Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2021 17:06 - Решение на съда: карантината в Украйна е незаконна. Които принуждават за слагане на маска, вършат престъпление!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 698 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 22.12.2021 17:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вижте повече на адрес: http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_25564/ 

И два коментара под публикацията на горния адрес:

Хърватия спира масовата ваксинация на населението. (Дай Боже и у нас!) 

Президентът на Хърватия Миланович заяви, че Хърватия "излиза от Ковид-клуба" и спира масовата ваксинация. "Хората заболяват от хиляди други по-сериозни болести, а ние година и половина говорим само за Ковид". 50 процента ваксинирани за Хърватия е достатъчно.

Излизането на Хърватия от проекта е неизбежно следствие от ускореното налагане на "новата нормалност". Периферийните страни, които принудиха да участват в този проект, просто не издържат ресурсно процеса на прехода. Затова след Хърватия неизбежно ще последват и други. Като цяло, това е естествен процес, и до голяма степен, е неизбежен. На самия този процес това няма да повлияе силно, ако се отказват само не големи и не особено значими страни. Друга работа ще е, ако "отпадне" некоя сериозна, голяма страна, като Русия. Тогава проектантите на "новата нормалност" ще бъда принудени да коригират проекта или да принуждават напусналите, да се връщат.

По всичко изглежда, че 22-ра година проектът им ще се подлага на рискове за разпадане. И ако в "стара Европа" и на по-голямата част от САЩ, той не се чувства много стабилно, то периферийните територии стигнаха до критичната линия, зад която може да последва колапс. Социален, кономически или политически, който превари. Русия не е изключение. Нашата критична точка е някъде пролетта и началото на лятото. По всички показатели, пределът е близо, след който ще трябва да се приема решение, или за излизане от проекта, или за допълнителното му стимулиране.

Стимулът може да е некой военен конфликт или някакво извънредно събитие, на федерално ниво, което ще позволи да се въведе съответен извънреден режим, та под неговото прикритие, някак да се опитат да "додъвчат" ситуацията (т.е. народа). Става дума за принудитела ваксинация и изолиране на твърдите й противници. (И тъкмо, възможен конфликт с Украийна ще отговаря на такъв сценарий). Но извъбредното положение е крайно рискувано начинание... Това ще е игра ва-банк. Кремълският режим доста слаб за мобилизационни мероприятия, особено за по-придължително време. Затова може да оцени рисковете, за неприемливи.

Така или иначе, времето минава, и то доста бързо. Три, преко сили, четири месеца режимът още може да се изкара, но после ще трябва да се взема едно от двете решения. Други варианти като цяло няма.

.........................................................................................


Белорусия започна да отменя световните правила на коронабесието.
Министерският съвет на Белорусия отмени самоизоляцията за всички, в т.ч. контактите от първо ниво и пристигащите. Постановлението е публикувано в Националном правовия интернет-портал. Според новите правила, сега режим на самоизолация трябва да спазват само тези, за които е потвърдена коронавирусна инфекция.

За идващите от чужбина, самоизолация вече няна да е нужна, даже и за идващите от т.н. "червени зони".    



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312517
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031