Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2021 10:58 - Учени: Метавселената на Фейсбук е заплаха за света!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 356 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.12.2021 11:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Добавената реалност ще записва всичко, дори нашите мисли и може да бъде инструмент за злоупотреба от политици и насилници. Който управлява метавселената, ще управлява живота на хората и границата между реалността и виртуалното ще бъде заличена. Това твърдят редица независими експерти, след новината, че "Фейсбук" под новото име "Мета" насочва усилия към създаването на метавселена, съобщава БГНЕС.


Виртуалната, добавената или, както някои я наричат, смесената реалност е "дистопична" идея, която ще има много по-негативни последици, отколкото си мислим, а този, който контролира метавселената, ще контролира живота на хората, твърдят експертите.


Един от водещите експерти, критикуващи метавселената е д-р Дейвид Рийд, професор по изкуствен интелект в университета Хоуп в Ливърпул. Въпреки че д-р Рийд вярва, че метавселената може да донесе някои вълнуващи възможности за човечеството, според него тя рискува да задълбочи съществуващите проблеми със социалните медии и интернет, като опасения за поверителността на данните, но също и кибертормоз и насилие.


"Метавселената ще има огромни последици. Тя идва с фантастични предимства и ужасяващи опасности. И имаме нужда от много здрава система, която ще контролира тази метавселена", смята Рийд.


Метавселената ще бъде инструмент за политиците, но и за престъпниците.


"Хората се притесняват от влиянието, което социалните мрежи могат да имат върху политиката в момента. Но в новата изключителна среда, колко влияние можете да имате върху някого, щом можете да прехвърлите човек във военна зона и да му покажете какво точно се случва?", пита Рийд.

Още по-тревожно е, според него, че това технологично развитие ще размие границите между виртуалното и реалността. Който овладее тази виртуална реалност, ще има достъп до безпрецедентно количество данни - и твърде много власт.


"Пазарът за това е огромен. Който го контролира, ще има контрол над цялата ви реалност", каза д-р Рийд.
Метавселената би могла да записва дори мозъчни вълни !!
"Много настоящи прототипи имат технология за наблюдение на лицето, очите, тялото и ръцете. Повечето имат сложни камери. Някои дори включват технология на електроенцефалограма (ЕЕГ) за събиране на модели на мозъчни вълни. С други думи, всичко, което кажете, докоснете, видите или дори мислите, може да бъде проследено. Данните, които ще излязат от това, ще бъдат огромни и изключително ценни. И затова ни трябва система, която да ги контролира. Никоя компания никога не трябва да упражнява такъв контрол", предупреждава ученият.


Източник: БГНЕС    

Фейсбук метавселена  

...................................................



Коментар и от мен, Григор Симов, към изречението от горния текст:


"И затова ни трябва система, която да ги контролира"! 

- Не се притеснявайте, има такава система.  

- "Йест такая партия", - казал Ленин,1917 г.  


Системата, т.е. силата, е тази, която притежава и напълно контролира, целия свят и целия интернет. Но и парите, и банките, и икономиката, и културата, и науката, и образованието, и политиката, и политиците, и измислената от тях, много удобна им, коронавирисна пландемия, чиято цел е: глобален електронен концлагер, чрез тотална "ваксинация" с наночипове и мРНК, т.е. с гени, за генно модифициране на живите хора, и превръщането на малцината които оцелеят от последствията, от псевдоваксините, в човекоподобни роботи - роби, киборги (бесове)! 

Да им забрани Господ!


Господи Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй нас грешните! Помилуй ни Боже и ни избави от лукавите МРЕЖИ на антихриста, и ни укрий в съкровената пустиня на Твоето спасение! Но да бъде Твоята света Воля Господи Боже наш, човеколюбче Иисусе Христе, да бъде, да бъде, да бъде! Слава Тебе Боже наш, слава Тебе! 


Слава Отцу и Сину и Светому Духу, и нине, и присно, и во веки веков! 


Амин. Гряди Господи!  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28362549
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930