Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2021 13:09 - Защо издевателствате над хората? - Президентът на Белорусия, срещу глобите за неваксинирани и за маските
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 617 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.10.2021 09:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Дълго очаквани думи от благоразумен държавен глава, от там, от където... отдавна се очакваше.
Президентът на Белорусия Александър Лукашенко, на съвещание по епидемиологичната ситуация и предприеманите мерки за противодействие, изказа позицията си за действята на държавните служби по въпроса.
Държавният глава подчерта, че е събрал съвещанието, за да обсъди мерките за лекуване на хората, а не, както е прието да се казва, за "борба с COVID-19".
Александър Лукашенко в началото на съвещанието каза на министъра  на здравеопазването Дмитрий Пиневич: "Аз предполагам, Дмитрий Леонидович, че тук в залата присътстват само здрави хора?"
И като получи утвърдителен отговор, му зададе следния въпрос: "Вие поставихте ли ги на карантина, преди срещата им с Президента? А ПЦР-тестове направихте ли им?
Този път отговорът на министъра беше отрицателен.
"А как тогава дойдохте при държавния глава, при Президента, без да проверите тук присътстващите? Какво е това отношение, след като постоянно ме убеждавахте в друго? Аз не напразно ви задавам този въпрос, Дмитрий Леонидович. Вие правилно постъпихте. Понеже при нас така не е прието. Макар че по целия свят при Президентите не пускат хора, не минали през карантина, а да не говорим, за непроверени".
"Аз специално зададох този въпрос, за да мога да задам следващия: ако вие при Президента, влизате само е едно ритане на вратата, тогава защо издевателствате над хората? След като при Президента влизате свободно"?
Държавният глава подчерта, че по време на цялата тази епидемия, нито един човек, идващ да се срещне с президента, не са го питали, ваксиниран ли е или не, и правил ли е тест...
"А защо тогава натоварваме хората? Защо дигнахме аларма в цялата страна? Защо мобилизирахме полицията (милицията) да следи за спазване на масковия режим"... - обърна им внимание Александър Лукашенко.
В тази връзка той се обърна към началника на МВР: "Аз ви предупреждавах. Нямате ли си друга работа? Защо нарушавате закона? У нас няма такъв закон". "Вие на кого подражавате?" 
"Така че, ако лекувате, лекувайте както трябва. Започвайки от тази зона и завършвайки навсякъде по улиците. Вдигнахте врява из цялата страна. Мисля че губернаторите са ни чули. Ето че в Брест започнали да глобяват, и вече насила започнаха да принуждават хората, да се ваксинират. А аз ви молех, да не допускате това".
"Какво замътихме пред хората? Ние не знаем всичко за тази болест. И всеки човек трябва да се разпорежда със съдбата си така, както счита за нужно. И сега ще поговорим за това".
"Виждате ли, - започнахте да глобявате хората. Кой ви е дал такова право? Къде, в кой закон е записано, че имате право да глобявате хората?
"У нас (в Белорусия) в Гомелска област, започнаха (крадци) да колят крави нощем, и да ги продават в Русия. И не можете да се справите. А милицията там лови хора без маски. Не дай Боже да не заловите тези гадове, за две седмици! Разпоясахте се, та няма повече накъде!"
"Ние се държим безобразно, а хората принуждаваме да са идеални. Така работата няма да потръгне. Връщайте се към това, което правехме при първата вълна (на ковида)".
"Какви ли не драконовски методи през това време не въведохте. И стана ли по-добре? Не...
Александър Лукашенко поясни, че той лично е против, хората насила да носят маски и да се ваксинират, но на първо място трябва да се отделя внимание на въпросите за лечението. Той е уверен, че ако ефективно се работи в тази насока, тогава, буквално за месец ще се удаде да минимизираме проблема. "Но не лекуваме ли хората, а се заемем с ковидна и антиковидна политика, ще доведем народа до бунтове. И ще стане като в Европа", - предупреди той.
http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_25152/


Превод, Григор Симов



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28359860
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930