Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2021 11:00 - Кавказският пустинник йеромонах Константин, против бесовската ваксинация
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 888 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 21.11.2021 11:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Неотдавна много медии публикуваха нареждането на Валаамския епископ Панкратий (Жердев), всички манастирски братя задължително да се ваксинират. А които не се съгласят, владиката ги заплаши с изгонване от манастира, без никакви средства за съществуване. Но както стана известно, после той отмени нареждането си, и даде право на избор на монасите, понеже голяма част от тях наистина започнаха да събират вещите си.


Този прецедент разголи острия проблем, който стои сега пред вярващите. Въпросът за ваксинациите е извънредно важен. От медицинска гледна точна, става дума за генетични промени на човека, понеже официално е подтвърдено, че "ваксината" съдържа генно модифициращи РНК — мРНК. А от духовна страна, има опасност да изгубим образа си Божий и да получим, заедно с (псевдо) ваксините, нещо зловредно.


Вярващите трябва да се обърнат към свещеноначалието, с молба да се разгледа този въпрос на Поместен Събор, на който трябва да присъстват и лекари-вирусолози, епидемиолози и други специалисти. Нали в научните кръгове има не малко вярващи хора. Искането на владиката Панкратий, монасите да се ваксинират задължително, може да наречем безчиние, понеже той, с това се намесва в светските дела, а нашата Църква е отделена от държавата.  Той заяви: «Аз съм за абсолютно пълна, стопроцентна ваксинация на цялото население на Руската Федерация. Това е моята позиция».


Т.е. той застана на страната на света. Макар той да няма право да заема такава позоция, понеже е монах, който се е отрекъл от света и, следователно, няма ни морално, ни духовно право да прави такова изказване. Към епископа ние се отнасяме с почит, като към приемник на апостолите, но думите и делата му трябва да разглеждаме в светлината на Светото Писание, на светоотеческото учение и каноните на Църквата.


27 януари 2021 година Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа прие решение - резолюция № 2361 за недопускане дискриминаци на хората, според това, дали са ваксинирани или не: Точка 7.3.1. еднозначно и безусловно установява доброволността на ваксинирането. Никой не може да бъде дискриминиран заради възможен риск за здравето. И тези, които искат задължителна ваксинация, показват своята некомпетентност и неинформираност, понеже тази процедура не е задължителна и е строго на доброволни начала. Никакви обстоятелства не може да принуждават гражданите да се ваксинират. А епископът ги принуждаваше.


Нашите архиереи, превишавайки пълномощията си, действат като малки "папи". Отказът от ваксинация е право, гарантирано в членове 8 и 9 на Европейската Конвенция по правата на човека. Освен това, по чл. 21 от Конституцията на РФ, гражданин не може да бъде подложен на медицински опити, без своето доброволно съгласие. Това са широкомащабни опити върху хората, чрез принудително ваксиниране, с непроверен, според медицинските норми, препарат.


Не подобава на монах да нарушава първия монашески обет за отричане от света, и още редица новозаветни заповеди, и да участва в светските дела. В частност, апостол Павел е дал такава заповед-заклинание: «затова ви казвам и ви заклиням в Господа, повече да не постъпвате, като другите народи, според суетността на своя ум, ако сте с помрачен разуме и сте отчуждени от живота Божий» (Еф. 4: 17-18). Това е заклинание, да не постъпваме, като другите народи. А епископът иска, да постъпваме като другите народи, а и да оскверняваме тялото си. В «Послание към Римляните» апостол Павел казва: «И тъй, в името на милосърдието Божие ви моля, да представите телата си в жертва жива, свята и благоугодна Богу» и това ще бъде вашето духовно богослужение» (Рим.12:1). Апостолът моли да предоставим телата си, като жертва жива пред Бога, а сега, на нас ни предлагат да предоставим тялото си за (сатанински) експерименти.


Ние сега не знаем и не можем да изключим, че след ваксинациите може и да нямаме възможност за разумно служене, понеже ваксината може да превърне човека в генномодифицирано същество. Нали по думите на милиардера Марк Гинзбург, «човекът е млекопитаещо (животно), което първо трябва да бъде уплашено, а после прави с него каквото си искаш».


Възниква въпросът: не прозвуча ли в думите на валаамския наместник, отстъпление от християнството?


Светото Писание ни учи, че «ако врагът ти е гладен, нахрани го, ако е жаден, напои го» (Рим.12:20). А епископ Панкратий беше готов да изгони своите братя, които живеят повече от 20 години в манастира, без никакви средства за преживяване. А е известно, че монасите нямат ни спестени пари, ни пенсии.


Познавам владиката Панкратий повече от 30 години, и съм учуден да видя в него такива чудни промени. Преди не беше такъв. Неотдавна говорех с един митрополит, също познаващ го отдавна, който не по-малко от мен се чудеше: «Да, владиката Панкратий направи нещо, което не очаквахме от него». Какво ли му повлия така? Господ знае, но по странно съвпадение, тези промени в него започнаха, след като се ваксинира.


На подобни промени, и загуба на благия дух, обърнаха внимание мнозина, след като чуха и последното видеообръщение на митроплоит Тихон (Шевкунов), с призив за ваксиниране, който, според собствените му думи, се ваксинирал вече трети път.


Не по-малко ме смути и изказването на митрополит Иларион (Алфеев). Като го чух, много се учудих. А той разказваше, как идвали хора и казвали, че са станали причина за неволната гибел на хора. Подчертавам, че каза «гибел», а не «смърт», понеже това са различни понятия. «Те идват и ме питат: «Как сега ще живея с това?». Цял живот ще трябва да измолвам извършения грях». А грехът му бил в това, че помислил за себе си, но не помислил за другите, които можел да зарази и да предизвика гибелта им.


Тук веднага прави впечатление, че понятието смърт е заменено с понятието гибел, което доста впечатлява. Не е казано «починали», «преминали във вечността» или «представили се пред Бога», както обикновено се казва, но — «загинали». А такива подмени, се наричат манипуляция, и програмиране на слушателите. По-нататък: — Как сега ще живея с това. Много е съмнително, че при високопоставен митрополит би дошла мирянка на изповед, и образованият архиерей, като владика Иларион, няма да намери подходящи думи за отговор. Това изглежда изкуствено и предизвиква недоверие… Изобретява се нова добродетел, – да ваксинираш не само себе си, но и своите близки, с "ваксина" която може да предизвика генна модификация на човека. И се измисля нов грех – отказ от ваксинация. Владиката настоява, че ние сега трябва да мислим преди всичко за другите. А Светото Писание ни казва: «внимавай върху себе си».


Представянето на ваксините, че предпазвали от covid и от смърт, е неверна информация. Даже на ниво Министерство на Заравеопазването е признато, че не е доказана степента на защита с covid ваксината. Докторът на медицинските науки, професор Александър Редько каза, че «имунитет селд ваксинацията, никой не ви гарантира. Вие сте участници в експеримент – без застраховка и безплтано».


Заявленията на митрополит Иларион противоречат на фактите и думите на специалистите. Също както противоречат на действителността предишните му твърдения, че в Църквата никога не е четено Откровението. То се е чело, чете се и трябва да се чете. Трябва само да се отвори Типиконът, втора глава.


Християните се спасяват чрез претърпяване на скърби и болести. Даже ако няко заболее, откъде можем да знаем истинския източник на заразата? За да идем да се изповядваме... Столетия наред хората са боледували от много по-опасни болести, заразявале се с шарка и холера, с чума и испанка… Но греховно е само умишленото деяние, а не нещо друго. Да допуснем, че човек се е заразил от холера, и някой от близките му после също заболее, но нали той не е искал да го зарази. Ниой никога не се е каял за подобно нещо, и това не е грях, а пак е манипулация. Милиони са умирали. Но историята на Църквата не знае такъв грях, за който по време на епидемия, хора да се каят, че са заразили някого с испанка или шарка. Това е ново изобретение, от 21 век.


Апостол Павел в «Посланието към галатяните» учи, че «всеки ще понесе своя товар» (Гал. 6:5): и ще бъде съден «всеки за своите дела».


А от думите на йерарха излиза, че ние носим отговорност за всички, с които днес сме се докосвали. Какво е това? Нова вера ли се проповядва? Христос ни учи, че даже дребните птички, които се продават за един асарий, не падат на земята, без волята на нашия Отец Небесен (Мф.10:29), а владика Иларион казва, е хората ще умират, а по-точно, ще гинат, ако ние посмеем да се откажем от т.н. ваксина, която, реално не предпазва от болести и не гарантира имунен отговор, а предизвиква странични ефекти, и даже смърт. И трябва ли да се учудваме, когато, след такива думи, хора в коментарите пишат: «Благодаря. След този отговор, Църквата за мен престана да съществува».


Ние трябва всичко да проверяваяме, според завета на апостол Павел, и да се пазим от всяко зло (Фес.5:21-22), още повече, в такова изкушение, като глобалната кампания за (принудително) ваксиниране.


https://pavlos1.livejournal.com/306859.html


Превод, Григор Симов  



Прочетете още за историята на йеромонах Константин и неговия приятел - съмонах, и откровението от Света Богородица, на долните адреси:

Предговор

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2014/01/19/predislovie-kym-otkrovenieto-na-sveta-bogorodica-spomeni-na-.1229939

– първа част:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/11/17/otkroveniia-na-sveta-bogorodica-jivata-voda-na-promisyla-boj.1207708

– втора част:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/11/20/otkroveniia-na-sveta-bogorodica-2-logoslovo-ru.1208936

– трета част:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/11/23/jivata-voda-na-promisyla-bojii-otkroveniia-na-sveta-bogorodi.1209652

– четвърта част:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/11/25/jivata-voda-na-promisyla-bojii-otkroveniia-na-sveta-bogorodi.1210673

- пета част:
https://grigorsimov.blog.bg/politika/2016/05/10/jivata-voda-na-promisyla-bojii-otkroveniia-na-sveta-bogorodi.1450693


Четете, копирайте и публикувайте!

За разбиращите добре руски, ето адреса на целия текст, от който тук ви публикувах преведени извадки:

първа част:
http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_5491_1/#comments

и втора част:
http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_5491_2/#comments




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28362828
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930