Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2021 09:36 - Насилствените ваксинации са част от глобален план. (Публикация в сайт „Православный апологет”)
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 669 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Расшифровка на видео 4, на отец Йоан Дронгитис.
Въпрос: Казват, че мерките приети от държавата се основават на научни данни. Но ние виждаме, че в научното общество няма абсолютен консенсус. Науката до голяма степен се влияе от политическите, икономическимите и институционалните условия, а и от глобалните представи за природата на човека и духовния мироглед. Изборът на епидемиологичните мерки включва, не само научни, но и политически решения. Какво е съотношението между науката и политиката в сегашната ситуация?
Отец Йоан Дронгитис: Малко трудно ще е да се обхванат всичките тези въпроси в един отговор, но ще се опитаме. Преди всичко, следва да отбележим, че тези, които свързват сегашната ситуация с науката, са прави. Във всичко това наистина е замесена науката. Разбира се, дължен съм да кажа, че поне тук в Гърция, комисията на учените призна, че често са били принудени да приемат решения, различни от първоначалните им намерения, и че тези решения са политически. Това каза самият научен комитет, който сътрудничи с правителството, и мисля, че това е очевидно. Първенството и инициативата в тези въпроси е на политиката.
С ваше позволение, подчертавам, че на тези въпроси трябва да се отговаря, не по буквата, а по духа, имайки предвид истинската им вътрешна същност. На първо място трябва да отбележим, че днес не може да си затваряме очите за реалното положение на нещата, и да продължаваме да вярваме в съществуването на някаква «свободна и прекрасна наука». Такова нещо никога не е имало, няма и сега. Има неколко световно известни учени, които работят повече или по-малко независимо един от друг. Но в страните с развита обществена организация (особено в САЩ, в Китай и т.н.) науката, несъмнено, е част от системата. Тя се финансира и не може да съществува без дотации.
Хайде да не се преструваме, че това положение на нещата не ни е известно. Не може да игнорираме очевидни неща. Хората вече от десетилетия се подлагат на «промиване на мозъците» и на пропаганда. Целта е, да ни накарат да повярваме, че очевидните неща, които вече реално присътстват в света, не са нищо повече, от «теории». Преди всичко, трябва да кажа, че концепцията на либерализма (или, ако искате, капитализма), а и на хуманизма и Просвещението, е построена по една и съща матрица, пораждаща всичките тези явления. В тяхната същност се крие нещо, което ги подтиква да стигат и да приемат най-радикални форми. Радикалната форма на хуманизма засяга и самото понятие за человека, и за създаване на «подобрен човек» (киборг). Науката заедно с политическата философия се употребява главно за обслужване политическата дейност на свърхдържавите.
Не е тайна фактът, че вече неколко десетилетия, американското правителство официално инвестира в програми за създаване на хибридни човешки същества, за смесване (съединяване) на хората и машините, и за директно свързване на човека с интернет. Има и съответна организация: Управление за отбранителни науки (Defense Sciences Office). Тя е свързана и с други разработки за военни цели. Тя иска да създаде войник-свърхчовек, който няма ни морал, ни страх, ни умора. И това е реалност.
Не може да игнорираме факта, че хората инжектирани с препарати за генно модифициране, вече имат в себе си мРНК и стават дистанционно разпознаваеми. Не е ли така? Некои от ваксините правят човека видим (например, от смартфоните, които приемат ваксинираните, за Bluetooth устройства). Представете си само, колко следени ще са ваксинираните..! Щом моя телефон «лови» ваксинираните около мен, или поне някои от тях, представете си, какво може държавната или друга система - наднационална или международна? Няма ли вече такава технология? За съжаление, много неща остават скрити за хората, понеже още не са ни ги предстваили и описали, на разбираем език, но те вече масово се използват.
Нима няма днес университети и лаборатории в Стенфорд или в Китай? Спомнете си известната мрежа BodyNet от Стенфорд. Каква е тази BodyNet? Нима не прилича на ужаса от бъдещето, описан във фантастичните романи? Тази невидима сила с видимите и служители, да я наречем «техно-феодали», мислят, че човечеството трябва да се контролира. Според техно-феодалите, на земята живеят прекалено много хора. А щом са много, трябвало да се намаляват. А това си е истинско човеконенавистничество! Сега в хората никой не инвестира. Хората не са им нужни, те за тях са излишни. Мисля, че всички интересуващи се, са чували подобни изявления, и са чували с ушите си подобни изказвания, в тази насока. Освен това, човекът не трябвало да си остане свободен, а трябвало да бъде свързан със системата и да е включен в интернет. И така ще стане обект (а не субект, т.е. личност). Това е очевидно от пропагандирането на науката, от страна на правителството, какво трябвало стане с човека и природата… Единствената възможност за съществуване на природата, било вкарването и в киберпространството.
Те ненавиждат природата, понеже в нея има нещо живо. Природата е свързана с Бога. А относно природата на човека, знаете ли какво говорят официално за нея програмите, за които вече споменах по-горе? «Човешката природа трябва да бъде подложена на адаптация. Човекът трябва да бъде преработен». Това не са мои думи. Които още не сте чували подобни изказваня, потърсете в интернет. Става дума за създаване на нов човек. Човек, който ще бъде включен към (ще бъде част от) техническото оборудване.
Нас ни обкържават множество техники: компютри, смартфони и т.н. Но всичката тази техника скоро ще бъде премахната. Понеже ще преминем към следващ етап. Телефонът ще бъде вграден в човека. Разбирате ли? В началото ще носим върху себе си датчици, а после ще преминем към импланти, които се имплантират в организма. Те вече съществуват. Има такива технологии, при които, имплантът е почти неотличим от кожата. Той може да се постави по такъв начин, че да врасте в кожата на човека. Това не е технология на бъдещето, а я има още днес. И разбира се, има планове за импантиране на имплантанти в мозъка. Такива са безумните планове на трансхуманизма, за създаване на «нов вид» хора, и експерименти се провеждат от много години.
Предполагам, че ваксините вървят именно по този път. Те са част от тиранията, при която човека ще управляват дистанционно. Всеки нормален човек е опасност за тях, понеже е непредсказуем. Даже най-апатичният и ленив. Даже този, на когото напълно са промили мозъка. Даже най-обикновеният гражданин, който през почивните дни само пие и не се интересува от нищо. Даже такъв  човек, пак си остава непредсказуем. Тази система не иска да си има работа с непредсказуеми хора. И ненавижда даже самата възможност за свобода на човека. А това е удар по «образа Божий». Това е най-сериозен духовен въпрос. Човекът престава да съществува като личност, а те искат да бъде подчинен и да е дистанционно управляем… И за да остане да живее, «свободата» му трябва да се вписва в мрежата, - и последното положение на човека, става «по-лошо от първото» (Лк. 11, 26). А и ще може ли след всичко това, да продължим да го наричаме «човек»?
Нека си отидем от този свят, като хора! По-добре десетки пъти да заболеем от коронавирус, но да си останем човеци! По-добре да умрем от каквото и да е, но да запазим същността на образа Божий и дарената ни от Бога свобода. Нека не идем да се поклоним на антихриста, вече заклани. Както се пее по време на богослужение, «да не буду стяжание, ни брашно чуждему» (служба на Теодор Тирон). Когато изчезне всяка възможност за свободен избор, цялото човечество ще отиде на заколение...
Очевидно е, че свободна наука никога не е имало, няма и сега. И, разбира се, всичкото това не е научно. То е научно само в смисъл, че на световното управление му трябва науката за да прокарва своите планове и своето виждане за бъдещето, - апокалиптично и ужасно. В този смисъл, това което имаме днес, си е истински сциентологизъм, т.е. поклонение на науката. За щастие, още не сме стигнали до тоталитаризма на бъдещето.
Има още свободни личности и свободни учени, които днес живеят «на острието на бръснача», в крехко равновесие, знаейки че научната им кариера може да бъде унищожена, ако направят неправилна стъпка. Има и хора, които не обръщат внимание на опасността и продължават да се държат като истински учени. Те вече се забелязват у нас в Гърция. Не зная, има ли такива хора в Португалия. Във всеки случай има неколко световно известни учени, които ни информират за случващото се, на различните нива.
Но не трябва да се игнорират съвременните технологии, научният прогрес днес, електромагнитните полета и други. А също и, как може човек да бъде вграден в тази система и да престане да съществува в реалността, като стане "нов човек" - хибрид…
Човек, носещ маска е уверен в правотата си, а ваксинираният е ядосан на неваксинираните, вярва и с най-дълбока тревога се бори за връщане към предишното, «нормално положение на нещата» или към «нормалността», която на практика вече я няма. Мисля, че трябва да осъзнаем, че тази «нормалност» вече няма да я има, освен ако ситуацията изведнъж не се промени по някакъв неочакван за нас начин, — на което се надяваме. Но както и да е, ние трябва да продължим борбата, надявайки се на Господа. Но ако, по допущение Божие, «презареждането» (или "зануляването") се извърши, връщане към предишния живот вече няма да има. Всичко това е било замислено, като безвъзвратно изменение. Презареждането не подразбира запазване на това, което е било нормално до сега. Всичко, което не отговаря на формАта на тази «електронна ферма», ще бъде отхвърлено…
...Те искат нашето съгласие, и именно в това е сатанинското лукавство. На тях им е нужен нашият подпис, точно както е и при ваксинирането. Те искат, ние сами да кажем «да» и под натиск да се съгласим. Но нека им отвърнем «не»! Ние трябва да кажем «не». И да се върнем назад, докато още не са изгорени мостовете зад гърба ни. И в никакъв случай да не преминаваме (напред), от един мост, към следващия. Това е много важно. Ние християните трябва преди всичко да учим вярата, да създаваме «тайни» и явни школи. Трябва да организираме огнища за християнско образование, благодарение на което ще е възможно предаването и разпространението на истината и изучаването основите на нравственността и свободата в Христа.
Които могат, нека се обръщат към селски живот, или да търсят други сфери на дейност, а които не могат или не искат това, нека остават в чертите на града и да водят борба, запазвайки християнското мъдруване. А то е начин на мислене на мъченика, и готовност да се подвизаваме за Христа, даже до смърт. Християнският живот не е възможен без устремен към подвиг, вдъхновен начин на мислене. В това е нашето настояще и нашето бъдеще.
Ние трябва да пазим дълбоката връзка с таинствения живот на нашата Църква, и, намирайки се в тази ужасна обстановка, да принасяме покаяние за нашите падения. Да живеем дълбок духовен живот, невидим за външните. Да запазим тясна връзка, не с глобалната мрежа, а със светлия свят на светите Таинства — просвещаващи и спасителни (за нас). Само тогава ще можем да осъзнаваме реалното положение на нещата, и да живеем, и да свидетелстваме за нашата свобода в Христа, въпреки всичко. 

Источник:
@Перевод «Трость Скорописца», 2021 г.
 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?view=att&th=17d6c942a69294f2&attid=0.3&disp=vah&safe=1

Превод от руски, Григор Симов



Гласувай:
6



1. dobrodan - НЕкои са се родили не чак умни.
03.12.2021 11:16
НЕкои други им подражават, ще рече, по-глупави и от тях.
Изкара ли вече Ковида или в манастира нямате? :):):)
Ще дойде, спокойно. Това да не е христос, че да не идва :).
После може пак да пишеш. Може и да не пишеш. Каквото бог реши, чедо :).
цитирай
2. radostinalassa - Достатъчно ни е и това, че...
03.12.2021 16:16
шип протеина уврежда съдовете и се образуват микротромби. Кой би си предизвикал това? Умен човек? Едва ли.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28357240
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930