясно казал, че "който се ваксинира с нещо, което съдържа чипове и ДНК, той няма дял с мене! Той се отрича от Мене, и е Юда".

А защо точно в гръцката църква? Защото тя сътрудничеше с цариградския патриарх Вартоломей. На събора в Крит не приеха становището на Йеротей Влахос, направиха компромис и приеха лъжовните еретични, икуменически документи, където се казва, че имало много църкви. И след това приеха пак някакво гъркофилство - етнофилство, за което те упорито ни осъждат нас славяните. Те следват не само ересите на своя предстоятел, цариградския патриярх Вартоломей, но го последваха и в разкола на терторията на руската православана църква в Украйна. Само Серафим Пирейски малко се разбунтува, но и той отстътпи.

Истината трябва да се брани до край. Затова Бог допусна, та се съгласиха да се ваксинират, и ето сега погазват много, много канони, и навличат проклятие на себе си и на своето стадо. Заради което подлежат на анатемите, които са изказали, не само събора от 1853 г. но и съборите от1593, 1756 и 1848 година. Но аз казвам и повтарям десети път, за подигравката с каноните на владиката Атанасий, че Господ, на Страшния Съд, ще каже на Православните: - Донесете онези канони, които владика Атанасий върза на опашката на котката! Отвържете ги от опашката, понеже по тези канони щв ви съдя"!

Каноните са вечни и непроменливи, понеже са прието от Светия Дух. И всеки поместен събор, и даже архиерейски, ако е в Истината, е икона на Страшния Съд. 

Жалко и трагично е това. Всеки в гръцката църква трябва да се отрече от еретиците, от вълците в овчи кожи. Затова е дадено и 15-тото правило от двукратния Цариградски събор, за да нямаме участие във вечния огън, с онези, които нарушават каноните и преданието, и които подлежат, не само на лишаване от сан, но и на вечна анатема, ако сега не се покаят.  Да ни избави Господ! Утре е Велики четвъртък, и нека в мир, всеки, който не се е изповядал и не се е покаял, да се изповяда и покае, за да влезем в тайната на Честните и Животворящи Страдания Христови, Неговото разпъване, Неговото погребение, Неговото преславно Възкресение, и Неговата победа на Живота, над смъртта, и на Истината, над лъжата. Амин, дай Боже!

  https://www.youtube.com/watch?v=fnD25-jUvY4  

Превод, Григор Симов  



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28380154
Постинги: 4303
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930